digiklinikka

Digiklinikka helpottaa lapsiperheen arkea

Digiklinikka helpottaa lapsiperheen arkea

Digiklinikka löytyy nykyään varmasti kaikilta lääkäriasemilta.

Kuinka moni on tuskaillut lapsen sairastuessa, että hänet pitää kuumeisena tai huonovointisena viedä lääkäriin? Kuinka paljon näissä tilanteissa helpottaisikaan se, että saa lääkäriin tai hoitajaan yhteyden milloin ja mistä vain – virtuaalisesti? Siksi onkin mahtavaa, että lapsiperheiden elämää helpottavia palveluita tulee saataville. Mehiläisen Digiklinikka on loistava tapa chatata asiantuntijan kanssa ja kysyä, onko lapsen kanssa yleensäkään tarvetta lähteä lääkärille vai hoituisiko vaivan diagnosointi ja mahdollisen lääkityksen määrääminen etänä.

digiklinikka omamehilainen

OmaMehiläisen Digiklinikalla lastenlääkärit, yleislääkärit tai hoitaja vastaavat alle tunnissa

Digiklinikalta pikkupotilaat saavat apua lastenlääkäreiltä arkisin klo 7-19 välillä. Käytössä  lapsipotilaille ja heidän vanhemmilleen on lisäksi ympäri vuorokauden saatavat yleislääkärin tai hoitajan palvelut – niin arkisin kuin pyhänäkin. Vastauksen kysymykseen saa asiantuntijalta viimeistään tunnin sisällä. Digiklinikat ovat käytettävissä puhelimitse OmaMehiläinen-sovelluksen kautta tai tietokoneella osoitteesta oma.mehilainen.fi.

Mitä Digiklinikan käyttö maksaa?

Hinta erikoislääkäritasoiselle lastenlääkärin Digiklinikkapalvelulle on 49,90 € per asiointikerta, joka voi pitää sisällään useita viestejä ja valokuvia samaan aiheeseen liittyen. Yleislääkäritasoisen Digiklinikan hinta on 29,90€ ja yöaikaan klo 23-7 päivystävän hoitajan hinta on 9€. Jos Digiklinikalla ei pystytä auttamaan ja lääkäri tai hoitaja ohjaa sinut vastaanotolle, ei Digiklinikka-käynnistä veloiteta mitään.

Mitä Digiklinikalla voidaan hoitaa?

Digiklinikoilla voidaan hoitaa niin lasten kuin aikuistenkin lieviä ylähengitystie-, virtsa- sekä vatsasuolikanavantulehduksia, ihottumia ja ihomuutoksia, allergia- ja silmätulehdusoireita sekä akuuttia selkäkipua. Digiklinikalla pystyy hoitamaan myös kontrollikäynnit ja sen kautta voi uusia suuren osan aiemmin Mehiläisessä kirjoitetuista resepteistä, mikä on kätevää – etenkin lomareissulla, jos vaikkapa allergialääkitys uhkaa loppua kesken. Digiapteekin kautta Mehiläisessä määrätyt lääkkeet voi tilata jopa suoraan kotiin tai vaikkapa kesämökille.

Muita OmaMehiläinen-palvelun hyötyjä

Kun latasin vuosi sitten kännykkääni OmaMehiläinen-palvelun, ilahduin. Sieltä löytyi vuosien takaa niin omani kuin lastenikin laboratoriovastauksia, voimassa olevat ja vanhentuneet lääkereseptit sekä lääkärikäynnit.

Lapsen tulehtunut iho hoitui Digiklinikan kautta

Käytin ensimmäistä kertaa Digiklinikkaa lapsen osalta viikko sitten. Selässä olevat molluskat olivat osittain tulehtuneet ja laitoin muutaman kuvan Digiklinikan chattiin. Hetken päästä tuli lastenlääkärin vastaus “Tuossa on molluskoita, mutta ympäröivä iho näyttää tulehtuneelta, siihen voi johtaa esimerkiksi molluskan rikkoutuminen. Onko pojalla kuumetta tai muita oireita, kuin kutina?” Kerroin ettei muita oireita ole ja sain reseptin Duocort voidetta, jolla iho rauhoittui muutamassa päivässä. Kuinka helppoa meidän ja lapsen kannalta. Vältimme turhat ajelut ja käynnit lääkäriin sekä vältimme lapsen stressin lääkärikäynniltä. Aion aina vastaisuudessa hyödyntää Digiklinikkaa ensisijaisena vaihtoehtona ennen lääkärikäyntiä kasvotusten.

lasten digiklinikka

Palvelut sitouttavat ja asiakastyytyväisyys kasvaa

Aiemmin kävin vaihdellen eri lääkäriasemilla, mutta nyt en edes harkitse muita kuin Mehiläistä. On tosi hyvä, että koko käyntihistoriamme löytyy yhdestä applikaatiosta ja on kaikkien lääkäreiden saatavilla, joiden vastaanotolle menen livenä tai virtuaalisesti ja apua saa 24/7. Raskauden aikana on muuten ollut tosi kätevää, kun labratulokset tulevat suoraan applikaatioon jo ennen kuin lääkäri ehtii niistä soitella. Esimerkiksi tämä NIPT-testi ja sen tulokset, jotka kertovat sikiön mahdollisista kromosomihäiriöistä ja sukupuolen oli kiva lukea OmaMehiläinen -palvelusta – ja sinne tulokset jäävät myös talteen tulevaisuuden muisteloita varten. Oli muuten jännittävin labratulosten luku ikinä. Kuulin myös, että röngten- ja magneettitutkimuskuvat kulkevat palvelussa mukana, jos sellaisia on Mehiläisessä otettu. Kuinka kätevää tämä onkaan!

Lue lisää Digiklinikasta

Lue myös: Sisaruskateus vie joskus perheen voimavaroja

Lue myös Lasten ruoka-allergiat – Uudistuneet hoitosuositukset

Lue myös lapsiperheen matka-apteekki ja matkailijan rokotukset

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös