raskausarvet hoito

Raskausarvet hoito – Parhaat vinkit raskausarpien ehkäisyyn

Raskausarvet hoito – parhaat vinkit raskausarpien ehkäisyyn

Tämä Raskausarvet hoito -parhaat vinkit  -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Beiersdorfin kanssa.

Raskausarvilta, joita venytysjuoviksikin kutsutaan välttyy harva nainen. Raskausarpia voi tulla, vaikka ei raskaana olisikaan. Raskausarpien syntyyn vaikuttaa myös lihominen tai lihasten nopea kasvu. Raskaana olevista jopa 75-90% saa eriasteisia raskausarpia. Tässä artikkelissa Raskausarvet hoito – parhaat vinkit käsitellään arpien syntyä ja niiden hoitoa.

Mistä raskausarvet johtuvat?

Geneettinen perimä on suurin vaikuttaja arpien syntyyn ja toki ihon venymisen määrä ja nopeus vaikuttavat asiaan. Mitä nopeammin iho venyy, sitä todennäköisemmin arpia muodostuu, koska iho ei ehdi pysyä ”tahdissa mukana”. Suuri painonnousu raskauden aikana altistaa luonnollisesti raskausarville. Aivan kaikille raskausarpia ei kuitenkaan tule. Saattaa olla, että ne, joiden elimistö tuottaa tavallista enemmän kortikosteroidi-nimistä hormonia, ovat alttiimpia arville. Kortikosteroidi vähentää ihon kimmoisuuteen vaikuttavan kollageenin määrää.

Miltä raskausarvet näyttävät?

Raskausarvet sijaitsevat usein pitkittäin ja rinnakkain iholla. Väriltään ne ovat usein sinipunaisia, mutta vaalenevat ajan mittaan. Kokonaan niistä ei kuitenkaan pääse eroon.

Raskausarpia syntyy usein sellaisille ihoalueille, joihin kertyy paksu rasvakudos. Osalle tulee muutama juova ja joidenkin osalta iso osa ihoa menee juovaiseksi. Juovia saattaa ilmestyä lantiolle, pakaroihin, vatsan alueelle, rintoihin, reisiin, selkään sekä käsivarsiin.

raskausarpien hoito
Tuotetestaajamme kuva ennen Nivean öljyn käyttöä

Raskausarpien hoito

Arpien ehkäisyyn käytetään erilaisia öljyjä ja rasvoja. Jo syntyneiden raskausarpien hoitoon käytetään joskus myös laserhoitoa. Ihon kimmoisuudella on luonnollisesti myös vaikutusta. Mitkään voiteet eivät kokonaan estä syvien arpien muodostumista. Ihon kimmoisana pitämisellä, huolellisella hoidolla ja kosteuttamisella arpien syntymistä voi kuitenkin kokemusten mukaan jonkin verran ehkäistä. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, johon kuuluu riittävästi hyvälaatuista rasvaa vaikuttaa merkittävästi ihon kosteuteen. Vahvalla hyvin imeytyvällä Omega-3 valmisteella on tärkeä rooli toki myös odottavan äidin ja sikiön terveyteen. Riittävä veden juominen ja auringon välttäminen edistävät myös ihon hyväkuntoisuutta ja kimmoisuutta.

Testissä NIVEA Q10 Firming Body Oil -vartaloöljy

NIVEA Q10 Firming Body Oil -vartaloöljy hoitaa ihoa tehokkaasti. Kiinteyttää ihoa jo kahdessa viikossa. Öljy tasoittaa ihonsävyä ja häivyttää raskausarpia. Tehokas koostumus sisältää ihon omaa koentsyymiä Q10:ä, avakadoöljyä, puuvillansiemenöljyä ja macadamiaöljyä.

raskausarvet hoito

Testaajan kokemuksia

Taruanne Lindevall 27-vuotta testasi Nivean Firming Body Oilia raskausviikosta 23 alkaen ja kertoo kokemuksistaan seuraavasti. ”Käytin Nivean Firming Body Oil:ia 14 vuorokautta aamuin illoin. Minulla on taustalla monikkoraskaus jonka myötä aikaisemmat lävistys- ja leikkausarvet levisivät pahasti. Tämän ensimmäisen raskauden aikana en käyttänyt ehkäisevästi mitään kosteusvoiteita tai öljyjä. Edellisestä raskaudesta on aikaa alle vuosi ja nyt odotan uutta tulokasta perheeseemme.

Ensimmäinen havainto öljystä oli se, että se levittyy helposti ja kuivuu nopeasti. Öljy on myös miellyttävän miedon tuoksuinen. Omat aikaisemmat arpeni ovat tämän nykyisen raskauden edetessä pysyneet vaaleina ja alkuperäisessä koossaan. Mahani kasvaessa en voinut odottaa arpien vaalenevan, mutta sen sijaan uskon tuotteen lieventäneen niiden punoitusta. Vuosi sitten jo näillä samaisilla raskausviikoilla arvet olivat tulipunaiset.

”Suosittelen lämpimästi vartaloöljyn kokeilua ja aijon ehdottomasti myös itse jatkaa tuotteen käyttöä raskauteni loppuun asti sekä tarvittaessa sen jälkeen.”

raskausarpien hoito
Tuotetestaajamme kuva Nivean öljyn kahden viikon käytön jälkeen. Vatsa on huomattavasti kasvanut, mutta arvet ovat vaalentuneet.

Lue myös Citymutsin helppo kasvonaamio Nivea Urban Skin

Lue myös Ryppyvoide kokemuksia – Aloita ryppyjen ehkäisy 25-vuotiaana

Tutustu Nivean tuotteisiin tästä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös