Lasten kanssa Tukholmassa

Lasten kanssa Tukholmassa – Tessinparken

Lasten kanssa Tukholmassa – Tessinparken

Pitkän reissumme jälkeen miehelläni oli vielä viikko lomaa. Päätimme hyödyntää tämän ja käväisimme pikaisesti lasten kanssa Tukholmassa.

Matkustimme laivalla, joten aikaa maissa ei ollut kuin vajaa päivä. Me päätimme ottaa visiitin rennosti ja kävelimme reilun kilometrin matkan satamasta läheiseen Tessinparkenin leikkipuistoon. Tällä kertaa emme siis jaksaneet mennä mihinkään maksulliseen paikkaan tai edes kaupungin keskustaan.

Säät suosivat meitä. Oli ihana ja lämmin kesäinen päivä, ja lapsetkin viihtyivät ulkosalla vallan mainiosti.

Tessinparkenissa oli vaikka kuinka paljon tekemistä ja tutkittavaa. Sieltä löytyi perinteiset leikkipuistot keinuineen ja hiekkalaatikoineen. Itse ihastuin erityisesti leikkimökkeihin, jotka oli aseteltu omaksi ryhmäkseen. Meidän lapset (2- ja 4-vuotiaat) lähinnä palloilivat mökistä toiseen mutta vähän isommat lapset olisivat varmasti myös viihtyneet ja keksineet vaikka mitä leikkejä.

Lasten kanssa Tukholmassa
Leikkipuistosta löytyi kaikki tarpeellinen: hiekkalaatikot, keinut ja kiipeilytelineet.
Lasten kanssa Tukholmassa
Kahdeksan leikkimökkiä muodostivat pienen leikkikylän.
Lasten kanssa Tukholmassa
Leikkimökeistä löytyi kivoja kalusteita ja leluja.
Lasten kanssa Tukholmassa
Rakennuksen sisätilat vaikuttivat olevan suljettuna, mutta vessaan pääsi ja vesipullon sai täytettyä.
Tessinparken
Salibandyakin pääsimme pelaamaan.

Leikkien ja pelien jälkeen oli tietenkin nälkä, joten pistäydyimme vielä puiston ulkoilmakahvilassa. Kahvilasta sai vaikka mitä herkkua. Me söimme nacho-lautasen ja jälkiruoaksi suklaajäätelöt. Kahvilasta olisi saanut myös muun muassa hampurilaisia, salaatteja ja erilaisia makeita herkkuja. Erilaisia luomutuotteita ja kasvisvaihtoehtoja oli runsaasti. Oli tosi kiva ja maittava lounas ulkoilmassa!

Tessinparkenin kahvila
Tessinparkenin ulkoilmakahvila oli viihtyisä aurinkoisella ilmalla.

Ruoan jälkeen päätimme lähteä takaisin laivalle. Paluumatkalla molemmat lapset nukahtivat ja me aikuisetkin saimme nauttia harvinaisesta mahdollisuudesta nukkua päiväunet omassa hytissämme.

Suosittelen Tessinparkenia rentoon oleskeluun pienten ja vähän isompienkin lasten kanssa. Varsinkin jos sää suosii, niin lapset nauttivat tällaisesta ilmaisesta paikasta ihan yhtä paljon kuin maksullisistakin huvipuistoista ja muista sellaisista. Meillä oli todella mukava päivä, emmekä ollenkaan kaivanneet kaupunkiin pyörimään ja shoppailemaan.

Lue lisää:

Mitä mukaan matkalle? – Pakkausvinkit lasten kanssa matkustamiseen

Lahti tekemistä lasten kanssa – ulkoilua ja kulttuuria

Tekemistä Tallinnassa: Tallink Silja, Telliskivi ja Fotografiska

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös