saariselka huippu

Saariselkä lasten kanssa

Saariselkä lasten kanssa

Päätimme lähteä Lappiin neljäksi yöksi perheen kanssa. Lapset pääsisivät peuhaamaan lumessa ja perhe viettämään yhteistä aikaa. Saariselkä lasten kanssa valikoitui kohteeksi muutamasta syystä. Se on lähellä Ivalon lentokenttää ja kohteessa pärjää ilman autoa.

Koneessa oli valtaosa aasialaisia ja meitä suomalaisia oli kourallinen.

Olimme varanneet kentälle valmiiksi taksikuljetuksen lasten istuimilla. Lupsakka taksinkuljettaja ajoi meidät puolessa tunnissa kentältä kohteeseen.

saariselka lasten kanssa
Pojat nauttivat Lapin lomasta täysillä

Saariselkä keskittyy ulkomaalaisiin

Kävin matkamessuilla Saariselän osastolla ja minut ohjattiin juttusille Inari-Saariselkä Matkailu Oy:n markkinoinnista vastaavan henkilön kanssa. Kysyin häneltä onko suomalaiset lapsiperheet Saariselän kohderyhmää. Ei kuulemma ole. Markkinointijohtaja mainitsi kiireisen oloisena, että ensi viikollakin tulee kaksi kansainvälistä mediaryhmää paikalle.

Saariselkä lasten kanssa toimii ihan mainiosti: haluttiin meitä sinne tai ei.

Kehitys loppuu yleensä tyytyväisyyteen ja uskon suomalaisten matkaajien olevan tärkeitä ihan jokaiselle kohteelle. Mielestäni Saariselkä voi tarjota lapsiperheillekin monenlaista puuhaa, vaikka emme olekaan kohderyhmää Saariselän markkinoinnin mielestä.

Katso videolta upeat ruskan värittämät tunturimaisemat ja lasten hienoja Parkour temppuja.

Edullisesti kelomökissä lasten kanssa

Majoituimme Holiday Clubin kahden makuuhuoneen Laavutievu-kelomökkiin. Olemme osakkaita ja lisälomana viikko maksoi ainoastaan hiukan yli 200€. Mökki oli ihan mukava.

Perhepedissä nukkuville hotellit ja huoneistot vaativat aina fiksausta sänkyjen suhteen. Itseasiassa vaatiihan ne fiksausta silloinkin, kun lapset nukkuvat omissa sängyissä. Pitää viritellä esteitä putoamisen estämiseksi.

Täällä onneksi saimme siirrettyä toisesta makkarista kolmannen sängyn rivin jatkoksi ja lapset nukkuivat turvallisesti välissämme. Kelomökkien vieressä olevat lumikinokset olivat esikoisen mieleen ja hän nautti kiipeilystä.

saariselka holiday club lasten kanssa

saariselka holiday club kelo

Saariselän kylpylä ja vihaisten lintujen puisto

Holiday Club Saariselän yhteydessä on kylpylä ja Angry Birds -puisto. Pääsimme testaamaan molempia ja ne olivat lasten mieleen. Kyseenalaistamme kylläkin aikuisten sisäänpääsyhinnoittelua Angry Birds -puiston osalta. Jos sisäänpääsy olisi ilmainen aikuisille, olisimme todennäköisesti käyneet siellä joka päivä. Pienten lasten kanssa siellä ei kovin paljon tuntia enempää vietetä kerralla aikaa, joten tuntihinta nousee aika korkeaksi.

Leikkipaikan puuttuminen hotellista on puute. Kun saavuimme ja mieheni lähti viemään tavaroita mökkiin, juoksin puoli tuntia lasten perässä respassa ja yritin estää pienempää nappailemasta matkamuistomyymälän tavaroita kainaloonsa.

Jos lapsille olisi ollut nurkkaus vaikkapa Dublo-Legojen kera, olisi kaikilla ollut mukavampaa.

Kävimme kuuntelemassa Holiday Clubin Villas-huoneistojen esittelyn ja puolitoistatuntia hurahti helposti lasten leikkiessä Duploilla vieressä.

saariselka angry birds puisto lasten kanssa

Parasta palvelua Saariselällä tarjoaa Cafe Porotupa ja Marko Haajanen

Holiday Club Saariselän edessä on pieni suloinen mökki. Ovelta huhuilee ystävällinen mies. Hän on tuore yrittäjä Marko Haajanen. Hän hyppäsi valtion leivistä lennossa isännöimään Cafe Porotupaa. Hänen ystävänsä piti kyseistä kahvilaa ja spontaani idea ryhtyä yrittäjäksi syntyi joulun alla Saariselän vierailulla.

Marko pyörittää kahvilaa ainakin tämän vuoden 2017 sesongit. Latukahvila Moitakurulla asiakkaat toivoivat keskustaan jotain pientä ja idyllistä. Näin syntyi Cafe Porotupa. Parasta Markon mukaan yrittäjyydessä on ollut vapaus: ”Kahvilan pito ei tunnu työltä ja on kiva seurustella asiakkaiden kanssa. Tapaan hyväntuulisia ihmisiä ikäänkuin omassa olohuoneessa.”, Marko kertoo.

Talvi yllätti kyllä yrittäjän, sillä hänen saapuessa Saariselälle oli melkein 40 astetta pakkasta. ”Hetken mietitytti mitä on tullut tehtyä, kun alunperin piti mennä palmun alle.”, Marko naurahtaa. Väenpaljous ja positiivinen palaute on yllättänyt Markon. En kyllä yhtään ihmettele ihmisten reaktioita, sillä mekin mietimme, että pitääkin seuraavalla Pyhän lomalla ajaa 180km moikkaamaan Markoa.

Hänellä on poikkeuksellinen kyky saada ihmiset viihtymään. Hän huomioi kaikki asiakkaat ja haluaa tutustua heihin. Harvinaista herkkua suomalaisessa palveluyhteiskunnassa. Tätä Saariselkä lasten kanssa on parhaimmillaan, kun Porotupakin osoittautuu lapsiystävälliseksi kahvilaksi.

saariselka cafe porotupa

Suomen pisin pulkkamäki ja upea auringonlasku

Menimme taksilla Kaunispään huipulle pulkkien kanssa. Nautimme ravintolassa vohvelit ja kaakaot. Sen jälkeen oli luvassa vauhdikasta menoa Suomen pisimmän pulkkamäen muodossa. Pituutta mäellä on 1200 metriä. Miesväki otti lungisti ja äiti huusi kurkku suorana vauhdin kiihtyessä kovaksi. Upea kokemus kyllä oli auringonlaskun kruunaamana. Pulkkamäen vauhdikkaimmat kohdat on turvaverkotettu ja merkitty opastetauluihin punaisella. Jyrkimmän kohdan kävelin pienempi sylissä alas. Seuraavana päivänä oli kaulalihakset ja kädet kipeinä jännityksestä, mutta kokemus oli kyllä sen arvoista.

saariselalla perheen kanssa

lasten kanssa saariselka kaunispaa
Kaunispään Huipulla

saariselka lappi lasten kera

saariselka lappi perheen kanssa

Saariselällä lasten kanssa – Mitä maksoi ja mitä söimme

Neljän päivän reissu nelihenkiseltä perheeltä Saariselälle maksaa noin 1000€-1500€ (sisältäen matkat, majoitukset ja ruoat). Jos tekee ruoat itse, pääsee edullisemmin. Me söimme vain ravintoloissa aamiaiset lukuunottamatta.

Tuloiltana söimme Holiday Club Saariselän buffan. Tulimme seitsemän jälkeen ja tarjoilulautaset olivat aika tyhjiä ja ruoka jo seissyt pidempään. Osa ruoasta oli aika kylmää. Hintalaatusuhde 26€/hlö ei aivan kohdannut. Tuoreena olisi varmasti maistunut paremmin.

Lumi ja Petronella -ravintoloissa illastimme tyytyväisinä. Ihana tunnelma ja palvelu hyvän ruoan lisäksi – oikein lapsiystävällisiä ravintoloita siis molemmat. Keittolounas kauppakeskus Kuukkelissa oli runsas ja maukas. Lohikeitto salaatilla ja kahvilla maksoi 9,90€. Holiday Club Saariselän Ala Carte -lohikeitto oli pieni ja hintaa 12,50€. 

Yhteenvetona voisi sanoa, että Saariselkä lasten kanssa toimii, kun tietää askelmerkit. Vaikka me lapsiperheet emme olekaan kohderyhmää, niin samoilla euroilla me maksamme kuin aasialaisetkin.

Lue myös Ruka lasten kanssa

saariselka holiday club ravintolassa
Holiday Club Saariselän ravintola
saariselka lumi ravintolassa lasten mukana
Ravintola Lumi on Saariselän keskustassa
saariselka lumi ravintola lapsiystavallinen
Ravintola Lumi
saariselka lumi ruoka
Ravintola Lumen paistettu tofu
saariselka kuukkeli
Kauppakeskus Kuukkelin keittolounas
saariselka petronella ravintola
Ravintola Petronellan alkupala
saariselka petronella
Äidin synttärimaljat Petronellassa

saariselka kelomokki

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös