pannukakku

Pannukakku muffinivuoassa – näin teet pannukakkukupit

Pannukakku muffinivuoassa – näin teet pannukakkukupit

Tässä Pannukakku-artikkelissa kerron miten valmistat herkulliset kupinmalliset pannukakut muffinivuoassa sekä muutaman erilaisen täytteen, joilla kupit voi täyttää. Tämä postaus on osa Ruuhkavuosien reseptit -ruokablogia.

Pannukakku on varma hitti lapsiperheessä. Kuulin jokin aikaa sitten vinkin, että pannukakun keskelle syntyy kuoppa, kun sen valmistaa muffinivuoassa. Kuopan voi täyttää perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla tai vaikkapa suolaisella tonnikalatäytteellä.

Idea kuulosti minusta loistavalta ja pitihän sitä kokeilla. Koko perhe tykkäsi näistä pannarikupeista niin paljon, etten taida enää jatkossa perinteistä pannukakkua tehdäkään!

Pannukakun leipominen on helppoa ja onnistuu loistavasti myös lasten kanssa. Kahden lapsen kanssa annan toisen sekoittaa ja toisen lisätä aineita, jotka mitataan yhdessä. Vuoroa vaihdetaan välillä sovun säilymiseksi. Taikinan kaataminen muffinivuokaan kannattaa tehdä yhdessä, jotta vuoat eivät tule liian täyteen.

Tällä ohjeella syntyy 24 pannarikuppia. Huom! Muffinivuoka tulee täyttää vain noin 2/3 taikinalla, sillä taikina kohoaa reilusti uunissa. Anna kuppien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

pannukakku muffinivuoassa

Tarvitset:

2 muffinivuokaa (à 12 kpl)

0,6l maitoa

2,5dl vehnäjauhoja

3/4tl leivinjauhetta

3/4tl suolaa

1dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

70g voita

Tee taikina ja pannukakku näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa kulhossa maito ja muna, sekoita kuivat aineet joukkoon.

3. Sulata voi ja lisää se taikinan joukkoon viimeisenä.

4. Voitele muffinivuoat.

5. Kaada taikina vuokiin. Täytä vuoka vain noin 2/3 täyteen, koska pannukakku kohoaa reilusti uunissa.

6. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pannukakut ovat kohonneet ja kauniin kullanruskeita.

7. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Kuoppa kupissa syvenee jäähtymisen aikana.

Pannukakut maistuvat parhaalle hieman lämpimänä. Kermavaahto sulaa koskettaessaan lämmintä pannaria, mutta maku on erinomainen!

pannukakku kuppi

Täytä kupit kermavaahdolla ja mansikoilla tai haluamillasi täytteillä. Kesäinen ja raikas tuoremansikkahillo syntyy lisäämällä paloiteltua tuoretta mansikkaa valmiin mansikkahillon joukkoon.

Näihin kuppeihin voi kokeilla myös erilaisia suolaisia täytteitä kuten aura-tonnikalatäytettä tai kantarelli-pekonitäytettä. Suolaisen täytteen kera nämä pannukakkukupit maistuvat vaikkapa aamu- tai iltapalalla.

Jos haluat tehdä perinteisempää pannaria nappaa tämä mahtava resepti jutusta maailman paras pannukakku. Siellä on tuunausvinkkejä pannareihin.

Lue Lisää:

Linssikeitto – edullinen arkiruoka myös lasten makuun

Helppo brunssi – Sopii Ruuhkavuosien lapsiarkeen

Tunkutarjotin – tarjoile trendikkäästi arjessa ja juhlassa

 

ruuhkavuosien reseptit

Yhteistyö Ruuhkisten kanssa

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen heidi@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

P.S. Meitä saa kutsua myös tutustumaan ravintoloihin, sillä näissä ruuhkavuosissa se jos mikä antaa meille virtaa. Sometamme mielellämme ravintoloista eri kanavissa.

Enni Saarni

Enni on tamperelainen 36-vuotias kahden lapsen äiti, joka rakastaa hyvää ruokaa, matkustelua ja uusia kokemuksia.
Ruuhkikset-ruokablogissa Enni tarjoaa kiireisille kokkaajille yksinkertaisia reseptejä, nopeita vaihtoehtoja ja neuvoja miten kulkea sieltä missä aita on matalin.
Enni kirjoittaa satunnaisesti myös muista sydäntään lähellä olevista aiheista, kuten lasten kanssa matkustamisesta.

Takaisin ylös