bukarest kokemuksia

Bukarest kokemuksia – hyvää ruokaa ja hellepäiviä puistoissa

Bukarest kokemuksia – hyvää ruokaa ja hellepäiviä puistoissa

Bukarestista jäi päällimmäisenä mieleen lukuisat vehreät ja kauniit puistot. Toukokuun alussa oli melkein 30 lämpöastetta eli sortsikeli mutta se ei silti tuntunut liian kuumalta kaupungilla kävellessä. Me viihdyimme hyvin ja keräsimme Bukarest kokemuksia 2- ja 4-vuotiaiden lastemme kanssa kolmen päivän aikana.

Romanian pääkaupungissa Bukarestissa asuu 1,8 miljoonaa ihmistä. Kaupunki on muuttunut vuosien varrella entistä turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Esimerkiksi aiemmin on varoiteltu Bukarestin kulkukoirista, mutta vuonna 2018 emme nähneet yhtä ainuttakaan kulkukoiraa. Myös rikollisuutta on Bukarestissa hyvin vähän, mutta taskuvarkaiden varalta kannattaa olla omaisuudestaan tarkkana, ihan kuten missä tahansa muussakin Euroopan kaupungissa.

Seuraavassa tuoreita Bukarest kokemuksia, olkaa hyvät!

bukarest kokemuksia

Ilmasto

Talvisin Bukarestissa on tuulista ja kylmää. Taksikuskin kertoman mukaan viime talvi (2017-2018) oli hyvin kylmä ja luminen. Keväällä lämpötila oli kuitenkin noussut yhdessä hujauksessa hellelukemiin, jolloin ihmiset jo kulkivat sortseissa ja t-paidoissa vaikka lumikinokset vasta sulivat kaupungissa.

Sään puolesta parhaimmat ajat matkustaa Bukarestiin ovat huhtikuun (päivän ylin lämpötila keskimäärin 18 astetta), toukokuu (23,3 astetta), syyskuu (24,6 astetta) ja lokakuu (18 astetta). Jos nauttii oikein kuumasta kesähelteestä, niin kesä-, heinä- ja elokuussa lämpötilat lähentelevät kolmeakymmentä astetta.

Me olimme Bukarestissa toukokuun alussa 2018. Meille sattui hieman keskimääräistä kuumemmat säät sillä lämpötila lähenteli kolmeakymmentä astetta. Kesäiset säät tuntuivat ihanilta erityisesti siksi, että Suomessa oli lähtömme aikaa ollut vielä hyvin kylmät säät.

bukarest kokemuksia
Lapset olivat innoissaan lämpimästä ilmasta. ”Voiko tosiaan lähteä ulos ilman haalaria?” ”Pelkissä sortseissa ja ilman sukkia?” Kyllä! 😀
bukarest kokemuksia
Muista suojata oma ja lapsesi iho auringolta! Sain testiin Weledan aurinkovoiteita, joissa on turvallinen suoja fysikaalisilla UV-filttereillä. Käytän mielelläni itsekin noita lapsille suunnattuja aurinkovoiteita, erityisesti kasvoilla ja rintakehällä, jonne aurinko tuntuu aina eniten paistavan ja polttavan. Fysikaalinen suoja tarkoittaa usein iholle jäävää valkeaa rasvakerrosta. Weledan tuotteet ovat kuitenkin helposti levittyviä ja valkoisuus on helppo tasoittaa huomaamattomaksi kun hetken malttaa nähdä vaivaa. Suosittelen! *Weleda lahjoitti kuvassa näkyvät tuotteet*

Liikkuminen

Bukarestissa on takseja, Uber, busseja, johdinautoja, raitiovaunuja ja metro. Taksimatkat lentokentältä keskustaan maksavat noin 25 euroa ja matka kestää puolisen tuntia.

Pääasiallinen liikkumismuotomme Bukarestissa oli omat jalat. Välimatkat eivät olleet kovin pitkiä ja kaduilla pääsi liikkumaan helposti myös rattaiden kanssa. Muutaman kerran käytimme myös metroa. Liput maksoivat pari euroa per aikuinen per suunta.

bukarest kokemuksia
Vanhassa kaupungissa oli parasta kulkea kävellen. Selkäpuolella kantorepussa jaksaa kantaa parivuotiastakin.

Ruoka

Erityisesti Bukarestin vanhasta kaupungista löytyi todella paljon hyviä ruokaravintoloita terasseineen. Ravintolakulttuuri tuntui olevan suhteellisen tuoretta, ja vanhan kaupungin turistialueiden ulkopuolelta ei ravintoloita löytynyt ihan joka nurkalta.

Ruoka oli hyvää kaikkialla missä kävimme syömässä. Alkuruoat maksoivat 2-4 euroa ja pääruoat noin 8-10 euroa.

Parhaiten meidän reissultamme jäi mieleen brunssi Hilton hotellin Roberto’s-ravintolassa. Brunssi oli aika kallis, se maksoi 60 euroa per aikuinen mutta lapset söivät veloituksetta. Tosin lapset söivätkin pelkkää patonkia kun eivät uskaltaneet maistaa mitään muuta. Tarjolla oli maistuvia kaloja, mereneläviä, sushia, leipiä, salaatteja ja lihoja. Oma suosikkini oli kuitenkin monipuolinen jälkiruokapöytä. Lapsille oli myös pieni leikkihuone, jossa oli Dubloja ja kimalleliimalla askartelua.

bukarest kokemuksia
Hilton-hotellin ravintolan brunssi.
bukarest kokemuksia
Alkupalat. Oli hyvää!
bukarest kokemuksia
Jälkiruoissa oli niin paljon valikoimaa, etten edes minä pystynyt maistamaan ihan kaikkia!

Majoitus

Bukarestin edullinen hintataso näkyy myös majoitusten hinnoissa. Hyviä perheystävällisiä hotellihuoneita tai huoneistohotelleja keskustan läheltä löytyy reilusti alle 100 euroa per yö.

Me valitsimme Booking.comin kautta huoneistohotellin läheltä vanhaa kaupunkia. Olimme todella tyytyväisiä ja viihdyimme hyvin.

bukarest kokemuksia
Lasten mielestä parasta huoneessa oli iso kylpyamme. Poreitakin olisi saanut, mutta lapset pelkäsivät niitä.
bukarest kokemuksia
Näkymät asunnon parvekkeelta.

Puistot

Bukarestin parasta antia kauniilla kesäsäillä ovat vehreät ja viihtyisät puistot, joita löytyy ympäri kaupunkia runsain mitoin. Puistoista löytyi yleensä myös vähintään yksi lasten ulkoleikkipaikka.

Yksi hienoimmista leikkipaikoista löytyi Izvor Parkista, joka sijaitsee vain parlamenttitalon edessä. Me emme käyneet sisällä parlamenttitalossa vaan tyydyimme ihailemaan sitä ulkopuolelta puistosta käsin.

bukarest kokemuksia
Izvor Parkin leikkipaikka.

bukarest kokemuksia

Myös Cismigiu Gardens oli kaunis puisto, josta löytyy muun muassa lampi, leikkipaikka ja kahvila.

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia
Cismigiu Gardensin leikkipaikka.

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia

Huvipuisto Oraselul Copiilor

Oraselul Copiilorin huvipuisto sijaitsee aivan Constantin Brancoveanun metroaseman vieressä. Puistoon pääsee sisälle veloituksetta, mutta huvipuistolaitteista pitää maksaa noin euron per kyyti. Alueella on kyllä myös paljon ilmaista tekemistä ja nähtävää kaiken ikäisille.

Me otimme heti huvipuiston sisääntulon yhteydestä lähtevän kiertoajelujunan, jonka avulla saimme hyvän yleiskuvan alueesta.

Kävelimme myös puiston vieressä olevalle urheilupuistolle, jossa ihmiset pelailivat muun muassa tennistä, koripalloa ja sulkapalloa. Meillä oli mielessä maauimalassa pulahtaminen, mutta paikka olikin vielä tähän aikaan vuodesta kiinni.

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia

bukarest kokemuksia
Puistosta löytyi myös sisäleikkipaikka. Tänne emme jääneet laisinkaan, kun oli niin kiva ilma.
bukarest kokemuksia
Lasten mielestä suihkulähteet olivat yksi reissun kohokohdista. Muista varavaatteet tai riisu lapsi ennen kuin päästät hänet juoksentelemaan. 😀
bukarest kokemuksia
Puistoalueella oli myös kiva ja värikäs leikkipaikka.

Sekalaisia Bukarest kokemuksia

Rakastan kirjoja ja kirjastoja, joten päätimme käydä katsastamassa myös Bukarestin keskuskirjaston. Se olikin aika outo kokemus, sillä emme löytäneet sieltä yhtäkään kirjaa! Rakennus oli valtava ja kulutimme pitkän tovin vieressä kulkevan joen varrella kun lapset halusivat heitellä kiviä veteen. Kun astuimme sisälle kirjastoon, meiltä kyseltiin mitä me tulimme tekemään ja mieheni piti näyttää passi. Rakennuksen alakerrassa oli suuri halli, jonka perällä oli joku museokin. Kirjoja emme nähneet missään, joten pyrimme yläkerroksiin. Molemmat talon hisseistä olivat pois käytöstä, joten kannoimme lapset ja rattaat yhden kerroksen ylöspäin. Myös siellä näkyi vain käytäviä ja joitain opiskelijoilta vaikuttavia ihmisiä. Kirjahyllyjä ei edelleenkään näkynyt missään, saati sitten lasten osastoa tai mitään leikkipaikkaa. Ylimpiin kerroksiin emme enää jaksaneet mennä, joten poistuimme vähin äänin paikalta. Ei ollut ihan sellainen kirjasto, mitä odotimme.

bukarest kokemuksia
Kuljeskellen kohti Bukarestin pääkirjastoa.

Me emme harrasta juurikaan shoppailua, eikä Bukarest vaikuttanutkaan miltään shoppailijan paratiisilta. Ostoskeskuksia oli jonkin verran, mutta niiden kaupat eivät kyllä houkuttaneet ainakaan itseäni. Myöskään kivijalkakauppoja ei näkynyt juurikaan. Kävimme kuitenkin lasten kanssa Bucharest Mallissa parissa lelukaupassa. Siellä oli kaksi isohkoa lelukauppaa, josta mukaan tarttui muutama Ryhmä Hau -lelu tytölle ja Lego-paketti pojalle. Vieressä oli myös pieni maksullinen leikkipaikka, joka voisi olla hyvä idea esimerkiksi sadesäällä.

Bukarestin hyvät ja huonot puolet:
+ lyhyt lentomatka
+ edullinen hintataso
+ miellyttävä ilmasto etenkin keväällä ja syksyllä
+ helppokulkuinen kaupunki myös lasten kanssa
+ paljon kauniita puistoja ja leikkipaikkoja
– shoppailumahdollisuudet eivät ole kovin erikoiset
– ravintolat ovat keskittyneet vanhaan kaupunkiin ja selvästi suunnattu turisteille

Tässä siis meidän Bukarest kokemuksia! Mikään kattava matkaopas ei tämä postaus ole, sillä emme montaa päivää ehtineet Bukarestissa viettää. Matka herätti kyllä kiinnostuksen nähdä joskus myös muuta Romaniaa.

Lue lisää Annan matkablogia.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin, ota yhteyttä anna@lapsennimi.com.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös