vartsalan vanha koulu

Vartsalan vanha koulu Kustavissa

Vartsalan vanha koulu on kahvila, sisustusliike ja majatalo Kustavissa

Päätimme maanantain ratoksi ajella kahville Kustavin Vartsalan vanhaan kouluun Helsingistä. Kustavi on meille vieraampaa aluetta Turun saaristossa. Tyttäremme kummisedän vanhemmilla on mökki siellä ja halusimme katsastaa saaren. Aikaa matkaan meni lounaspysähdyksellä hiukan yli kolme tuntia suuntaansa.

Saariston Rengastie ja Vartsala

Kustavista mantereen puolelta pääsee Vartsalaan vartissa lossilla ympäri vuoden. Vartsala onkin suosittu mökkisaari, koska se on helposti tavoitettavissa autolla. Kauniin Saariston Rengastien tieosuuksien pituus siltoineen on reitistä riippuen 160–250 kilometriä. Yhteysalus- ja lossimatkoja on noin 30–50 kilometriä.

Kustavissa merimatkoja on kaksi: Vartsalan vaijerilossi välillä Kivimaa-Vartsala ja yhteysalus m/s Aura välillä Kustavin Heponiemi-Iniö. Kustavin Vuosnaisista pääsee Ahvenanmaalle saakka. Kustavi on tärkeä lenkki Rengastien lossi- ja lauttayhteyksien sekä monipuolisten palvelujen tarjoajana.

saariston rengastie

kustavi

vartsalan lossi

vartsalan lossi

Vartsalan vanha koulu ja herkulliset munkit

Munkkeja on tullut syötyä elämän aikana monenlaisia. Nyt täytyy kyllä sanoa, että tähän mennessä paras munkki löytyi Vartsalan vanhasta koulusta. Paksuus ja pehmeys on omaa luokkaansa. Ilahduin myös erikoiskahvien saatavuudesta. Latte oli pehmeän suussa sulava.

LIITTEEN TIEDOT munkkikahvit.jpg 6.7.2020 123 KB 960 kertaa 1280 pikseliä Muokkaa kuvaa Poista pysyvästi Vaihtoehtoinen teksti Kuvaile kuvan tarkoitusta(avaa uuden välilehden). Jätä tyhjäksi jos kuva on vain koristeellinen.Otsik

Rentouttavasta kahvihetkestä sain tosin vain haaveilla, sillä joka paikkaan ehtivä taaperomme piti siitä huolen. Hetken hän istui nätisti penkissä jäätelöä mutustellen, mutta sitten hän olisi halunnut lähteä koskettelemaan postikortteja ja lahjatavaroita jäätelöstä tahmaisilla käsillään.

kahvila kustavi

lapsiarkea

Käsintehtyjä kynttilöitä ja lahjatavaraa Vartsalan vanhassa koulussa

Keltaisessa vanhassa koulurakennuksesa toimii kahvilan lisäksi lahjatavara- ja sisustusliike. Myymälätilat pursuavat suloisista ja ihanasti tuoksuvista omassa kynttiläpajassa tehdyistä kynttilöistä sekä runsaasta kauden mukaan vaihtuvasta valikoimasta lahja- ja sisustustuotteita.

vartsalan vanha koulu kustavi

vartsalan vanha koulu sisustusliike

vartsalan vanha koulu kynttilapaja

vartsalan vanha koulu myymala

vartsalan vanha koulu lahjatavaroita

vartsalan vanha koulu sisustuspuoti

Vartsalan vanha koulu ja majoitusmahdollisuus

Vartsalan vanhassa koulussa on mahdollisuus yöpyä koulun päädyssä olevassa 3h+k+s huoneistossa, joka on vuokrattavissa yhdeksi yöksi tai pidemmäksikin aikaa. Lue lisää tästä.

kustavi lasten kanssa

vartsala lasten kanssa

Vartsala on oiva pysähdyspaikka Saariston rengastiellä

Vartsala toimii kivana pysähdyspaikkana Saariston rengastiellä. Tokihan se toimii päiväretkipaikkana jos haluaa päästä helposti nuuhkimaan meri-ilmaa ja saaristolaistunnelmaa. Vartsalasta löytyy myös saaristolaismuseo, jossa pääsee aistimaan menneen ajan tunnelmaa.

Lue myös Hotelli ja ravintola Sandvik kokemuksia Pensarin saarella

Lue myös Ravintola Kansakoulu ja majatalo kokemuksia Kemiönsaarella

Lue myös Kotimaanmatkailu nousuun – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös