pyhatunturi auringonlasku

Kotimaanmatkailu nousuun – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

Kotimaanmatkailu nousuun – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019 jos Madventuresin Rikua ja Tunnaa on uskominen ja minähän uskon. Helsingin Sanomissa 12.1 oli Riku Rantalan kolumni, jossa hän kirjoitti seuraavaa “Matkailussa on kansainvälisesti käynnissä Suomi-ilmiö – esimerkiksi ulkomailta lentävien määrä kasvoi viime vuonna Oulussa 47%, Kuusamossa 65% ja Helsingissäkin yli 10%. Helsinkiä esitellään medioissa cooleimpana pääkaupunkina, viihdetähdet ja somevaikuttajat hehkuttavat Lappia ja Suomi valitaan vuosi toisensa jälkeen maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi.”

Kotimaamme ompi Suomi ja kaunis sellainen onkin!

Suomi on loistava matkakohde ja suuri osa suomalaisista ei vielä ole tajunnut sitä. Potentiaali kotimaanmatkailulle on valtava. Esimerkiksi Lappi kesäisin on hyödyntämätön helmi. Olen jutellut muutamien Lapin matkailutoimijoiden kanssa ja kesäisin olisi kuulemma paljon kapasiteettia. Inspiroidun ajatuksesta tuoda esiin kotimaamme matkailuhelmiä. Päätin kerätä tähän artikkeliin kuvia kauniista kotimaastamme. Kotimaanmatkailu on myös ilmastoteko.

Kotimaanmatkailu on coolia

Madventures antoi aikoinaan kasvot kaukomatkailuilmiölle ja nyt he aikovat tehdä samoin kotimaanmatkailulle. Odotan innolla tätä ohjelmasarjaa, joka tekee kotimaanmatkailusta coolia. Jos siitä nyt coolia pitää ylipäänsä tehdä. Itselleni kotimaanmatkailu tarjoaa mahdollisuuden nopeisiin irtiottoihin arjesta lasten kanssa. Kotimaanmatkailu tutustuttaa lapset kotimaamme monipuolisuuteen ja neljään vuodenaikaan.  Uskon Madventuresin innostavan suomalaisia panostamaan kotimaanmatkailuun aiempaa enemmän ja se on loistava juttu myös yrittäjyyden ja työpaikkojen näkökulmasta.

Mitä kaikkea Suomi sitten tarjoaa?

Mitä kotimaanmatkailu sitten tarjoaa? Puhdasta luontoa, tuhansia järviä, kaunista saaristoa, jylhää tunturimaisemaa, pieniä kyliä, kiinnostavia kaupunkeja, maalaismaisemia, urbaania kaupunkikulttuuria. Loputtomasti elämyksiä ja kokemuksia, jotka kasvattavat ylpeyttä omasta kotimaasta. Kun me suomalaiset tunnemme kotimaamme pystymme rinta rottingilla kertomaan myös ulkomaalaisille upeasta matkakohteesta.

25 kuvaa kauniista kotimaasta

Keräsin tähän 25 kuvaa Suomesta eri vuodenaikoina meidän kokemana. Kotimaanmatkailua harrastamme veneellä, junalla, autolla ja matka taittuu vaikkapa laatikkopyörällä. Karavaanarihommaa lapset haluavat kokeilla ja ehkäpä tänä vuonna kierretään leirintäalueita asuntoautolla. Matkamessut ovat tällä viikolla, joten suunnatkaa ihmeessä kotimaanmatkailua tarjoaville osastoille.

saariselka huippu
Saariselkä ja kaunispään huippu.
cafe regatta
Cafe Regatta ja idyllinen punainen tupa Taka-Töölössä meren rannalla on ihana ympäri vuoden.
ruka peak
Ruka Peak ja talven ihmemaa.
lohjan jarvi
Suomi on tuhansien järvien maa. Lohjanjärvi on kiva paikka myös keväällä.
sibeliuspuisto
Sibeliuspuisto sijaitsee Helsingissä Taka-Töölössä.
skywheel helsinki
40-metrinen SkyWheel löytyy Kauppatorin kupeesta Katajanokalta.
turku fori
Turku, Aurajoen ranta ja föriajelu.
linnanmaki
Linnanmäki kuuluu kesäohjelmaan.
lohjanjarvi
Lohjanjärvi kimaltelee auringossa.
kotimaanmatkailu
Saimaalla auringonlaskun aikaan.
turun saaristo
Turun Saaristo on uskomattoman kaunis.
haltialan tila
Haltialan tilalla on kiva syöttää eläimiä.
mathildedahl
Salossa Mathildedahlin ruukkikylä on Hesarin mukaan Suomen hipsterein paikkakunta.
haagan rodopuisto
Haagan Rodopuisto on ihana keidas Helsingissä.
cafe regatta kesalla
Cafe Regatta kesätunnelmissa.
flow festivaali
flow festarit ja perhepäivä.
grilli veneeseen
Tasapainoilua Turun saaristossa.
naantalin vierasvenesatama
Naantalin vierasvenesatamassa.
muumimaailma naantali
Muumimaailma Naantalissa on lasten suosikki.
laatikkopyora
Syksyinen Helsinki tarjoaa kivoja pyöräilymaastoja. Tässä poljetaan Kumpulassa laatikkopyörällä.
mathildedahl
Porvoon vanhakaupunki on idyllinen kaikkina vuodenaikoina.
pyhatunturi
Voimapaikkamme Pyhätunturi syyskuussa.
pyhan huippu
Isillä arvolasti patikkaretkellä Pyhätunturin huipulla.
pyhatunturi lappi
Pyhän ruskalomalla patikoimassa.
joulupukki rovaniemi
Joulupukki asuu Rovaniemellä ja häntähän voi käydä moikkaamassa ympäri vuoden.

Lue tästä Laatikkopyörä kokemuksia ja nappaa etu lasten ilmaisen pyöräilykypärän muodossa laatikkopyörän oston yhteydessä.

Lue myös Hotelli ja Ravintola Sandvik kokemuksia Pensarin saarella

Lue myös Mökki saaressa – Saaristohuvilat kokemuksia Turun Saaristossa

Lue myös Ruka lasten kanssa

Lue myös Saariselkä lasten kanssa

Lue myös Veneilyä lasten kanssa ja Naantalin vierasvenesatama

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median osakas, sarjayrittäjä ja kahden villin pojan sekä 2018 syntyneen tytön äiti.

Matkustelu ja elämästä nauttiminen inspiroivien ihmisten kanssa pitävät Heidin fiiliksen yllä. Hän haluaa auttaa ihmisiä löytämään positiivisen vireen elämäänsä ja kannustaa kaikkia tavoittelemaan unelmiaan. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsennimi.com

Kommentoi alle oma mielipiteesi

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös