kasnas kylpyla kokemuksia

Kasnäs kylpylä kokemuksia talvella – Miltä näyttää saaristo helmikuussa?

Kasnäs kylpylä kokemuksia – Kannattaako talvella suunnata saaristoon?

Pääsimme testaamaan Kasnäsin kylpylää ja majoitusta yhteistyössä Kasnäsin kanssa.

Ajelimme hiihtolomalla Turun Saaristoon Kemiönsaarelle. Kasnäsin Kylästä on Lövön sillan kautta autotieyhteys mantereelle. Kasnäsistä lähtevät Merenkulkulaitoksen yhteysalukset M/S Rosala II Vänöhön ja M/S Aura Rosalaan. Tässäpä siis meidän Kasnäs kylpylä kokemuksia talvikaudella.

kasnas kemionsaari
Helsingistä Kasnäsiin ajaa hieman yli kaksi tuntia.
kasnas kesaterassi
Leikkipaikka on ihanasti rannalla.
kasnas
Meille sattui aurinkoinen ilma helmikuussa.

Helmikuinen aurinko helli meitä Kasnäsissä

Olemme käyneet vuosia sitten kesällä Kasnäsissä. Paikka on Liljeqvistin perheyrityksen omistama. Lapsille kohde oli uusi tuttavuus. Kasnäsissä on kiva hiekkaranta ja muutamia lasten leikkipaikkoja kesää ajatellen. Pojat kiipeilivät leikkipaikalla nyt helmikuussakin. Vaikka täällä viihtyy talvellakin niin onhan kesä ylipäänsä Suomessa aivan toista luokkaa.

Kesällä Kasnäs herää aivan erilaiseen eloon.

Kasnäs on valittu 2018 vuoden Caravan-alueeksi ja tarjoaa hyvät puitteet karavaanareille. Saavuimme itsekin matkailuautolla ja suuntaamme sillä saaristoon. Lue tästä Iltalehden artikkelista matkastamme.

matkailuauto kasnas
Elämämme ensimmäinen matkailuautoreissu tehtiin talvella saaristossa.
kasnas caravan
Taikavaanari Kasnäsissä.

Saaristomaisemat ovat ihania

Turun saariston luonto on todella kaunista. Siellä mieli lepää ja uniikkeja käyntikohteita on paljon. Kasnäs on oiva kiintopiste lähialueeseen tutustumiseen. Lautoilla pääsee helposti lähisaariin kuten Rosalaan viikinkikeskukseen, Bengtskärin majakalle, Hiittisiin ja Öroon linnakesaarelle. Vierasvenesatama on iso ja aiommekin tulla kesällä Kasnäsiin veneellä. Lähellä on myös hurmaava Ravintola Kansakoulu ja majatalo.

Kylpylöinti on koko perheen yhteistä tekemistä

Esikoinen rakastaa uimista, joten kylpylät ovat hänen mieleen. Kasnäsin kylpylä on altaiden osalta kompakti ja erityinen plussa ”keskikokoisesta” harjoittelualtaasta, joka sopii juuri uimaan opetteleville lapsille. Lämmin vesi tässä altaassa oli iloinen yllätys, joten äitikin pystyi pulikoimaan.

kasnas kylpyla kokemuksia lasten kanssa
Kasnäs kylpylä kokemuksia. Harjoitusallas on hyvä vauhdikkaille pojille.

Kalliolla kukkulalla

Yövyimme rivitalomökissä numero 44, josta oli kivat maisemat merelle. Huone oli yllättävän tilavan oloinen ja siisti. Kesällä mökin edessä on varmasti kiva istuskella ja katsella auringonlaskua. Parvi huoneessa tuo lisää makuupaikkoja. Poikia emme vielä päästäneet sinne nukkumaan, koska he saattavat kävellä unissaan.

Kasnäsin simpukanmuotoiset hotellirakennukset sijoittuvat kauniisti rantakallioille ja lähes kaikista huoneista avautuu upeat merimaisemat. Kahdeksassa rivitalossa on yhteensä 39 kahden hengen huonetta ja kaksi sviittiä. Merihenkisissä huoneissa on suihku, wc, minibaari, puhelin, tv, parvi sekä terassi. Ylellisissä näköalasviiteissä on olo- ja makuuhuone, oma sauna ja poreamme sekä terassi ja parvi lisävuoteineen. Näköalasviitti olisi varmasti ollut meidän mieleen.

kasnas majoitus
Rivitalo kylpee auringossa korkealla kalliolla.
kasnas rivitalo
Ravintolasta oli rivitaloon muutaman sadan metrin matka.
kasnas hotelli
Huoneeseen mahtui kivasti viisihenkinen perhe.

Merimaisemia ja lähiruokaa

Kasnäs Paviljongista on ihanat maisemat vierasvenesatamaan ja merelle. Nyt kesäterassi oli kiinni, mutta pääsin ottamaan kuvia sieltä. Päivällä söimme buffalounaan ja illalla Pizzaa. Kasnäs kasvattaa kirjolohta ja siikaa, jotka jalostetaan vierasvenesataman viereisessä Salmonfarmissa. Ravintola suosii puhtaita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita, muun muassa vihanneksia ja perunaa hankitaan aina mahdollisuuksien mukaan alueen lähituottajilta.

Ravintola on auki maanantaista torstaihin klo 7.30-19.00 ja perjantaisin sekä lauantaisin klo 7.30-23.00. Heräämme yleensä reippaasti ennen seitsemää ja sunnuntaina hotellin aamiainen alkoi klo 8. Puolitoista tuntia nälkäisten lasten kanssa aamiaisen odottelua vaatii hermoja. Käppäilimme auringon sarastaessa ulkona ja odottelimme aamiaiselle pääsyä. Olemme kyllä useimmiten ensimmäisiä aamiaisen syöjiä olimmepa missä hyvänsä. Aamiainen on aina kiva päästä korkkaamaan.

kasnas satama
Aurinko nousee Kasnäsissä.
kasnas vierasvenesatama
Aamun sininen hetki.
kasnas ravintolassa
Paviljongin kesäterassilta on upeat maisemat.
kasnas paviljong kesaterassi
Kesällä maisema on täynnä veneitä.
kasnas paviljong
Lounasbuffa oli maittava.

Kehitysideoita erottautumiseen

Pienillä asioilla pystyy erottautumaan ja meistä Kasnäsillä on oivat mahdollisuudet pienillä jutuilla nostaa profiilia entisestään. Yksi semmoinen pieni, mutta kahvin ystäville tärkeä asia on tarjoiltava kahvimerkki. Eräs edullinen kaikkien tuntema merkki on tuntunut vallanneen lähes koko Suomen. Ymmärrän, että taloudellisesti on perusteltua ostaa halvinta, mutta halvalla harvoin saa hyvää.

Mieheni keskustelee usein hotellien henkilökunnan kanssa aiheesta ja monesti tulee ilmi etteivät he ostaisi kyseistä kahvia kotiinsa. Miksi sitä sitten tarjotaan asiakkaille? Joten kaino ehdotus kaikille hotellien hankinnoista vastaaville. Ottakaa pienpaahtimot (ja pienpanimot kuuluu tuosta vierestä) alihankkijoiksenne. Tuette samalla pienyrittäjiä ja käsityötä. Esimerkiksi tämä Lehmus Roastery  pienpaahtimo tuli vastaan Etelä-Karjalan vuoden nuori yrittäjä palkinnon saajista kertovassa Ylen uutisessa. Turun Kahvipaahtimo tarjoaa myös laadukasta kahvia.

Voita sen olla pitää

Meidän perhe ei käytä margariinia ja tämä suuntaus tuntuu olevan muutenkin vallalla. Margariinien terveyshaitoista tietoiset ihmiset haluavat voita ja maistuuhan ne uudet perunat huomattavasti paremmalle voin kanssa. Ravintolassa ei ollut voita tarjolla, mutta saimme sitä pyydettäessä lounaalla ja aamiaisella. Pisteet siitä.

Esillepanoon saaristotunnelmaa

Meille aamiainen on yksi hotellikokemuksen tärkeimpiä asioita ja vietämme mielellämme aikaa aamiaisen parissa. Hotelliaamiaisella esillepanolla saisi rakennettua upeita muistijälkiä asiakkaille ja saaristo tarjoaa loistavat puitteet somistuksella hifistelyyn. Tähän kannattaisi mielestäni ehdottomasti panostaa. Se kantaisi varmasti hedelmää myös somenäkyvyyden muodossa.

Menkää ihmeessä kartuttamaan Kasnäs kylpylä kokemuksia ympäri vuoden.

kasnas aamiainen
Aloitan aamun mieluiten jogurtilla, myslillä, pähkinöillä ja marjoilla.
kasnas hedelmia
Kasnäsin aamiaisella sai tuoreita hedelmiä.

Aamiainen määrittelee pitkälti hotellikokemuksen

Ensimmäisen Wow-aamiaisen koimme vuonna 2017 Helsingborgissa Radisson Blussa. Menimme autolla Ruotsiin lasten kanssa ja yövyimme tuossa hotellissa. Aamiainen oli käsittämättömän kauniisti katettu ja kattaus on puoli ruokaa mielestämme ravintoloissa. Sittemmin Radisson Blun aamiaiset ovat tulleet tutuksi ja asettaneet vertailutason joka reissulla. Radisson Blu Plaza kokemuksia jutussa on kuvia ehkä Helsingin ihanimmasta aamiaiskattauksesta.

Lue myös Ravintola Kansakoulu ja Majatalo kokemuksia Kemiönsaarella

Lue myös Kotimaanmatkailu – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

delux-retkiperhe_matkablogiTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös