uunifetapasta

Uunifetapasta – Yliväsyneen äidin pelastus

Uunifetapasta pelastaa arkesi – Herkkuruokaa nopeasti

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi

Uunifetapasta on nyt kaikkien huulilla ainakin somessa. Ruokavaikuttaja Jenni Liemessä blogista julkaisi 4.2.2019 reseptin ja pian oli kaikki sekaisin uunifetapastasta. Minä olen hiukan myöhäisherännäinen ja päätin tänään 12.2 katsoa mitä se uunifetapasta on oikein syönyt. No kyllä toimii ja jopa tällainen yliväsynyt äitikin onnistui reseptin kanssa!

uunifetapasta ainekset
Uunifetapastan ainekset ovat yksinkertaiset.

Jos et jaksa olla keittiössä uunifetapasta on sun juttu

Ihan rehellisesti sanottuna en juurikaan jaksa viettää aikaa köökissä ja tämä pasta on täydellinen juurikin siksi, ettei sen valmistukseen mene paljoa aikaa. Minun piti ottaa aikaa esivalmisteluista, mutta unohdin. On hiukan muistin kanssa tekemistä, kun olen ruokkinut nyt viisikuukautista vauvaamme täysimetyksellä öisin keskimäärin kuusi kertaa yössä. Pari alle kouluikäistä poitsua koettelee myös äidin jaksamista lähinnä päivisin, mutta joskus myös öisin. Kolmevuotias ja uhmaikä sekä kuusivuotias peleihin hurahtannut eskarilainen järjestävät aktiivisesti vanhemmille kaikenlaista voimavaroja vaativaa.

Mitäs sitä syötäisiin kun on ihan raato?

Tänä aamuna äidin hermoja hiukan koeteltiin aamutoimien kanssa ja kyllähän me myöhästyttiin eskarista ja päiväkodista, kun äidin piti yksin saada koko porukka ajettua autolla sinne. Ehdin jo laittaa isille itkupotkuviestin, että en vie noita mihinkään. Onneksi sain pojat hoitoon ja vauvan kanssa suunnattiin neuvolaan. Samalla mietin, että jotain pitäisi syödäkin. Mieleen tuli uunifetapasta ja marssin kauppaan ostamaan tarvikkeet siihen.

Lohturuokaa ja voimavararuokaa

Jenni sanoo blogissaan uunifetapastasta näin “ihan helkutin hyvä ja on suuri vääryys jos et kokkaa sitä.” Siispä totellaan Jenniä ja duunataan tätä lohturuokaa, joka auttaa eteenpäin voimavaroja vaativissa tilanteissa. Tein uunifetapastan muuten täysin Jennin reseptillä, mutta tuoreen chilin sijasta käytin maustemyllyä ja lisäsin valkosipulinkynsiä. Laitoin myös kaksi fetapakettia. Meinasin laittaa myös sipulia, mutta en jaksanut leikata sitä. Ruoan esivalmisteluihin menee oikeasti aikaa maksimissaan viisi minuuttia. 

Uunifetapasta resepti

Kahdelle

• 250 g pastaa
• 200 g fetajuusto
• 1 dl oliiviöljyä
• 1/2 punainen chilipalko (käytin chilimaustemyllyä)
• 1 tai 2 rasiaa kirsikkatomaatteja makusi mukaan
• pippuria
• ripaus suolaa
• kolme valkosipulinkynttä
• tarjoiluun: basilikaa

Toimi näin

• Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä.
• Laita feta kokonaisena vuokaan.
• Leikkaa chili ja laita fetan päälle.
• Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.
• Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä.
• Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

Näin väsyneenä joskus luetun ymmärtäminen saattaa olla vaikeaa ja reseptin haastavin osuus oli tämä uunijutska eli kesken kaiken vaihdetaan grillivastuksiin ja eri lämpötilaan.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

uunifetapasta resepti
Tuoreen chilin sijasta helpotin valmistusta ja käytin maustemyllyä.
uunifetapasta valmistuu
Tomaatteja olisi voinut laittaa enemmänkin.
uunifetapastaa
Ihanaa uunifetapastaa, jota kehtaa tarjota vieraillekin.
keittiossa
Keittiö oli täynnä likaisia astioita kun aloitin ruoan valmistuksen.
keittio
Ruoan kypsyessä uunissa ehdin siivoamaan keittiön.
ruokaa aidille
Tämän reseptin kanssa ei voi epäonnistua. Korkeintaan voi polttaa tomaatit grillivastusten alla.
uunifetapasta ja villasukat
Laatuaikaa itseni kanssa keittiön lattialla.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä 

Lue myös Gluteeniton suklaapiirakka

Lue myös odottavan äidin ruokavalio ja lisäravinteet

Ruuhkikset esittäytyvät ja yhteistyömahdollisuudet

ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet YO ZEN

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös