Tekemistä Tallinnassa: Tallink Silja, Telliskivi ja Fotografiska

Tekemistä Tallinnassa: Tallink Silja, Telliskivi ja Fotografiska

Tässä Tekemistä Tallinnassa -artikkelissa kerron kokemuksiani Tallink Siljan ja VisitTallinnan tarjoamasta pr-matkasta.

Kevät 2020 on ollut todella erilainen. Tammikuussa 2020 palasimme kuukauden Japanin reissulta ja suunnitelmissa oli lähteä keväällä Kanadaan. Kanadaan ei päästy ja omituinen tilanne on myös siinä mielessä, ettei meille ole buukattuna kesälle tai edes loppuvuodelle yhtäkään matkaa!

Vuosi 2020 tulee olemaan meille kotimaan matkailua ja lähialuematkailua. Kaiken tämän takia olin enemmän kuin iloinen, kun pääsin osallistumaan päiväretkelle Tallinnaan. Tällä kertaa olin ilman lapsia, mutta toki havainnoin kaikkea lapsiperheellisen silmin.

Saatoimme myös maistella kaikenlaisia Nudist-ravintolan (Telliskivi 60M) kuohuviinejä ja siidereitä. Nudistille iso suositus silloin, kun Tallinnassa tulee käytyä aikuisporukassa.

Laivalla Tallinnaan

Tallink Victoria kulkee normaalisti Tallinnan ja Tukholman väliä, mutta on nyt Ruotsin koronatilanteen vaikuttamana siirtynyt liikennöimään Helsingistä Tallinnaan. Lähtö satamasta oli klo 9:30 ja paluu illalla klo 20. Aikaa Tallinnassa oli viisi tuntia. Aikataulullisesti sopii siis hyvin myös lapsiperheille, varsinkin jos varaa matkan ajaksi myös hytin. Sinne on kätevä jättää ylimääräiset tavarat ja käydä välillä lepäilemässä.

tekemista tallinnassa

Laivalla on myös tekemistä lapsille. Muumit vierailevat Tallinkin laivoilla ja ohjelmassa on muun muassa discoa, QR-suunnistusta ja piirustuskilpailua. Myös leikkihuoneet vapautuivat juuri 1.7.2020 alkaen koronarajoituksista ja avautuivat taas leikkijöiden käyttöön. Tosin ilman pallomeren palloja.

tekemista tallinnassa lapsille

Buffetit ovat jälleen sallittuja. Aamupalan syöminen kannattaa jättää laivalle, sillä mikäs sen parempaa kuin istua valmiiseen pöytään!

tekemistä tallinnassa aamupala

Telliskivi

Telliskivi oli minulle nimenä tuttu, mutta itse pääsin nyt vasta ensi kertaa siellä käymään. Paikka taisi olla muutamia vuosia sitten todella suosiossa, mutta alue kehittyy koko ajan. Meille myös kerrottiin, että normaaliaikoina Telliskiven alueella järjestetään vuosittain jopa 600 kulttuuritapahtumaa eli melkein kaksi tapahtumaa joka päivälle. Kannattaa siis tarkistaa Telliskiven kulttuuritapahtumatarjonta, kun seuraavan kerran menee Tallinnaan. Tekemistä Tallinnassa ja Telliskivessä siis riittää!

Telliskivessä tutustuimme kahteen idylliseen kauppakujaan, josta löytyy uniikkeja kauppoja eli ketjukaipat loistavat poissaolollaan. Tarjolla on muun muassa ekokosmetiikkaa, vaatteita, paikallisia design-tuotteita, kirjoja, sisustustuotteia ja lastentarvikkeita. Lasten kanssa shoppailua helpottaa käytävällä sijaitsevat puuhapisteet, joissa on värikyniä ja värityskuvia.

Meillä oli harmittavan vähän aikaa tutustua kauppoihin. Kaksi putiikkia jäi kuitenkin parhaiten mieleen: Designnut ja Dadamora.

designnut
Designnutin valikoimissa oli aivan ihania astioita, asusteita, harsoja, nukkeja, leluja ja nukkekodin tarvikkeita. Todella suloinen kauppa!
Dadamora
Dadamoralla oli paljon t-paitoja ja muita perusvaatteita, joissa monessa jujuna oli kaunis ja yksinkertainen printti.

Fotografiska

Meille kerrottiin, että Fotografiska on enemmän kuin pelkkä valokuvamuseo. Fotografiskassa on vaihtuvia valokuvanäyttelyitä mutta myös erilaisia tapahtumia, kahvila ja ravintola. Tarkoitus on, että Fotografiskaan voi mennä viihtymään ajan kanssa.

Meidän vierailumme aikana näyttelyssä oli Bryan Adams: Exposed, Tom of Finland: The Darkroom, Lina Iris Viktor: Dark Testament ja Sebastiao Salgado: Gold.

Suosittelen Fotografiskaa myös lasten kanssa, vaikka Tom of Finlandin jättäisin pienempien lasten kanssa väliin, sillä siellä on melko rajuja ja seksuaalisia kuvia joukossa. Oma suosikkini oli Salgadonin valokuvat Serra Peladan kultakaivoksesta Brasiliasta vuodelta 1986. Ensimmäisessä valokuvassa kultakaivos näyttäytyi kuin muurahaispesänä. Kaukaa otetuissa valokuvissa kaivoksen mittakaava näyttäytyi koko komeudessaan. Toisaalta lähikuvissa ihmiset pääsivät kasvoineen, ilmeineen ja eleineen todella iholle.

bryan adams fotografiska
Bryan Adams on kuvannut muun muassa julkisuuden henkilöitä, kodittomia ja sodissa vammautuneita.
salgaron gold
Salgadonin kultakaivoskuvissa riittää katsottavaa ja lapsillekin ihmeteltävää.

Valokuvien jälkeen kipusimme yläkerran ravintolaan nauttimaan raikkaat drinkit ja pientä purtavaa. Kattoterassilta oli mukavat näkymät ja se vaikutti olevan poutasäällä hyvinkin viihtyisä paikka. Meille sattui sadesää, joten kipaisin vain nopeasti terassilla katoksen alla.

Hygienia laivamatkoilla

Monia varmasti kiinnostaa se, miten vallitsevassa tilanteessa koronavirus huomioon ottaen uskaltaa matkustaa laivalla ja miten viruksen leviäminen on huomioitu laivalla.

Tallinkin ja Siljan laivoilla toimenpiteinä on muun muassa:

  • Laivoja ei toistaiseksi oteta täyteen matkustajia.
  • Tiloja on suunniteltu uudelleen turvavälien mahdollistamiseksi.
  • Matkustajia muistutetaan käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Laivoilla on runsaasti käsidesipisteitä ja käsienpesupaikkoja.
  • Pintoja puhdistetaan normaalia enemmän.
  • Pleksilaseja on lisätty.
  • Kertakäyttöhanskoja on tarjolla ravintoloissa ja baareissa.
  • Pääsy laivalle on avattu aiemmin ruuhkien välttämiseksi.

Laivoilla on siis tehty oma osansa viruksen estämiseksi. Loppu on hyvin pitkälti matkustajien vastuulla. Usein ruuhkaan joutuu väkisinkin, jos maihin haluaa astella heti laivan saavuttua satamaan. Kokemukseni mukaan ei tarvitse odottaa kuin kymmenen minuuttia, niin ruuhka on hellittänyt ja maihin pääsee kulkemaan muista ihmisistä erillään turvavälit säilyttäen.

tallinnassa tekemistä

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös