Pinaattikeitto-ohje

Pinaattikeitto – 15 minuutin pikaohje

Pinaattikeitto – 15 minuutin pikaohje

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi eli Ruuhkikset.

Pinaattikeitto on suosittu arkiruoka, joka on helppo ja nopea valmistaa. Valmistukseen tarvittavat perusainesosat löytyvät lähes jokaisen kaapista, joten mikäli iskee paniikki päivän ruoasta, tässä yksi vinkki siihen.

Alun perin minun oli tarkoitus tehdä pakkasesta löytyvistä pinaateista munakas. Yllättäen äitiaivot olivat unohtaneet ostaa kananmunia, joten suunnitelmiin tuli muutos. En ollut aiemmin valmistanut pinaattikeittoa itse, vaan kokeilin tehdä sitä nyt ensimmäisen kerran. Helpon reseptiohjeen löysin Valio.fi sivuilta.

Perinteisesti pinaattikeitto tarjoillaan kananmunan kanssa. Mutta kuten aiemmin jo mainitsin, niitä ei tällä kertaa tästä taloudesta löytynyt. Tarjoiluehdotukseen kuuluu myös ruisleipä, jonka kanssa loppujen lopuksi itsekin pinaattikeiton söin.

Pinaatin voi korvata myös nokkosella niin tahtoessaan. Hyvä vinkki rautapitoiseen keittoon, joka sisältää nokkosta on helppo kasvissosekeitto.

Tarvikkeet_Pinaattikeittoon
Pinaattikeiton tarvikkeet

Ainekset

50g voita

4 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa (itse käytin rasvatonta)

1 pussi (150g) pakastepinaattia

ripaus valkopippuria

1 tl suolaa

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetken.

Lisää maito hiljalleen kokoajan samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää pinaatti ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin.

Mausta. Suola ja ripaus valkopippuria, kuinka paljon se sitten ikinä onkaan. Älä keitä suolan lisäämisen jälkeen.

Tarjoile, esimerkiksi kananmunan ja ruisleivän kanssa.

Valmistusaika noin 15 minuuttia.

Pinaattikeitto
Valmis pinaattikeitto tarjoiltavaksi

Mikäli keitosta haluaa paksumpaa, voi joukkoon lisätä esimerkiksi koskenlaskijajuustoa. Sitä oltiin suositeltu ja kehuttu, ja uskon, että se tuo hyvän lisän keittoon. Ensi kerralla voisin kokeilla itsekin tuota koskenlaskijan lisäämistä pinaattikeiton joukkoon.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin täysmaitoa rasvattoman maidon sijaan. Myöskään pinaatin määrää en mitannut tarkasti tuosta 750g pakastepinaattipussista vaan laitoin ihan tuntuman mukaan. Olen ohjeiden kanssa muutenkin aika pitkälti suurin piirtein ja sinnepäin -tyyppinen kokkaaja. Siksi varmasti monet kerrat on tullut tehtyä jos jonkin näköistä ruokaa ja leipomusta. Tämän ohjeen kanssa kuitenkin onnistui hyvin!

Ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet: YO ZEN

Lue myös:

Helpot keksit

Ruuhkikset esittäytyvät ja yhteistyömahdollisuudet

Barbie synttärikakku

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös