Taidesynttarit

Paula’s Place – Synttäreitä ja työpajoja

Paula Nordfors on kuvataiteilija ja valokuvataiteilija (BA of FIne Art, 2007), joka asuu ja työskentelee Vantaalla. Hän järjestää lapsille erilaisia työpajoja ja synttäreitä, joissa lasten luovuus pääsee ihanasti valloilleen.

Lue lisää »

Lastentapahtumat koko perheelle

Kokoamme sivustollemme erilaiset lastentapahtumat, jotka sopivat joko koko perheelle tai lapsille toisten lasten ja aikuisten seurassa.

lastentapahtumat

Nämä ovat kaikki sellaisia tapahtumia, joihin olemme tutustuneet itsekin, joten tiedämme niistä hieman tavallista enemmän.

Suomessa on paljon erilaisia lapsitapahtumia, joilla on erilainen fokus toiminnassaan. Jotkut tapahtuvat ovat kesällä, kun taas toiset talvella. On sellaisia perhetapahtumia, jotka järjestetään vuodesta toiseen, ja myös sellaisia jotka ovat yksivuotisia.

Lasten tapahtumia Helsingissä ja muussa Suomessa

Helsinki ja muut maamme suuret kaupungit eivät suinkaan ole ainoita paikkoja, joissa järjestetään lastentapahtumia. Päinvastoin, kun lapsista ja perheistä on kyse, erilaisia tapahtumia ja juhlia ja kokoontumisia järjestetään jatkuvasti ympäri Suomea.

lasten tapahtumat helsinki

Kaikkien tapahtumien ei suinkaan tarvitse olla valtavan kokoisia, jotta ne olisivat käymisen ja kokemisen arvoisia. Kannattaa muistaa, että lapset – ihan yhtä vähän kuin me aikuisetkaan – harvemmin viihtyvät suurissa ruuhkissa.

Pienissä tapahtumissa on omat etunsa: ei jonoja, tilaa leikkiä, tilaa levätä ja kaikki pysyy sen myötä helpommin kasassa sekä järjestäjien että osallistujien kannalta.

Koko perheen voimin mukaan

Lastentapahtumat ovat siitä kivoja, että niihin kannattaa lähteä koko perheen voimin mukaan, koska ne lähentävät. Tänä päivänä me lapsiperheet joudumme taistelemaan yhteisestä ajasta, joten erilaiset perhetapahtumat ovat mahtava tapa oppia yhdessä olemisen taito.

Vaikka hermoja välillä kiristäisi, niin aina kannattaa lähteä yhdessä tekemään, katsomaan ja tutustumaan tapahtumiin.

Millaisia ovat hyvät lastentapahtumat?

Millaisia ovat sitten hyvät lastentapahtumat?

  • Lapsia on ajateltu kaikessa
  • WC- ja vaipanvaihtotiloja on tarpeeksi ja niihin on varattu paperia ja mahdollisesti jopa vaippoja ja muita tarvikkeita järjestäjän puolesta
  • Ruokailutilat on järjestetty helpoiksi ja toimiviksi
  • Ymmärretään järjestäjän puolesta se, että lapsen jaksaminen on rajallista

Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa järjestää toimivia lasten tapahtumia, sillä kaikki tapahtumat ovat jollain tapaa uniikkeja ja erilaisia. Kannattaa lähteä paikan päälle katsomaan mikä meininki ja sillä tapaa se aina selviää.

Millaisia lasten tapahtumia Helsinki tarjoaa?

Helsinki tarjoaa lapsiperheille vaikka minkälaisia lasten tapahtumia: on Lapsimessuja, Lasten festarit, konsertteja, kaupunginosatapahtumia ja kaikkea kivaa pientä ja suurta.

On silti hyvä muistaa, että Helsingissä ei voi nähdä koko Suomen lastentapahtumatarjontaa, eikä sitten lähellekään. Monissa tapauksissa ne suurimmat helmet voivatkin löytyä maamme pienistä pitäjistä, joissa rakkaus lapsia kohtaan on vähintään yhtä suurta kuin missään, ja jossa päästään toteuttamaan omia visioita monesti pienemmin riskein kuin suurten kaupunkien suurten tilavuokrien ja muiden haasteiden puitteissa.

Mitkä ovat sinun suosikkitapahtumasi Suomessa perheiden näkökulmasta?

Takaisin ylös