delux-retkiperhe mokki saaressa

Mökki saaressa – Saaristohuvilat kokemuksia Turun saaristossa

Mökki saaressa – Saaristohuvilat tarjoaa upeita maisemia

Tämä Mökki saaressa -artikkeli on tehty yhteistyössä Saaristohuviloiden kanssa.

Olimme tutustumassa Pensarin saaren Hotelli ja Ravintola Sandvikiin, kun yllättäen eteemme tuli tilaisuus kokeilla, miltä tuntuu mökki saaressa. Olen pidempään haaveillut kallioisesta merimaisemasta, jossa hiljaisuus on läsnä. 

Toiveissa rantakallio, ilta-aurinko ja hiljaisuus

Olen itseasiassa googletellut paljon myynnissä olevia ja vuokrattavissa olevia mökkejä Turun saaristosta. Minua miellyttävät paikat ovat olleet harvassa. Kun vaatimuksena on kauniit kalliot, käkkärämännyt, ilta-aurinko, täydellinen merimaisema terassilta ja siisti mökki kohtuuhinnalla on tarjonta ollut aika pientä. 

Keskelle paratiisia yllättäen

Kannattaa näköjään avata suunsa, kun yhtäkkiä löytää itsensä luonnonparatiisista. Juttelimme Sandvikin omistajan Minnan kanssa niitä näitä ja jotenkin puhe kääntyi mökkeihin ja mahdollisesti pidempään oleiluun Saaristossa. Hän kertoi, että meille päiväretken Gullkronaan Princess-55 jahdilla tarjonneella Saaristo Cruises-yrittäjällä on kaksi vuokramökkiä Pensarin lähistöllä. Kaiken kukkuraksi toinen mökeistä vapautuisi seuraavana päivänä. Tällä sattumalla oli selvästi joku suurempi tarkoitus.

Yhtäkkiä huomasimme olevamme menossa viereiselle Synnarstholmin saarelle oleilemaan viikoksi. Meillä ei ollut juurikaan ennakkokäsitystä paikasta. Netistä katsoimme muutamia kuvia. Kun saavuimme saareen olin myyty. Tämähän täyttää kaikki kriteerini! Tärkeimpänä ne kalliot, ilta-aurinko ja hiljaisuus. 

mokille veneella

vuokramokki saaressa

Mökki saaressa kalliolla kukkulalla

Vuonna 2007 rakennettuun Honkarakenteen hirsimökkiin mahtuu majoittumaan 6 henkilöä eli juuri tämä meidän perhe ja isäni. Tässä on yksi makuuhuone parisängyllä ja parvelle mahtuu neljä nukkujaa. Yläkerran parven jyrkät portaat vähän hirvittävät villien lasten kanssa, mutta pitää vaan olla tiukkana ettei portaita ravata turhaan edestakas. Mökki on ihanasti korkealla kalliolla ja maisemat sen mukaiset.

mokki saaressa

mokki saaressa

saaristohuvilat vuokramokki

synnartsholm

mokki saaressa auringonlasku

Mökki saaressa venematkan päässä – Uhka vai mahdollisuus?

Olen aiemmin ajatellut, että jos joku mökki joskus hankitaan tai vuokrataan niin sen pitää olla automatkan päässä. Nyt pyörrän ajatukseni. Jostain kumman syystä tänne saarelle päästyäni ei muutaman tunnin automatka, vajaan tunnin lauttamatka ja kymmenen minuutin venematka enää tunnukkaan niin hankalalta. Oma vene toimii toki kesällä, mutta viikonloppureissuille koulujen alkaessa se ei toimi ajallisesti. Autolla pääsee Pensarin saarelle lautalla ja siitä on lyhyt matka Synnartsholmiin.

Saaressa, jossa ei ole autoja on aivan omanlainen tunnelma ja hiljaisuus. Tämän kokemuksen myötä sanon, että pienen vaivan kyllä jaksaa nähdä matkustamisen osalta päästäkseen tällaiseen paikkaan.

slipstop tossut

taysikuu saaristossa

Saaristomeri rauhoittaa

Täällä Saaristossa minusta on kuoriutunut muitakin uusia puolia. En oikeastaan viihdy saunassa, mutta jostain syystä tämä paikka kutsuu saunomaan jopa kaksi kertaa päivässä. Toki kunnon pesuhommiin sauna on ainoa mahdollisuus täällä. Mökissä on lavuaari, joka toimii hyvin iltapesuissa.

Esikoisemme lämmitti meille päiväsaunan ja istuimme lämpimällä kalliolla katsellen ulapalle. Illalla menin saunan jälkeen yksin vedenrajaan maadoittumaan ja meditoimaan jalat meressä. Täällä syntyy syvä luontoyhteys.

#myhappyplace

Sanat eivät riitä kertomaan tämän paikan ihanuutta

Aina kun astun mökin ovesta ulos hengittelen syvään ja hoen ääneen “ihanaa, ihanaa, ihanaa”. Tuo kuvaa ehkä parhaiten olotilaa täällä. Mieheni vietti lapsuuden kesiä saaristossa ja hän kokee tulleensa kotiin. Isäni on purjehtinut ikänsä ja hokee jatkuvasti, miten sielu lepää meri-ilmassa. Mökin vieraskirjaa lukiessa huomaa muidenkin kokevan tämän paikan vastaavalla tavalla.

meditointi

mokki saaressa

mokki saaressa kokemuksia

aiti ja poika mokilla saaressa

Ilman omaa venettäkin pääsee saareen

Tänne Synnartsholmin saareen sisältyy venekuljetukset Saaristohuviloiden toimesta viereiseltä Pensarin saarelta. Ylimääräisistä kuljetuksista laskutetaan 25€/suunta. Saaristohuvilat sijaitsevat n. 50 km Turusta Paraisille (Granvik), josta on 45 minuutin yhteysalusmatka m/s Vikenillä Pensariin. Pensariin pääsee myös Nauvosta (Kirjais) m/s Nordepin kanssa. Mökille voi tulla myös omalla veneellä.

Viikko täällä paratiisissa maksaa alkaen 750€. Lue lisää hinnastosta.

Saariston uskomaton luonto kannattaa kokea

Toivon, että lapsille saaristo menee sydämeen ikuisesti. On uskomatonta, miten hienoa luontoa meillä on Suomessa. Yllättävän moni ei ole koskaan käynyt Turun saaristossa. Jos harrastaa matkailua on tämä saaristo ehdoton käyntikohde. Jos ei halua vuokrata mökkiä, eikä omista venettä kannattaa lähteä kiertämään saaristoa autolla. Lautalla pääsee esimerkiksi ihanaan Pensarin saareen, josta tein Hotelli ja Ravintola Sandvik kokemuksia postauksen.

vauva saaressa

mokki saaressa

mokki saaressa

veneella saareen

Onko sinulla Saaristossa kohde, josta haluaisit kertoa?

Onko sinulla kohde Turun Saaristossa, josta haluaisit kertoa lapsiperhekohderyhmälle? Kutsu Saaristosomettaja perheineen paikalle ja tehdään paikkaa tunnetuksi somen kautta.

Lue myös Ravintola Kansakoulu ja Majatalo kokemuksia Kemiönsaarella

Lue myös Kotimaanmatkailu nousuun – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös