pizza

Pizza uuniin – pakastepizza pelastaa kiireisen päivän

Pizza pakastealtaasta

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi eli Ruuhkikset

Viikonloput ovat pakastepizzojen sesonkia. Etenkin perjantaisin rappukäytävät täyttyvät pizzan tuoksusta, mutta kyllä pakastealtaan kansi käy vilkkaasti myös viikon muina päivinäPakastepizzaa piippaa kassan läpi jopa yli 100 000 kertaa päivässä.

Suomalaiset ostavat 40 miljoonaa pakastepizzaa vuodessa. Mehän siis suorastaan rakastetaan pakastepizzaa! Eikä vähimpänä sen helppoutta. Pizza pois paketista ja uuniin!

 

pizza

 

Itseäni yllätti, että pakastepizzan voittokulku oikeastaan vasta alkoi 1997 eli 22 vuotta sitten, mutta siitä lähtien suunta onkin ollut tiukasti ylöspäin. Koska itse olen valkoisten pizzojen ystävä niin jään innolla odottamaan Dr.Oetkerin uutuutta.

On ollut todella harmillista, että valkoista pizzaa ei ole aiemmin saanut. Niille joille valkoisen pizzan käsite ei ole niin tuttu, tarkoittaa se siis pizzaa mistä on jätetty tomaatti pois ja tomaattimurska on korvattu valkoisella kermaisella kastikkeella.

Tomaattia on alettu käyttämään pizzoissa vasta 1700-luvulla. Ennen sitä käytettiin oliiviöljyä tai hunajaa ja niihin iskettiin täytteeksi sitä mitä kaapissa sattui olemaan.

Mielenkiintoisin pizza mitä itse olen todistetusti ollut tekemässä ei ollut pakastepizza, vaan omatekemä vanha kunnon kaikkea mitä kaapista löytyy pizza. Teimme sen veljeni kanssa vuosikausia sitten vanhempiemme luona.

Siihen tuli mm. karjalanpaistin jämät, joten lienee turhaa kertoa ettei sen kulinaristinen nautinto hivellyt makunystyröitä vaan ehkä paremminkin runnoivat ne jonkinaikaa kestävään pizzalakkoon.

Itse kuulun siihen porukkaan joka ”duunailee pizzaa”. Oli maku mikä tahansa lisään siihen aina aurajuustoa ja juustoa (koska juustoa ei vaan koskaan voi olla liikaa).

 

pizza

 

Jos oikein hulluttelen mukaan lähtee myös tonnikalaa. Ai, että tulee hyvää, ei välillä millään uskoisi pakastepizzaksi.

Lue myös:  Hyvät ja helpot keksit lasten kanssa – tällä ei voi mennä pieleen!

                    Ruuhkikset esittäytyvät ja yhteistyö mahdollisuudet

                     Barbie synttärikakku ja muut herkulliset tarjottavat lastenjuhliin

 

ruuhkavuosien reseptit

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös