ruka peak

Ruka lasten kanssa – Mitä maksoi kahden vuorokauden matka?

Ruka lasten kanssa – Mitä maksoi kahden vuorokauden matka?

Ruka lasten kanssa artikkeli ei ole yhteistyöpostaus, vaan kaikesta on maksettu itse normihinnoilla.

Vietimme joululomaa kotioloissa ja uuden vuoden jälkeen tuntui, että nyt on pakko päästä johonkin ”lomalle”. Olin pari päivää lasten kanssa miehen ollessa lentokentällä töissä 12 tuntia päivässä. Omat energiani riittävät 3kk ikäisen vauvan tarpeista huolehtimiseen, mutta kahden actionia kaipaavan ja jatkuvasti toistensa kimpussa olevan pojan viihdyttäminen oli työlästä. Pinna alkoi kiristyä ja siihen parasta helpotusta tuo matkojen googlailu.

Mihin pääsee parin päivän varoitusajalla lasten joululomalla?

Rupesin selaamaan Lapin kohteita ja mies katsoi mihin Finnairin koneeseen mahtuisi 4.1 eli lyhyellä varoitusajalla. Ruka tuntui parhaalta vaihtoehdolta, koska lento Kuusamoon kestää vain vähän yli tunnin ja autoa ei paikan päällä tarvita. Olemme olleet Rukalla viimeksi vuonna 2004, mutta ilman lapsia. Tämä oli siis eka Ruka lasten kanssa reissu.

Selailin Booking.comia ja vertasin sitten hintoja hotellien omiin sivuihin. Halusimme hotellin Ruka Villagesta, jossa on kaikki kävelyetäisyydellä. Päädyin Scandic Rukahoviin ja liityin samalla Scandic Friends kantisjärjestelmään. Viikonloppuisin jäsenet saavat -20% alennusta majoituksesta ja -10% ruoasta. Maksoimme viiden hengen perheelle sopivasta 40m2 Superior Sauna huoneesta 368€ kahdelta yöltä.

helsinki vantaa lentokentta
Odottelimme lentoa muutaman tunnin renkaiden vaihdon takia.

Reissu alkoi lennon myöhästymisellä

Kuusamon kone lähti pari tuntia myöhässä, koska kaikki lentokoneen renkaat piti vaihtaa kovan jarrutuksen vuoksi. Olimme jo sisällä koneessa, kun käsky kävi ulos. Tällaisella parin päivän reissulla jokainen myöhästyminen tietysti verottaa perillä oloaikaa prosentuaalisesti paljon. Otimme kuitenkin rennosti hengailemalla kahvilassa. Lento meni nopeasti ja koneessa oli hyvin tilaa. Saimme vauvan turvaistuimen koneeseen ja hänelle oman paikan.

Saavuimme Rukalle noin klo 16 ja aurinko oli jo laskenut. Hyppäsimme lentokenttäbussiin ja puolen tunnin päästä saavuimme Ruka Villageen. Yllätyin positiivisesti näkemästäni. Ihan kuin olisimme tulleet ulkomaille. Kaunis luminen alppikylä oli ensimmäinen ajatukseni ja kaikki palvelut lähellä. Scandic Rukahovi sijaitsee aivan rinteen edessä. Mielestäni se on yksi parhaista sijainneista Rukalla.

ruka village
Olemme juuri saapuneet Rukalle ja tunnelma oli mukava.

Scandic Rukahovi kokemuksia

Hotellin aula oli vielä jouluisissa somistuksissa ja se oli kiva juttu. Superior Sauna huone oli riittävän kokoinen meidän porukalle, sängyssä oli hyvä nukkua ja tunturiin oli kivat näkymät kuudennesta kerroksesta. Meitä odotti herkkulautanen huoneessa, mutta suuntasimme ensin nälkäisinä syömään.

Ruoka oli sellaista ketjuhotellien perusruokaa eli ihan maistuvaa. Lapset tykkäsivät ruokalistasta, josta sai ruksittaa annoksia. Lasten ruoka maksoi 6,90€. Yleensä en tykkää pyökin värisistä kalusteista, vaan modernista sisustuksesta. Tänne tunturiin se kuitenkin sopii ihan hyvin. Hotelli henkii sisustuksen osalta hiukan 80-lukua.

Kun kylppäreiden sisustus päivitetään lattialaatat saisi olla karheammat. Aika monissa hotelleissa tuntuu unohtuvan turvallisuus märkätilojen laatoituksessa. Ainakin meidän lapset ovat liikkeissään vikkeliä ja melkein aina saa pelätä vetävätkö he lipat suihkussa sählätessään. Tässä hotellissa kylppärin lattia ei onneksi ollut liukkaimmasta päästä.

scandic rukahovi
Lapset bongailivat tonttuja ympäri hotellia.
scandic rukahovi superior
Superior Sauna oli sopivan kokoinen meidän poppoolle. Pojat nukkuivat vuodesohvalla.
scandic rukahovi kokemuksia
Tällaiset tervehdykset ovat aina mukava yllätys hotellille saapuessa.
ruka perhe
Maisema Scandic Rukahovin Superior Sauna huoneesta.
rukalla lasten kanssa
Lapset tykkäsivät ruksailla menusta valintansa.

Lapin erikoisravintolat jäivät tällä kertaa kokematta

Emme syöneet reissulla Lapin erikoisruokia tai kolmen ruokalajin illallisia. Artikkelin lopussa oleva budjetti on Pizza, lohikeitto, pasta linjalla laskettu. Ruokaan olisi saanut menemään useamman satasen enemmän, jos olisimme menneet erikoisravintoloihin. Toki tunnelma olisi ollut erilaista ja hyvästä ruoasta kannattaa maksaa. 

Emme myöskään käyttäneet mitään maksullisia ohjelmapalveluja. Alunperin tarkoitus oli mennä Lammintuvalle poroajelulle, mutta halusin nähdä Ruka Peak hotellin ja maisemat sieltä.

Ruka Peakin talven ihmemaa

Kävimme Ruka Peakissa taksikyydillä lounaalla. Maisemat olivat unenomaiset ja lounasta sekä Glühweinia oli ihana nauttia katsellen talviseen ihmemaahan. Auringonlasku jäi nyt näkemättä pilvisen kelin johdosta. Ruka Peak on pieni perheomisteinen Boutique hotelli ja ravintola. Ravintolassa iltaisin tarjoiltava Raclette illallinen kuulostaa ihanalta. Ehkäpä joku kerta menemme nauttimaan sellaista. Ehkä jopa kaksin miehen kanssa, jos vaikka isovanhemmat vahtivat lapsukaisia samaan aikaan hotellilla.

Paluu hotellille ei sujunut aivan vaivattomasti. Takseja oli hieman haastava saada lauantaina, koska kaikki taksit olivat lentokentällä iltapäivällä. Peakin henkilökunta oli jo valmis viemään meidät omalla autolla takaisin Ruka Villageen, mutta sitten yksi taksi vapautui hakemaan meidät. Mahtavaa asiakaspalveluhenkeä.

ruka peak ravintola
Loman rentouttavin hetki minulle oli ihailla maisemia Ruka Peakin ravintolasta.
ruka peak hotel
Noitajuttuja seinillä.
ruka peak ravintola hotelli
Ruka Peak ravintolassa on muutama tunnelmallinen kabinetti.
ruka peak hotelli
Keltaiset lesket jäivät tällä kertaa nauttimatta.
ruka perhe
Auringonlaskua ei tällä kertaa nähty sumuisen ilman takia.
ruka kuusamo
Pienen hetken aurinko pilkahti talven ihmemaassa.
rukalla lasten kanssa
Itse en varsinaisesti ole talven ystävä, mutta maisemat ovat ihanat ja Lapin rauha tekee hyvää.

Lapset nauttivat lumesta

Lapsille parasta huvia oli pulkalla liukuminen ja lumikasassa peuhaaminen. Muuta ei tarvittu. Ruka on kyllä kiva kompakti perheille sopiva kohde. Ruka lasten kanssa toimii, koska kaikki tarvittava on kävelyetäisyydellä. Innostuimme Rukasta siinä määrin, että tutkailimme jopa rakenteilla olevia uudiskohteita ja pohdimme olisiko tämä hyvä sijoitusasunnon kohde. Rukaa kehitetään aktiivisesti ja uutta on esimerkiksi Ruka Villagen ja Valleyn välillä kulkeva gondolihissi. Sillä pääsee siirtymään toiselle puolelle tunturia vaikka lastenvaunujen kanssa.

Osa hotelleista on joulun 2019 osalta myyty loppuun. Jos haluaa viettää joulua Lapissa kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Nyt tammikuussa tuntuu, että olemme jo myöhässä. Joulu Lapissa on kuitenkin tavoitteemme. Ruka lasten kanssa jouluna on varmasti idyllinen.

ruka perhe
Sininen hetki aamulla.
ruka village rinne
Pulkkamäkeen menossa illalla.
ruka lasten kanssa
Pieni jäämäki oli lasten suosikki.
ruka lapset leikkii
Tämä lumikasa tunturin edessä oli parasta puuhaa lapsille jäämäen lisäksi.

Mitä maksaa kahden vuorokauden reissu Rukalle?

Kahden päivän reissun pe-su kustannukset. 2 aikuista, 2 lasta + sylivauva
• Lennot Finnair Helsinki-Kuusamo-Helsinki 860€ (3 pv ennen matkaa)
• Hotelli Scandic Rukahovi Superior Sauna 368€
• Ruoat ja juomat lentokentällä 100€
• Lentokenttäkuljetus bussilla Kuusamo-Ruka-Kuusamo 50€ (aikuinen 10€/suunta, lapsi 4v. ylöspäin 5€/suunta)
• Ruoat ja juomat Scandic Rukahovi 151€
• Lounas Ruka Peak 70€
• Välipalaa K-Kauppa 33€
• Taksi Ruka Village-Ruka Peak/Ruka Village 30€
Yhteensä 1662€

Lue myös Saariselkä lasten kanssa

Lue myös Dubai lasten kanssa

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös