rv 5 oireet

Rv 5 oireet – Ylläriplussa 43-vuotiaana

Rv 5 oireet – Ylläriplussa 43-vuotiaana

Elämä järjestää ihmeellisiä yllätyksiä. Olen raskaana 43-vuotiaana. Rv 5 oireet teemaan voisin sanoa, että ei oireita tällä viikolla. Tosin tämän raskausviikon jälkeen eli Rv 6 kyllä alkoi sellainen ellotus ja heikotus ettei tosikaan. Lähdimme Miamiin ja Karibian risteilylle MSC Seaside laivalla raskausviikolla 5+2. Aikaero oli todella rankka kokemus koko perheelle. Alkuraskaus ja seitsemän tunnin aikaero ei ole kovin hyvä yhdistelmä kahden villin uhmaikäisen kanssa.

rv 5 oireet
Käväisimme St. Thomas US Virgin Islands saaren satamassa, mutta vointi oli sen verran heikko, että saareen en jaksanut tutustua.

Sopivasti raskausviikon 6 lopulla alkoi todella heikko olo. En käytännössä pystynyt syömään, kuin hedelmiä ja sitruunamehua. Elinkin koko reissun tuolla ruokavaliolla ja makoilin mieluiten laivan hytissä. Meni bisnesluokan tarjoilut ihan ketuille lennollakin, kun söin koko lennolla vain tuon kuvassa olevan hedelmäsetin. Lentoemäntä kuvasi olotilaani hyvin, jatkuva krapula. Koska krapulasta olen kärsinyt viimeisen 7 vuoden aikana vain kerran oli tämä unohtunut kokonaan. Totta tosiaan krapula on aika kaamea olotila. Nyt on kuitenkin hyvä syy kärsiä huonosta olosta.

Rv 5 oireet on hakusana, jota etsitään paljon. Moni ei vielä tiedä varmuudella olevansa raskaana, mutta aavistus saattaa olla. Oireita tutkitaan ja kuulostellaan jos vaikkapa raskaustesti on epäselvä. Seuraavassa artikkelissa on vähän erikoisempiakin raskausoireita. Kannattaa siis lukea Raskausoireet – Mistä tiedät olevasi varmasti raskaana?

rv 5 oireet

Vain prosentti yli 40-kymppisistä tulee raskaaksi

Luin tänään, että vain 1% yli 40-kymppisistä naisista tulee raskaaksi. Tutkimus kertoo, että nelikymppiset, jotka saavat lapsen ilman hedelmöityshoitoja elävät pidempään, kuin saman ikäryhmän hoitoa saaneet naiset. Yksi teoria tähän on se, että estrogeenituotanto pidentää ikää. Paljon estrogeenia tuottavilla naisilla myös luusto, sydän ja muut elimet pysyvät paremmassa kunnossa. Mahdollisuus hedelmöittyä laskee 5 prosenttiin 40 ikävuoden täyttyessä.

Kuulun siis tähän pieneen joukkoon mikä tuntuu uskomattomalta, sillä olen kärsinyt selittämättömästä lapsettomuudesta koko ikäni. Kaksi lasta on saatu lääketieteen avustuksella ja luulimme lapsiluvun olevan tässä. Viime kesänä sain keskenmenon alkuraskaudessa. Silloin positiivinen raskaustesti aiheutti hieman kauhunsekaisia tunteita, koska se tuli niin puun takaa. Imetin vielä kuopusta ja kahden vuoden univaje alkoi tuntua kropassa. Tällä kertaa suhtauduin asiaan rauhallisemmin ja kiitollisuudella.

rv 5 oireet

Mikä on toisin kuin aiemmin?

Miksi ihmeessä ikänsä lapsettomuudesta kärsinyt 43-vuotias onkin yhtäkkiä raskaana? Miten olen hoitanut itseäni viime vuosina? Olen saanut Omega-3 ja Omega-6 rasvahappotasapainon kuntoon vahvalla kalaoliiviöljyllä. Hiljaisen tulehduksen saaminen kehosta pois ja solukalvon muuttuminen kivikovasta vastaanottavaiseksi ravinteille on vaikuttanut etenkin immuniteettiin ja mielialaan. Pääsin eroon jatkuvista keuhkoputkentulehduksista ja antibiooteista. Ensimmäisessä raskaudessa kuusi vuotta sitten sairastin kroonista tulehdusta ja raskausdiabetestä. Toisessa en kumpaakaan ja normaalisti ne uusivat joka raskaudessa herkemmin.

Omat vitamiini- ja hivenainetasot sekä rasvahappojen tasot kannattaa testata laboratoriossa. Minun Epa- ja Dha-tasot olivat verikokeen mukaan kolme vuotta sitten todella alhaiset, vaikka olin käyttänyt kalaöljykapseleita koko ikäni. Ne olivat liian laimeita eivätkä imeytyneet, koska solukalvoni oli kivikova. Nyt Omega-3 indeksini on viitearvoissa. Käytän päivittäin laadukkaita lisäravinteita ja tässä onkin hyvä opas odottavan äidin ruokavalioon ja lisäravinteisiin.

Olen lähtenyt henkilökohtaisen kasvun tielle ja keskittynyt omaan hyvinvointiin. Energiat ja ajatukset vaikuttavat kaikkeen. Löysin Energiahoitajani Ilonan mentaalivalmentajani kautta ja heillä on ollut suuri vaikutus minuun ihmisenä. Juuri juttelimme Ilonan kanssa, kuinka useampi hänen lapsettomuudesta kärsinyt asiakkaansa on tullut raskaaksi. Kun energiakehoa hoitaa ja poistaa kehosta tunnelukkoja se vaikuttaa merkittävästi stressitasoon ja omaan mielialaan. Näillä asioilla on käsittämätön vaikutus. Hyvä ystäväni sai juuri vauvan 8 vuoden lapsettomuuden jälkeen ja hänellä on tasan samat metodit käytössään, kuin minulla. Jännä yhteensattuma.

rv 5 oireet
Rv 6+2 ja pää täynnä mietteitä raskaudesta

Varhaisultraa odotellessa

Ensimmäinen tärkeä etappi raskaudessa on varhaisultra, joka oli meille varattu heti matkan jälkeen raskausviikolla 7+5 Felicitas Mehiläiseen. Aika ennen tuota ultraa oli jokseenkin stressaavaa. Edellisen kesän keskenmeno on tuoreessa muistissa ja samaa ei haluaisi kokea uudestaan. Katso tästä mitä varhaisultrassa näkyi.

Raskaana 43-vuotiaana blogisarja

Tämä Raskaana 43-vuotiaana blogisarja keskittyy raskauden aikaiseen hyvinvointiin mielen, fysiikan ja ravinnon osalta. Blogissa seurataan, miten 43-vuotiaana raskaudesta ja synnytyksestä saadaan rento ja positiivinen kokemus. Jos haluat olla osana tätä blogisarjaa tuotteiden tai palveluiden osalta laita viestiä heidi@lapsennimi.com. Testaan aiheeseen sopivia tuotteita ja palveluita. Ravinnon osalta tuon esiin Pesco-lakto-ovo-vegetaristi ruokavaliota ja testaan ravintoloiden tarjontaa. 

Lue myös Raskaus ja kasvisruoka – Varmista vitamiinien ja rasvojen saanti

Lue myös Raskausarvet hoito – parhaat vinkit raskausarpien ehkäisyyn

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös