Venetsia kokemuksia – maineensa veroinen kaupunki

Venetsia kokemuksia – uskomattoman kaunis paikka!

Keräsimme Venetsia kokemuksia Italiasta yhden kokonaisen päivän ajan. Kanaalit ja rakennukset olivat kauniita, mutta yllättäen itselleni kaikkein hienointa oli autottomuus. Olen ennenkin kirjoittanut siitä, miten kävelykatualueet ja autojen puuttuminen luovat kaupunkeihin lisää viihtyisyyttä. Ensimmäistä kertaa elämässäni saatoin kuljeskella kokonaisen päivän kaupungissa ilman, että näin yhtäkään autoa!

venetsia kokemuksia

Majoittuminen

Venetsian ytimessä eli Pyhän Markuksen basilikan läheisyydessä perhehuoneista saa pulittaa vähintään 300 euroa yöltä. Kannattaa myös huomioida, ettei majoituksiin välttämättä pääse edes vesitaksilla ihan lähelle, vaan matkalaukut täytyy roudata itse paikan päälle. Tosin kalliimmissa hotelleissa on varmasti olemassa myös kuljetuspalveluja.

Me valitsimme Venetsian majapaikaksemme Mestren kaupunginosan, josta löytyy perhehuoneita noin satasella per yö. Huoneistohotellimme vieressä oli pari ruokakauppaa ja bussi Venetsiaan meni ihan vierestä. Bussimatka kesti noin 20 minuuttia ja maksoi pari euroa per aikuinen. Olimme tyytyväisiä valintaamme. Mestre olisi jäänyt kokonaan näkemättä, jos emme olisi sinne majoittuneet. Se oli mielestäni viihtyisää ja miellyttävää asuinaluetta.

Hotellien hintoihin vaikuttaa kuitenkin hyvin paljon ajankohta. Kesäkuukausina on kalliimpaa ja esimerkiksi karnevaalien aikaan majapaikan löytäminen voi olla hyvinkin vaikeaa.

venetsia kokemuksia

Syöminen

Ravintolaruokailut Venetsiassa ovat Suomen hintaluokkaa. Me kävimme Venetsiassa syömässä vain yhden kerran, hieman kauempana Pyhän Markuksen aukiosta italialaisessa ravintolassa. Pastat ja pitsat olivat hyviä, palvelu kohteliasta ja hintakin ihan kohtuullinen. Joitain kauhutarinoita olimme lukeneet keskustan ravintoloista, joissa turisteja huijataan. En sitten tiedä näiden totuudenmukaisuudesta, mutta ainakaan me emme huomanneet mitään tähän viittaavaa.

Mestren ravintoloissa hinta-laatusuhde on hieman parempi kuin Venetsiassa. Kuulemma myös ruokakaupoissa on Mestressä edullisempaa. Itse en tosin ehtinyt sen kummempaa hintavertailua tekemään.

venetsia kokemuksia

Ilmasto

Meille sattui todella ihana ilma toukokuun alussa kun vietimme päivän Venetsiassa. Oli lämmin, mutta ei tullut liian hiki. Luulen, että lämpöasteita oli noin 25. Muutoinkin kevät ja syksy ovat parasta aikaa matkustaa Venetsiaan. Kesäkuukausina voi olla tukalan kuuma ja myös turisteja on enemmän kuin muulloin.

Toisaalta voisin hyvinkin matkustaa Venetsiaan myös keskellä talvea, jolloin voisi saada aivan toisenlaisia Venetsia kokemuksia. Silloin turisteja on hyvinkin vähän ja joiden kertomusten perusteella siellä on silloin jopa autiota. Olisipa huikea kokemus käyskennellä autiossa Venetsiassa, vaikka sitten joutuisikin pukeutumaan vähän lämpimämmin.

venetsia kokemuksia

Venetsia lasten kanssa – älä ota rattaita mukaan!

Venetsia on ollut minulle sellainen paikka, joka on nähtävä edes kerran elämässä. Se on niin tunnettu ja kuuluisa, että kyllä sen haluaa nähdä myös omin silmin. Etukäteen mietin, onko koko paikka vaan pelkkää turistien massaa ja rahastusta.

Heti Mestren bussista noustuamme näin Venetsian kauneuden. Kyllä se vaan on kaiken sen hehkutuksen arvoinen paikka! Kapeat kujat, vesitiet, gondolit, pienet sillat, vanhat kauniit  rakennukset ja autojen loistaminen poissaolollaan luovat ainutlaatuiset puitteet kaupungille. Samanlaista tunnelmaa tuskin löytyy mistään muualta.

Olimme päättäneet jättää rattaat Mestren kämpille, ja se olikin täysin oikea ratkaisu. Lapsemme ovat 2- ja 4-vuotiaat ja eivät ole sellaisia jotka jaksaisivat kävellä koko päivän. Siksi rattaat ja kantoreppu ovat meillä aina matkoilla mukana. Pienempi usein myös ottaa päiväunet, jolloin hänet saa kätevästi rattaisiin lepäämään. Venetsiassa kannustimme lapsia kävelemään niin paljon kuin he vain jaksoivat. Kuljeskelimme verkkaiseen tahtiin, koska kiirehän meillä ei ollut mihinkään. Aika paljon lapset kuitenkin halusivat syliin, joten kannoimme heitä välillä olkapäillä ja välillä kantorepussa. Pienempi myös otti päiväunet selässäni repussa.

venetsia kokemuksia

Venetsiassa on todella paljon rappusia varsinkin siltojen kohdilla kun kanaaleja täytyy ylittää vähän väliä. Näin muutamia ihmisiä rattaiden kanssa, mutta ei se kanniskelu ja rattaiden rynkyttäminen rappusia pitkin näyttänyt kovinkaan mukavalta puuhalta.

Huikeinta koko Venetsiassa oli kuitenkin se, että saatoimme kävellä koko päivän ilman, että näimme yhtäkään autoa. Missä muussa kaupungissa sellainen on mahdollista? Toki monissa kaupungeissa on autottomia alueita, mutta näitä alueita aina reunustaa autotiet ja aina on myös jonkin verran huoltoajoa ja ties mitä. Ainakin minun viihtyisyyteeni vaikuttaa huomattavasti autojen määrä. On niin paljon mukavampi olla kaupungissa, jossa ei tarvitse kuunnella autojen melua, haistella pakokaasuja ja pelätä että lapsi jää auton alle.

venetsia kokemuksia
Kaunis kaupunki sai minut vallan riehaantumaan. Pitkästä aikaa tuli otettua käsilläseisontakuva. Näitä tuli otettua aiemmin enemmänkin, ehkä pitää ottaa taas tavaksi.

venetsia kokemuksia

venetsia kokemuksia
Jätskitauko oli lasten mielestä ihan pakollinen juttu.
venetsia kokemuksia
Herneet maistuivat hyviltä!
venetsia kokemuksia
Pyhän Markuksen aukio.

venetsia kokemuksia

venetsia kokemuksia

Venetsian vesillä

Venetsiassa kävelyn lisäksi seuraava pääliikkumismuoto on tietenkin vesitiet. Mahdollisuuksia on monia ja lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä.

Jo ennen matkaa hylkäsimme ajatuksen mennä turisteille tarkoitetulle gondoliajelulle. Se olisi varmasti ollut ihanaa, mutta päätimme ettei se kuitenkaan ollut satasen arvoista.

Me päädyimme budjettiversioon ja otimme euron maksavan kyydin Grand Canalen yli. Kyyti ei montaa minuuttia kestänyt mutta pääsimme kuitenkin käymään myös vesillä.

venetsia kokemuksia
Toukokuussa ei ollut ruuhkaa. Venekyyti Grand Canalen yli maksoi euron per henkilö, myös lapsista veloitettiin.

Acqua Altan kirjakauppa

Acqua Altan kirjakaupassa riitti kuhinaa. Osa kirjoista oli esillä gondoleissa ja muutenkin kirjapinoja oli joka puolella. Jos ihmisiä olisi ollut vähän vähemmän ja minulla ei olisi nukkunut lapsi selässä niin olisin voinut viettää kaupassa pidemmänkin tovin. Tällä kertaa tuli lähinnä hiki ja ahdistus.

Kaupan takaosassa oli kirjoista tehdyt rappuset, joita poika kävi testaamassa. Kaiteen takana oli kanaalinäkymä.

Acqua Altan kirjakauppa on tunnettu myös rapsutuksia rakastavista kissoistaan. Kannattaa käydä jos haluaa kartuttaa myös vähän erilaisia Venetsia kokemuksia.

venetsia kokemuksia

venetsia kokemuksia

venetsia kokemuksia

venetsia kokemuksia

Venetsian hyvät ja huonot puolet

+ kaunis ja ainutlaatuinen kaupunki kapeine kujineen ja kanaaleineen
+ autottomuus
+ miellyttävä ilmasto keväällä ja syksyllä
+ täydellinen kaupunki kuljeskeluun ja rentoon hengailuun
– melko kallis hintataso
– vaikeakulkuinen
– turistien suuri määrä

Lue lisää Annan matkablogia.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin, ota yhteyttä anna@lapsennimi.com.

Lue myös:

Lentomatka lasten kanssa – Näillä vinkeillä selviät!

Mitä mukaan matkalle? – Pakkausvinkit lasten kanssa matkustamiseen

Lasten kanssa matkalle – Miten matkailu muuttuu?

Matkabloggaajat antavat vinkkejä lapsiperheiden matkailuun

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös