radisson blu plaza jälkiruoka

Radisson Blu Plaza kokemuksia – Itsenäisyyspäivä hotellissa

Radisson Blu Plaza kokemuksia – Itsenäisyyspäivä hotellissa

Tämä Radisson Blu Plaza kokemuksia -artikkeli on tehty yhteistyössä Radisson Blun kanssa.

Syksy on ollut meidän perheelle vauvantuoksuista rauhallista aikaa. Tyttäremme Taika syntyi syyskuussa ja olemme aivan hullaantuneita häneen. Reissuja on tänä vuonna tehty normaalia vähemmän, mutta nyt on taas matkameiningit päällä ja luvassa enemmän juttujakin. Palasimme joulukuun alussa Dubaista ja heti seuraavalla viikolla suuntasimme minilomalle Helsingin keskustaan historiaa huokuvaan Radisson Blu Plaza hotelliin.

radisson blu plaza jälkiruoka
Sviitit sijaitsevat tässä kauniissa tornissa
radisson blu plaza äiti katsoo ikkunasta
Näkymät Alvar sviitistä ovat Rautatientorille.
radisson blu plaza poika leikkii
Leveältä ikkunalaudalta oli hyvä tähystää Helsingin maisemia.

Loma kotikaupungissa tuo vaihtelua arkeen

En ole aiemmin yöpynyt Radisson Blu Plazassa, mutta tapahtumien kautta paikka on tuttu. Oma kotikaupunki näyttää erilaiselta, kun sinne suuntaa “lomalle”. Meinasimme ensin tulla bussilla suoraan Rautatieasemalle, mutta muutamankin päivän reissuun tarvitaan yllättävän paljon tavaraa viisihenkiselle perheelle vaunuineen. Isäni heitti meidät taksillaan suoraan hotellille ja pojat juoksivat innoissaan sisään. Meidän pojat ovat vähän vilkkaampaa sorttia, joten saapumistamme ei voi olla huomaamatta.

rautatieasema luistinrata pojat
Rautatientorilla on luistinrata.

Viisihenkinen perhe tarvitsee tilaa hotellissakin

Majoituimme kuudennen kerroksen Alvar Suiten ja normaalin huoneen yhdistelmään. Tämä sijaitsee talon tornin mallisessa kulmassa ja näkymät ovat Rautatieasemalle. Sisustus on pääasiassa suomalaista designia, ehkä vähän retrohenkistä Alvar Aaltoa. Vaunujen kanssa vanhan rakennuksen ovet vaativat hieman työtä, sillä ovet eivät pysy auki ja huoneiden eteiset ovat aika kapeat. Nukuin vauvan kanssa sviitin makuuhuoneessa ja pojat nukkuivat vuorotellen kanssamme. Mieheni nukkui toisessa makkarissa aina toisen pojan kanssa. Viisihenkisenä perheenä ei mahduta enää kaikki samaan sänkyyn ellei sänky ole todella leveä.

Alvar Aallon tunnelmissa sviitissä

Luksusta hotellissa tarjoilee Plazan kolme sviittiä. Kaksi Alvar Aallon mukaan nimettyä Executive -sviittiä sekä loistelias, kaksitasoinen Plaza-sviitti sijaitsee uniikilla paikalla hotellin kulmassa olevassa tornissa. Sieltä löytyy viihtyisät oleskelutilat, pukeutumishuone ja makuuhuone, jonka espanjalaisista ikkunoista on näköala suoraan torille. Upeimmat maisemat Helsingin ylle tarjoaa sviitin kakkoskerroksen sauna!

radisson blu plaza alvar suite
Alvar sviitissä on Alvar Aallon suunnittelemia huonekaluja.
radisson blu plaza samppanja
Sviitin molemmissa huoneissa on iso taulutelkkari.
radisson blu plaza huone
Radisson Blu hotelleissa saa makoisat unet.

Pikainen pyörähdys keskustassa

Suuntasimme lounaalle viereiseen Nepalilaiseen ravintolaan ja katsomaan Stokkan jouluikkunaa. Ilma oli ehkä muutaman asteen pakkasella. Meillä kaikilla oli vähän vilu, joten vaelsimme kohti Stokkaa maan alla Rautatieaseman kautta. Alunperin olimme ajatelleet kävellä itsenäisyyspäivän kunniaksi Presidentin linnalle, mutta pojat halusivat takaisin hotelliin. Siispä erittäin pikaisen jouluikkunatsekkauksen jälkeen kävimme ostamassa kylpypommit Lushista ja suuntasimme hotelliin. Pöydälle oli ilmestynyt vanhempien iloksi “Möttöstä” ja kilistelimme Suomen itsenäisyydelle ja elämälle kiitollisina.

rautatientori perhe
Happihyppelyllä.
stockmann jouluikkuna
Stockmannin jouluikkuna.
joulukuusi keskuskatu helsinki
Keskuskatu jouluilmeessä.
kampin joulutori
Kampin joulumarkkinat.
kampin joulumarkkinat
Kampin joulutorilta löytyi myös terveellisiä herkkuja.
radisson blu plaza samppanja
Ihanat herkut odottivat huoneessa.
radisson blu plaza maisemat
Kippis Suomelle ja elämälle!

Hotellirakennuksen 100-vuotinen historia

Itsenäisyyspäivää ei oikeastaan voisi viettää osuvammassa paikassa ellei Linnanjuhlia lasketa mukaan. Jo historiansa alkuvaiheessa suomalaisen kaupankäynnin keskukseksi noussut rakennus on aina ollut merkittävimpien tapahtumien ja kohtaamisten syntysija. Sen peruskivi muurattiin päivää ennen Suomen itsenäistymistä. Hotellirakennus juhlii siis 100-vuotista tarinaansa yhdessä Suomen valtion kanssa.

”Plazan Boardroomissa on luotu suomalaisen kaupankäynnin historiaa, kun hallintoneuvosto teki osuuskaupan kehittymistä koskevia tärkeitä päätöksiä. Ravintolatiloissa toimi aikanaan ensimmäinen messuhalli, jossa esiteltiin uusia tuotteita meiltä ja muualta kauppiaille. Samaan aikaan kaupunki kasvoi komean, muun muassa uusrenessanssia ja art decoa yhdistävän kivitalon ympärillä. Lähes sata vuotta myöhemmin se on vakiinnuttanut asemansa paitsi kansainvälisen liike-elämän, myös kulttuurin ja ravintolaelämän ytimessä. Plazassa kohdataan, tullaan nähdyksi ja luodaan uusia alkuja.”

Plaza Lounge ja Plaza Restaurant

Laittauduimme hienoiksi ja suuntasimme Ravintolan kakkoskerroksen Plaza Loungeen. Se sopii ystävien ja kollegoiden tapaamiseen tai omiin taukohetkiin. Tyylikkäässä oleskelutilassa on tarjolla maksutta mm. lehtiä, pelejä ja pieniä suupaloja sekä klo 17-19 välisellä ajalla viiniä.  Ilmainen sisäänpääsy Plaza Loungeen sisältyy Business Class –huoneluokasta ylöspäin.

Itsenäisyyspäivän illallisen meille tarjoili Plaza Restaurant. Ruokaideologiaan kuuluu tarjota suomalaisen ruokaperinteen klassikoita modernilla twistillä. Nautimme kolme ruokalajia ja sen jälkeen suuntasimme huoneeseen.

radisson blu plaza delux-retkiperhe
Juhlatamineissa itsenäisyyden kunniaksi.
radisson blu plaza ruokasali
Plaza Restaurant ja upea historiallinen miljöö.
radisson blu plaza ravintola
Ravintolassa oli rauhallista itsenäisyyspäivän iltana.
radisson blu plaza alkukeitto
Suussa sulava alkukeitto
radisson blu plaza helsinki ravintola
Pääruoaksi nautimme kalaa.
mamalicious imetysmekko vauva
Pikkuneidin ruokahetki. Imetysmekko on OzBaby verkkokaupasta saatu Mamalicious malliston tummansininen juhlava mekko.

Kunhan sänky on hyvä

Tärkeintä hotellikokemuksessa hyvän ruoan lisäksi on tässä elämäntilanteessa unet. Lapset kävivät kylvyssä ja taisin olla unten mailla ysin maissa. Yleensä menen lasten kanssa nukkumaan kahdeksan aikaan, jotta jaksan yöheräilyt. Radisson Blu -ketjulle kehitetty Magic Bed -vuode huomioi nukkujan yksilölliset tarpeet. Ruumiinlämmön mukaan muovautuvan sängyn lisäksi on tarjolla runsas tyyny- ja peittovalikoima.

Super breakfast historiallisessa miljöössä

Radisson Blu hotellien aamiaiset ovat huippulokkaa ja täytyy sanoa, että Plazan esillepano ja miljöö hakee vertaistaan. Kokin paistama munakas ja vohveli hillolla sekä kermavaahdolla antaa loistavan alun päivälle. Aamiaiselle kannattaa suunnata, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa.

radisson blu plaza helsinki aamiainen
Ihanan herkullinen esillepano Super Breakfastilla.
radisson blu plaza super breakfast
Mansikkavesi on ihanan raikasta.
radisson blu plaza aamiainen
Radisson Blu Plaza kokemuksia: Paras hotelliaamiainen
radisson blu plaza leipää
Tuoretta leipää on jos jonkinmoista.
radisson blu plaza vohveli hillolla
Suussasulava vohveli kermavaahdolla oli aamiaisen kohokohta.
radisson blu plaza superaamiainen
Tältä osastolta emme tällä kertaa ottaneet mitään.
radisson blu plaza aamiainen munakas
Aamiainen tässä ympäristössä on ylellinen kokemus.

Radisson Blu Plaza Hotel – The Stage For Your Story

Radisson Blu Plaza Hotel on yksi Radisson Blu -brändin flagship-hotelli Pohjoismaissa. Ketjun flagsip-hotellina Plaza tarjoaa oman yksilöllisen identiteettinsä ja tarinansa kautta mielenkiintoisia ja rikkaita näkökulmia kansainväliseen hotellibrändiin. Plazan ydin muodostuu palvelusta, rakennuksen kulttuuriperinnöstä ja sen fyysisistä ilmentymistä hotellissa sekä sijainnista keskellä kaikkia ja kaikkea sekä siitä merkityksestä (Status Blu), mitä kokonaisuus synnyttää vierailleen.

Kannattaa ehdottomasti hankkia omia Radisson Blu Plaza kokemuksia perheenä tai sitten puolison kanssa rakkauslomalla. On jokunen äiti yksinäänkin mennyt lataamaan akkuja ja nukkumaan hotelliin. Oiva lahjaidea siis kaikenlaisiin hetkiin. Tutustu hotelliin tästä.

Lue myös Radisson Blu Seaside kokemuksia – Urbaani hotelli Helsingissä

Lue myös Radisson Blu Royal kokemuksia – Loma omassa kotikaupungissa

Lue myös Radisson Blu Oulu kokemuksia – Vau, upeeta tokaisi kaksivuotias!

Lue myös Radisson Blu Grand Tammer kokemuksia ja kuninkaalliset puitteet

Lue myös Radisson Blu Marina Palace kokemuksia – Kesäinen Turku lapsiperheille

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös