matkasuunnitelmia

Matkasuunnitelmia lämpimään!

Matkasuunnitelmia lämpimään!

Vuosi 2018 on nyt taputeltu. Matkakohteitamme listatessani huomasin, että viime vuosi oli hyvin Eurooppa-painotteinen. Toisin on vuoden 2019 laita, sillä olemme pian lähdössä Qatariin, Sri Lankaan ja Malediiveille. Toukokuulle on varattu vielä matka Seychilleille. Aivan ihania matkasuunnitelmia siis!

Vuoden 2018 alussa lensimme kotiin Anaheimista. Huhtikuussa kävimme Riikassa. Toukokuussa reissasimme Romaniassa, Italiassa ja Sloveniassa. Kesäkuussa kävimme Tukholmassa. Heinä-elokuussa ajelimme autolla pitkin Kroatiaa, Montenegroa, Albaniaa, Makedoniaa ja Kosovoa. Elo-syyskuun vaihteessa kävimme Dublinissa. Joulukuun alussa Islannissa ja loppukuusta olimme Berliinissä ja Liverpoolissa ja palasimme takaisin vuoden 2019 puolella.

Suomen lisäksi kävimme siis 15 eri maassa, joista seitsemän oli minulle uusia tuttavuuksia. Emme tänä vuonna käyneet kertaakaan Euroopan ulkopuolella, ellei alkuvuoden paluuta USA:sta lasketa. Vuoden paras reissu oli ehkäpä kesäreissu Balkanilla ja myös Slovenian Ljubljanasta tykkäsin kovasti.

Pyysin matkabloggaajakollegoiltani vinkkejä seuraavaa reissuamme varten. Kokosin linkit ja ennakkofiilikset seuraavaan.

Qatar, Doha

matkasuunnitelmia
Kuva: Pixabay

Mutkia Matkassa -blogissa hyödynnettiin välilasku Dohassa. ”Helpoin tapa nähdä kaupunkia välilaskun aikana on osallistua Discover Qatarin edullisille kaupunkikierroksille. Noin kolmen tunnin mittainen bussikierros lähtee lentokentältä kuudesti päivässä. Kierroksella pääset käymään alla esittelemistäni kohteista Museum of Islamic Artissa, Katara Cultural Villagessa, Souq Waqifissa ja The Pearlissa.”

Travellover -blogista löytyy useampi kirjoitus Dohasta. ”Qatarin-matkalle lähtiessämme jo tiesimme, että aavikko ja The Inland Sea pitää nähdä. Koska vuokra-autoilla ei ole lupa poiketa virallisilta teiltä, pääsee aavikolle vain järjestetyllä retkellä. Varasimme retken hotellin varauspalvelun kautta. – – Retken hinta olisi ollut jokseenkin sama, osallistuu sille yksi tai neljä ihmistä, eli vähän yli 200 euroa. Kalliilta se tuntui, mutta oli ehdottomasti hintansa arvoinen.”

Missä maassa Meriharakka ei olisi käynyt? Niitä maita ei ole montaa ja nekin vähät tuntuvat vähenevän huimaa vauhtia. Vaikka Meriharakka kirjoittaa eläkeläispariskunnan näkökulmasta ja itse matkustan aina lasten kanssa, niin luen tätä blogia aina mielenkiinnolla. Samat kohteet tulee välillä nähtyä hyvinkin eri tavoilla. ”Vaikkakaan Doha ei ole tarkoitettu käveltäväksi, niin aloitimme Dohaan tutustumisen kävelemällä: Souk Waqif, rantabulevardi Al Corniche ja Tripadvisorin kaupungin numero 1, eli Islamilaisen taiteen museo.”

Ticket to Adventures -blogista löytyy inspiroivia kuvia Dohasta, tietoa hintatasosta sekä paljon muuta. ”It really surprised me that Doha is not a super expensive city at all. Surely you can spend tons of money here like anywhere in the world but from my point of view this was a positive surprise. In Doha you can find a luxury hotel for a decent amount of money. Getting around by taxi is affordable and most attractions are free of charge. Not bad. Not bad at all. Cannot wait to return to Doha!”

Irina/Hoponhopoff kirjoittaa blogissaan hyödyllistä tietoa naisten pukeutumisesta Qatarissa. ”Muistisääntönä sekä naisille että miehille on se että sekä polvet että olkapäät täytyy olla peitettynä. Naisten kannattaa välttää vartaloa nuolevia vaatteita ja syviä kaula-aukkoja. Myös läpinäkyviä materiaaleja tulisi välttää.”

Malediivit: Male, Ukulhas, Rasdhoo

matkasuunnitelmia
Kuva: Pixabay

Traveldreaming -blogissa on kirjoitus Rasdhoosta, Ukulhasista (toinen täällä) ja päiväretkikertomus Madivarun saarelle. Rashdoo ja Ukulhas ovat myös meidän valintamme Malediiveillä. Päiväretki Madivaruun menee myös harkintaan tämän perusteella: ”Me teimme retken Rasdhoolta, joka on ihan Madivarun vieressä. Saarelle pystyi tekemään joko parin tunnin piipahduksia tai sitten kokopäiväretkiä lounaineen ja snorklauksineen. Me valitsimme kokopäiväretken. Tämä päiväretki taisi olla koko loman kohokohta.” Kannattaa katsoa kuvat!

Sri Lanka: Colombo, Galle, Unawatuna

matkasuunnitelmia
Kuva: Pixabay

Sri Lankan pääkaupunki on nimeltään Colombo, ja sinne myös lentokoneemme laskeutuu. Emme ajatelleet olla Colombossa pitkään, mutta varmaankin jotain sieltäkin ehtii näkemään ja kokemaan. Jetlaggies-blogissa onkin sopivasti yhden päivän vinkit Colomboon. ”Kaupungissa ei välttämättä kannata yötä-paria pitempään hengailla, mutta se on loistava paikka pikaiselle visiitille. Meillä taisi olla Colombossa aikaa 14 tuntia ja ehdimme nähdä kaiken tarpeellisen.”

Matkan varrella -blogin Emilia kävi työmatkalla Colombossa. Tämäkin kokemus puhuu sen puolesta, ettemme tule Colombossa viettämään kuin yhden yön. ”Colombossa ei ole hirveästi nähtävää. Kävely pitkin Galle Facen rantaviivaa, Seema Malakan buddhalainen temppeli ja Beira Laken puisto, Jami Ul-Afarin moskeija sekä Dutch Hospitalin alue ostos- ja ruokapaikkoineen tulivat kaikki nähtyä yhdessä illassa!”

Meidän varsinaiset kohteet Sri Lankassa tulevat olemaan Galle ja Unawatuna. Majoituksen varasimme Unawatunasta, mutta suunnitteilla on käydä myös Gallessa. Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogissa hehkutetaan Gallen vanhaa kaupunkia, ravintoloita, hemmotteluhoitoja ja ostosmahdollisuuksia. ”Gallen vanhakaupunki on Aasian parhaiten säilyneimpiä vanhojakaupunkeja ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin esimerkiksi Gallen linnoituksen ansiosta.”

Breezes from My Atlas -blogista löytyy monta kirjoitusta Sri Lankasta. Minua kiinnosti erityisesti postaus junamatkustamisesta, sillä suunnitelmissamme on siirtyä Colombosta Unawatunaan junalla. ”Lippu maksoi parikymmentä senttiä matkan pituudesta riippumatta, eikä tässä junassa ollut kuin kolmosluokka.”

Jetlaggiesin Eve ja Lasse olivat käyneet Unawatunassa. ”Täydellinen paikka upottaa varpaat hiekkaan, siemailla kylmää juomaa ja tuijottaa lempeässä lomakoomassa horisonttiin.”

Osallistu Annan matkablogin Facebookissa Matkamessulippujen arvontaan!

Lue lisää Annan matkablogia.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös