Raskauslaskuri

Raskauslaskuri

Raskauslaskuri on todella suosittu palvelu, koska se auttaa sinua selvittämään vauvasi lasketun ajan tarjoten samalla tietoa siitä, missä vaiheessa raskautesi on tällä hetkellä.

Kokeile Lapsiarkea-sivuston omaa raskauslaskuria tästä alta ja selvitä missä vaiheessa raskautesi on.

Edelliset kuukautiseni alkoivat Hedelmöittyminen tapahtui Laskettu aika on ja kuukautiskiertoni pituus on päivää.

Laskettu aikasi on
Raskautesi on kestänyt Hedelmöittymisen pitäisi tapahtua , jotta laskettu aika voisi toteutua.

 

raskauslaskuri
(Kuva: Matthew Hogan@FlickrCreativeCommons)

Silloin tällöin ihmiset sekoittavat raskauslaskurin ja ovulaatiolaskurin, joka kertoo sinulle milloin sinulla on suurin todennäköisyys tulla raskaaksi.

Raskauslaskuri on kuitenkin juuri oikea työkalu, kun tahdot selvittää millä raskausviikolla olet, ja milloin vauvallasi on laskettu aika.

Laskettu aika -laskuri

Laskettu aika -laskuri on sama asia kuin raskauslaskuri: rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun vauvan laskettua aikaa selvitetään, on hyvä muistaa, että puhutaan tarkimmista mahdollisista arvioista.

Raskauslaskuri
(Kuva: QuotesEverlasting@FlickrCreativeCommons)

On siis hyvin mahdollista – ja todennäköistä – että synnytys käynnistyy kuitenkin joko hieman laskettua aikaa aikaisemmin tai myöhemmin.

Synnytyksen ennenaikainen tai odotettua myöhäisempi käynnistyminen on suhteellisen normaalia, joten lasketun ajan laskuriin kannattaa suhtautua tarkimpana mahdollisena arviona.

Raskauslaskuri arvuuttelee

Kuten sanottua, parhaimmillaankin raskauslaskurit arvuuttelevat lapsesi syntymäpäivää. On tärkeää, että on vauvalla on alustava laskettu aika, koska sen avulla lääkärit ja terveydenhoitajat voivat helposti seurata, että raskaus sujuu kuten sen on tarkoituskin.

Myös sinun on helpompi suunnitella elämääsi, kun tiedät mitä odottaa milloinkin.

Raskauslaskurit
(Kuva: LadyDragonflyCC – >;<@FlickrCreativeCommons)

Ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, vaikka lapsesi syntyisi ajoissa tai myöhässä, sillä nykylääketiede on niin kehittynyttä, että todella aikaisetkin keskoset syntyvät useimmiten täysin terveinä.

Raskausviikkolaskuri

Lasketun ajan laskuri toimii myös raskausviikkolaskurina. Sen avulla voit katsoa, mille viikolle raskautesi on ehtinyt kehittyä.

Tällä tavoin voit myös selvittää esimerkiksi, että minkä kokoinen sikiö on juuri nyt, mitä kehossasi tapahtuu tällä hetkellä, mitä sinun on turvallista tehdä ja mitä kannattaa alkaa välttelemään.

Raskauden alkuaikoina voit esimerkiksi melko huoletta matkustella, mikä ei kuitenkaan ole suositeltua lasketun ajan lähestyessä.

Myös esimerkiksi raudan ja muiden lisäravinteiden tarve voi vaihdella raskauden eri aikoina. Raskauslaskuri antaa sinulle siis hyvin tarpeellista tietoa raskauden etenemisestä.

Lue myös nämä:

Takaisin ylös