Raskausviikot

Raskausviikot viikko viikolta

Raskausviikot ovat mielenkiintoista aikaa, sillä äidin kehossa tapahtuvien muutosten lisäksi vauva muuttuu ja kehittyy joka päivä.

Raskausviikot
(Kuva: Phalinn Ooi@FlickrCreativeCommons)

Netissä on tänä päivänä niin paljon tietoa, että päätimme koota sinulle kaiken tarpeellisen raskausviikkotiedon yhteen paikkaan. Tällä tavoin tiedät, missä kohtaa raskautesi on milläkin hetkellä, mitä muutoksia kehossasi tapahtuu, kuinka sikiö kehittyy – ja yleensäkin mitä odottaa raskausviikoilta.

Raskaus viikko viikolta – Raskausviikot

Olemme paketoineet sinulle tähän tietoa siitä, kuinka raskaus viikko viikolta etenee. Loppujen lopuksi raskausviikot etenevät yllättävän nopeasti, kun miettii kyseessä kuitenkin olevan yhdeksän kuukauden odotusajan.

Varsinkin silloin aika tuntuu juoksevan, kun kaikki on uutta ja kyseessä on ensimmäinen lapsi. On äärimmäisen mielenkiintoista lukea ja kokea viikoittain, kuinka oma vatsa-asukki kehittyy.

Tänä aikana on lähes mahdotonta olla ajattelematta maailman ihmeellisyyttä kaikkine kauniine nyansseineen, sillä olipa oma olo kuinka hyvä tai huono tahansa, niin lapsen kehittyminen omassa vatsassa on yksi elämän kauneimmista asioista.

Raskaus viikko viikolta
(Kuva: 40weeks_ua@FlickrCreativeCommons)

”Omasta mielestämme mielenkiintoisinta oli miettiä, minkä kokoinen sikiö oli milloinkin. Kuinka paljon se oli kehittynyt edellisestä viikosta, ja mitä olisikaan luvassa taas seuraavien viikkojen aikana. Uskomatonta ajatella, että sikiö kehittyy muutaman millin koosta puolimetriseksi yhdeksän kuukauden aikana. Vielä uskomattomampaa oli ajatella, kuinka vauva mahtui olemaan mahassani. Välillä ihmettelimme iltaisin sängyssä sen kokoa, koska jos olisi ottanut mitan käteen, ei olisi tuntunut hirveän todennäköiseltä, että vauva voisi tosiaan olla niin pitkä ilman että sen jalat tunkeutuisivat ulos vatsasta.” -Mari, 37-v.

Kuinka sinun raskausviikot ovat edenneet tai etenivät? Onko jokin jäänyt mieleesi erityisen voimakkaasti? Jaa ihmeessä kokemuksiasi muiden kanssa, samalla kun tutustut miltä raskaus viikko viikolta näyttää.

Raskausviikkojen valikko

Katso täältä kaikki raskausviikot viikko viikolta:

Takaisin ylös