pensar vierasvenesatama

Pensar vierasvenesatama ja ravintola Sandvik

Pensar vierasvenesatama on kaunis ja idyllinen

Pensar vierasvenesatama kokemuksia yhteistyössä Hotelli ja ravintola Sandvik 

Ihastuimme vuosi sitten Pensarin saareen ja Hotelli ja ravintola Sandvikiin. Siksi olenkin iloinen saadessani tehdä yhteistyötä kohteen kanssa ja kertoa siitä kaikille Turun saaristoon suuntaaville. Olemme vierailleet Pensarissa sekä veneellä että autolla.

Pensar vierasvenesatama kokemuksia

Kun veneellä kaartaa Pensarin vierasvenesatamaan avautuu edessä kaunis näkymä. Valkoinen Hotelli ja ravintola Sandvikin rakennus on sataman välittömässä läheisyydessä. Sieltä onkin hauska ihailla satamaan saapuvia aluksia ilta-auringon laskiessa. Terassilta on todella kauniit maisemat ja maalaukselliset auringonlaskut ovat jääneet mieleen.

pensar vierasvenesatama

pensar vierasvenesatamassa

vierasvenesatama pensar

pensar vierasvenesatama kokemuksia

hotelli ja ravintola sandvik terassi

Hyvä ravintola kruunaa vierasvenesataman

Meille ruoka näyttelee isoa roolia myös venereissuilla ja haluamme mieluiten syödä ravintoloissa. Senpä vuoksi Pensarin vierasvenesatama on oiva paikka, koska ruoka Sandvikissa on todella hyvää.

hotelli ja ravintola sandvik

ravintola sandvik

hotelli ja ravintola sandvik pensar

hotelli ja ravintola sandvik aamiainen

Pensar vierasvenesataman palvelut

Pensarissa on kaksi saunaa, aivan meren äärellä. Ihana uimaranta ja upeat näkymät merelle tekevät saunomisesta entistäkin nautittavamman kokemuksen. Kysy saunojen vuokrauksista: info@feedin.fi tai soittamalla 045 356 9209.

pensar sauna

Pitkän linjan veneilijöiden kokemuksia – Pensar vierasvenesatama

Kysyin mielipidettä Pensarin vierasvenesatamasta pitkän linjan veneilijältä Simo Ekholmilta, joka on seilannut Turun saaristossa vuodesta 1962.

”Pensarin vierasvenesatama on pienehkö mutta hyvin saaristohenkinen loistavan palvelun satama. Ravintolan ruoka on suorastaan loisteliasta, myöskin aamupala kattava ja herkullinen, varsinkin muutaman itse tehdyn aamupalan jälkeen. Hyvät saunat omalle porukalle, ei mitään joukkosaunomista. Mielenkiintoinen luontopolku hyvien opastaulujen kera. Saaren muukin historia sodanajalta on mielenkiintoista. Erittäin miellyttävä kohde.” Simo Ekholm kertoo.

Kehitysideoina Simo toivoo lisää vessoja, suihkuja sekä astioiden tiskauspaikkaa ja pesukonetta. Omistajilla onkin paljon kehityssuunnitelmia ja kun Pensariin saadaan lisää laituripaikkoja on sillä mahdollisuus kehittyä merkittäväksi vierasvenesatamaksi.

simo ekholm
Simo Ekholm tyttären tyttärensä kanssa veneilyn saloihin perehtymässä.

Miten pääset veneellä Pensarin vierasvenesatamaan?

Pensarin vierasvenesatama muodostaa suojatun ja kauniin sataman saarien Pensar, Peno ja Svinö välissä.

Jos tulet lännestä, etelästä tai pohjoisesta, valitse Pensarin länsipuolinen väylä. Väylältä on helppo poiketa suoraan päälaiturille.

Jos tulet idästä pienellä (alle 1,5 syväys) purjeveneellä tai moottoriveneellä on mahdollista saapua Pensarin vierasvenesatamaan myös idästä. Tärnörenin ja Pensarin välisellä selällä on kari, joka on merkitty pienellä poijulla.

Häraholmin ja Pensarin välisessä salmessa on näkyvä ja merkitty kivi. Ohita se eteläpuolelta. Salmessa on väylän matalin kohta, 1,5 m. Itse satama on syvä. Jos olet epävarma itäisestä reitistä – kiertäminen läntiselle reitille ei tee isoa mutkaa. Kuljet Långskäretin ja Häraholman eteläpuolelta.

Vierasvenepaikan hinta on 25€/vrk (2020), sisältäen sähkön.

GPS-koordinaatit ovat 60°8’18″N ja 22°6’48” E, karttasivu 709 merikortissa.

Koe Pensarin saaren kaunis luonto

Pensarin saari tarjoaa kauniita maisemia myös luontopolulta, joten kannattaa ehdottomasti lähteä patikoimaan lähimaastoon.

Kesävinkki matkojen ratoksi

Matkoilla ja veneillessä oivaa tekemistä on äänikirjojen kuuntelu, joten nappaa Storytel koodi ja nauti ilmaiseksi äänikirjoista koko perheen voimin.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös