Kotiinpaluu

Matkapäiväkirja – Kotiinpaluu – Päivät 58-59

Matkapäiväkirja – Kotiinpaluu – Päivät 58-59

Viimeinenkin reissupäivä oli puuhaa täynnä. Paluu Liverpoolista vaati vähän aikataulullista suunnittelua, mutta loppujen lopuksi kaikki meni todella hyvin. Reissussa oli upeaa, mutta ihanaa on myös palata kotiin!

Meillä oli paluulento Lontoosta Suomeen sunnuntaina päivällä. Jouduimme vähän sumplimaan ja miettimään eri vaihtoehtoja. Liverpoolin peli oli lauantaina päivällä. Jos lähtisimme pelin jälkeen junalla kohti Lontoota, olisimme perillä todella myöhään. Jos taas lähtisimme vasta sunnuntaina, meidän pitäisi lähteä todella aikaisin aamulla.

Yöpymiset kahtena ensimmäisenä yönä Novotel-hotellissa maksoivat 60 euroa ja 110 euroa. Kolmas yö olisi maksanut kuitenkin 222 euroa, koska ilmeisesti pelipäivä nostaa hintoja.

Päätimme, että emme ainakaan vietä viimeistä yötä Novotelissa, koska emme raaskineet maksaa yhdestä yöstä niin paljoa.

Lopulta keksimme, että vuokraamme auton ja ajamme pelin jälkeen lauantaina Liverpoolin ulkopuolelle johonkin vähän lähemmäs Lontoota. Itse en olisi uskaltanut ajaa vasemmanpuoleisessa liikenteessä, mutta onneksi mieheni päätti uskaltaa. Hän on muutenkin paljon kokeneempi kuski kuin minä.

Niinpä vuokrasimme auton kahdella turvaistuimella. Luovutimme huoneen Novotelista lauantaina puolen päivän aikaan ja lähdimme noutamaan vuokra-autoa rautatieasemalta. Lastasimme matkalaukut auton takakonttiin ja saimme jättää auton sinne parkkiin.

Kävimme kaupungilla yhdessä syömässä. Sen jälkeen pojat lähtivät jalkapallopeliin ja me tytöt jäimme kaupungille pyörimään. Ensin kävimme jätskillä ja smoothiella kivassa kahvilassa. Löysimme muutaman kivan kirppiksen ja kävimme ihmettelemässä kauppakeskusten leluosastoja. Muutama tunti oikein mukavasti ja vähän liiankin nopeasti.

Kotiinpaluu
Liverpoolin peli oli pojalle ihan uusi kokemus.

Kotiinpaluu

Kotiinpaluu
Tytön kanssa käytiin mm. lasten kirppiksillä. Niissä oli kiva tutkia leluja.

Pelin loputtua tapasimme rautatieasemalla auton luona ja lähdimme ajamaan. Koukkasimme vielä Novotel-hotellin kautta, koska tajusin että unohdimme sinne matkarattaiden suojapussukan. Vähän oli jännää lähteä ajamaan tien ”väärää” puolta heti kaupungin ruuhkaan mutta oikein hyvin se meni.

Olimme varanneet kaikkein halvimman hotellin, jonka löysimme sopivan etäisyyden päästä ja jossa oli ilmainen pysäköinti. Päädyimme Ibis Budget Warrington Lymm Services -hotelliin, jonne oli Liverpoolista Lontoon suuntaan reilun tunnin ajomatka.

Kotiinpaluu

Lapset nukahtivat autoon hyvin nopeasti ja nukkuivat koko matkan hotellille. Mieheni jäi nukkuvien lasten kanssa autolle kun minä menin kirjautumaan hotelliin. Kävin huoneessa siirtämässä sängyt vierekkäin ja avaamassa petivaatteet valmiiksi. Sitten kannoimme nukkuvat lapset suoraan sänkyyn nukkumaan. Ihme kyllä kumpikaan ei kunnolla herännyt vaan jatkoivat uniaan aamuun asti.

Kotiinpaluu
Tarrakirja oli kiva puuha takapenkkiläiselle.

Hotellista ei oikein ole mitään sanottavaa kun tosiaan kävimme siellä vain nukkumassa. Tähän tarkoitukseen hotelli oli täydellinen. Vieressä oli ainakin Mäkkäri ja kahvila.

Aamulla kävimme kahvilassa syömässä aamupalan, jonka jälkeen lähdimme ajamaan kohti Lontoon lentokenttää.

Vuokra-auton palautuspaikka löytyi helposti, ja sieltä oli minibussikuljetus lähtöterminaaliimme. Lentomatka Suomeen sujui ihan mukavasti.

Reissussa oli upeaa, mutta ei omaa kotia voita mikään!

Matkapäiväkirja päättyy tältä osalta tähän. Edellinen päiväkirja löytyy täältä.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös