pyhatunturi kokemuksia

Pyhätunturi kokemuksia – Top 5 vinkit Pyhätunturin reissuun

Pyhätunturi kokemuksia ja huikeita elämyksiä

Pyhätunturi kokemuksia juttu sisältää osittain pr-yhteistyössä koettuja elämyksiä. Arvonta ja aikuisten ulkoiluvaatteet yhteistyössä Eränetti.

Pyhätunturi on meille rakas ja tuttu paikka jo 20 vuoden ajalta. Käymme aina ruskalomalla Pyhällä ja näiden vuosien aikana kohde on kehittynyt paljon. Myös kävijäkunta on muuttunut. Aiemmin olimme lähes ainoita nuoria aikuisia ruskalomailemassa, mutta nyt siellä kohtaa kaiken ikäisiä vauvasta vaariin.

Katso videolta upeat ruskan värittämät tunturimaisemat ja lasten hienoja Parkour temppuja.

Pyhätunturi kokemuksia vauvasta saakka

Lapsillemme Pyhätunturi on erityinen paikka, sillä esikoinen on käynyt siellä 5-viikkoisesta saakka ja keskimmäinen oli 1,5 kuukautinen ensireissullaan. Kuopuksemme on syntynyt tällä ruskaviikolla, joten hän pääsi Pyhälle ruskalomalle vasta 1-vuotiaana. Olemmekin nyt juhlineet hänen synttäreitä tunturissa kaksi kertaa. Tällä reissulla mukana oli ystäväperheemme ja meillä oli aivan ihana matka.

Esittelen jutussa vinkit onnistuneeseen Pyhätunturin lomaan tekemisen osalta. Ykköspaikan vei poikien suosikki upouusi Pyhäkurun seikkailu. Itse en vielä uskaltanut rotkoihin kiipeilemään ja laskemaan vaijerilla, mutta kerään rohkeutta ensi vuoteen.

kultakero ruska

pyhatunturi

Pyhätunturi kokemuksia top 5

1. Pyhäkurun Kallioseikkailupuisto on huikea

Uusi kallioseikkailupuisto Pyhäkuru on avattu Pyhätunturin Tajukankaalle. Puisto tarjoaa huikeita kokemuksia kaikille pienille ja suurille seikkailijoille. Kiipeä jylhää kallionseinämää ylös, taiteile kalliomuodostelmilla, ylitä rotko vaijeria pitkin, liu’u seinämältä toiselle ja nauti karuudesta. Koe samalla Lapin mystiikka, lapin luonto ja kahdeksan vuodenaikaa. Puistossa voit kokea keväällä vesiputousten solinan, syksyllä ruskan ja revontulten loiston, pimeällä jännitystä lisää seikkailu otsalampun valossa. Tämä ei ole vain seikkailu, se on elämys!

Katso Reels video huikeasta elämyksestä 

pyhakuru kokemuksia

pyhakuru

pyhakuru kalliokiipeily

2. Pyhän huiputus hisseillä

Pyhätunturin Kultakeron huipulle pääsee kätevästi maisemahisseillä hintaan 12€ (2021). Ylhäällä voi nauttia vaikka keittolounaan tai poronkäristystä Tsokassa. Vohvelit on kyllä ihan must-juttu joka kerta. Kultakeron huipulle on rakennettu ihana Huttu-Ukon taidereitti erilaisista kivi- ja puuteoksista, jotka toimivat loistavasti Parkourissa. Isossa keinussa on kiva ihailla upeasti avautuvaa maisemaa ja ruskan loistoa. Huipulta voi kävellä alas tai tulla hissillä ihaillen jälleen upeaa maisemaa.

Katso Rees video huiputuksesta, vaohveleista ja volteista 

pyha ski resort

tsokka

huttu-ukon taidereitti

3. Lucky Ranch aktiviteetit – Sähkömaastopyöräilyä tunturimaisemissa

Kävimme jututtamassa Lucky Ranchin omistajaa Anttia ja kyselemässä mitä aktiivista tekemistä heidän kautta on mahdollista tehdä Pyhällä. Hän suositteli sähkömaastopyörällä tehtäviä retkiä esimerkiksi Ametistikaivokseen.

Lucky Ranch on persoonallinen, lämminhenkinen ja helposti saavutettava matkailupalvelujen tarjoaja ja hevostila Pyhätunturilla, 1,5 – 2 tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä.

Lucky Ranch tarjoaa kotimajoitusta, vuokravälineitä erilaisiin seikkailuihin ja erilaisia opastettuja aktiviteetteja kuten ratsastusretkiä pienryhmille, patikointia, lumikenkäilyä, melontaa ja pyöräilyä paikallisoppaan kanssa. Heidän kanssa pääset tunturiin myös snowsurf-retkelle, tai voit varata lumi-igluyöpymisen!

sahkomaastopyora pyhatunturi

lucky ranch pyhatunturi

4. Patikointi Aittakuruun – Loistavat parkour maastot

Yksi vakkarireiteistämme on ollut uskomattoman maaginen Aittakurun reitti. Aittakuru on luonnon oma amfiteatteri. Aittakuru toimii näyttämönä Pyhä Unplugged konserteille. Olisipa ihana kokea tuo tapahtuma. Aittakurun reitti on sopivan mittainen myös lapsille. 

Katso Reels videolta miten Aittakurussa ja sen patikkareitillä voi parkourata ja temppuilla. 

aittakurun reitti

aittakuru

aittakuru reitti

5. Luontokeskus Naava

Lapset haluavat aina mennä Naavaan monta kertaa reissun aikana. Syömme siellä myös yleensä lounasta ja ostin pihkavoidetta sekä poron papana karkkeja tuliaiseksi lasten kouluun ja päiväkotiin. Pyhätunturin juurella sijaitsee Pyhä-Luoston luontokeskus Naava. Luontokeskus Naavassa on lumoava luontonäyttely, jossa pääset tutustumaan Pyhä-Luoston alueen luontoon, geologiaan ja kulttuurihistoriaan, syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja metsäsaamelaisten elämäntapoihin. 

Pyhätunturi tarjoaa loputtomasti ihania patikkareittejä. Lue tästä 7 km patikointi lasten ja koiranpennun kanssa Pyhätunturilla jutusta Tiaislaavun reitistä.

naava pyhatunturi

luontokeskus naava

Arvonta – Voita Dovrefjell villapaita Eränetistä

Voita tämä pehmeä villapaita. Osallistua voit blogin kommenteissa, Facebookissa ja Instagramissa.

  1. Kerro kommenteissa mitä artikkelissa esiteltyä aktiviteettia mieluiten kokeilisit?
  2. Arvonta suoritetaan 12.10.2021

eranetti

Lue myös Retkeilyä Pyhätunturilla 

Lue myös Minne syyslomalla?

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös