reima

Reima

Reima rohkaisee lapsia seikkailemaan, liikkumaan ja tutkimaan maailmaa pienestä asti. Reima valmistaa toiminnallisia ja kestäviä lastenvaatteita, jotka tekevät ulkoilusta kivaa säästä riippumatta. ”Liikkuville lapsille suunnitellut tuotteemmeLue lisää »

YO ZEN

YO ZEN

YO ZEN on graafisista klassikoistaan tunnettu suomalainen lifestyle-brändi. Designfilosofiamme on, että tuotteet saavat olla aikaan sidottuja ja “in”, mutta niiden tulee olla niin huolellisesti mietittyjä, että ne siksi kestävät aikaa.

Lue lisää »

Lastenvaatteet järkevästi hankittuina

Lastenvaatteet kiinnostavat monia vanhempia, koska niiden tulee yleensä kestää kovaa käyttöä, sillä jatkuva uusien lastenvaatteiden hankkiminen harvemmin palvelee lapsiperheen budjetointia ihanteellisella tavalla.

lastenvaatteet netista

Moni meistä vanhemmista on huomannut, että tekemällä järkeviä lastenvaatehankintoja, kestävät ne pidempään käytössä. Tällä tavoin saadaan usein aikaan säästöjä, joita voidaan allokoida muihin arjen tarpeisiin.

Lastenvaatteista ollaan kiinnostuneita

Viime aikoina on noussut pinnalle monia uusia mielenkiintoisia lastenvaatemerkkejä, joille on syntynyt suoranaisia faniklubeja. Tämän lisäksi lapsikirppikset ovat todella suosittuja ja käytetyt lastenvaatteet vaihtavat omistajaa nopeammin kuin lähes mitkään muut tavarat.

lastenvaatteet

Vanhempina meille tulee jatkuvasti eteemme tilanteita, joissa meidän tulee hankkia uusia lastenvaatteita. Välillä se johtuu lasten nopeasta kasvamisesta, välillä uusista harrastuksista ja välillä esimerkiksi vaatteiden rikkoutumisesta. Tämä on kuitenkin lapsiarjen todellisuutta: vaaterumba ja pesukoneen pyöriminen tuntuu olevan lähes jokapäiväistä touhua.

Lastenvaatteissa on myös se puoli, että ne ovat monesti vastustamattoman suloisia. Se, että näkee oman lempivillapaitansa lasten koossa, saa yleensä kyynisimmänkin kivisydämen murtumaan, sillä lastenvaatteilla on mahdollisuus vaikuttaa meidän vanhempienkin tunteisiin.

Mistä hankkia lastenvaatteet järkevästi?

Vanhempina elämme eri vaiheita, joissa myös kiinnostuksemme lastenvaatteita kohtaan vaihtelee. Alussa kun saamme lapsen, olemme toki kiinnostuneita vaatteista, mutta totuttelemme samalla myös uuteen arkeen lapsen kanssa. Olemme myös monesti alkuun hieman väsyneitä, koska monista eri syistä johtuen yöunemme eivät välttämättä ole aina aivan täydellisiä.

Kun vauva varttuu, ehdimme vihdoin jo ulos kotoamme. Monesti kun vauva nukahtaa, on helppo piipahtaa katselemaan lastenvaatteita. Niitä on kiva hypystellä käsissä, koska ovathan ne ihan mahtavia: pienen pieniä ja söpöjä.

Jossakin vaiheessa lapsi kasvaa suuremmaksi, alamme jo sujuvasti etsimään hänelle välikausihaalareita ja muuta vastaavaa, vaikka aika saattaa jo olla kortilla esimerkiksi töiden ja tarhojen alettua. Tällöin on mitä kivointa katsella mahdollisia lastenvaatehankintoja netistä, koska voimme olla fyysisesti kotona sitä tehdessämme.

Kannattaako lastenvaatteet hankkia netistä?

Nettikaupoissa on tietenkin myös se etu, että nykyään palautusprosessit on tehty äärimmäisen helpoksi, samalla kun se on maksutonta, niinkuin usein myös postimaksutkin. Sen vuoksi voit hyvillä mielin hankkia lastenvaatteet netistä.

Netistä tilattaessa kannattaa tutustua tilaus- ja palautusehtoihin. Isoilla toimijoilla ne ovat yleensä hyvin selkeät ja helpot. Pienemmillä toimijoilla voi olla joitakin erikoisuuksia, mutta kuluttajasuoja sinulla on Suomessa kuitenkin aina esimerkiksi palautusoikeuden suhteen.

Netissä lastenvaatteita voi vertailla helpommin, joten edullisten löytöjen tekeminen on kenties helpompaa.

Mitä miettiä lastenvaatteita hankittaessa?

Lastenvaatteita hankittaessa on hyvä miettiä, mitä niiltä haluaa. Mikäli kyseessä on esimerkiksi välikausihaalari, kannattaa tutustua sivustomme eri oppaisiin, kuten juuri välikausihaalarin osto-oppaaseen.

Yleisesti ottaen kannattaa miettiä sellaisia asioita kuin koko: voiko esimerkiksi kokoja ostaa hieman suurempina, jotta ne kestäisivät käytössä pidempään. Myös kestävyys ja käyttömukavuus ovat erittäin tärkeitä asioita, kun kyseessä ovat lastenvaatteet.

Siinä missä me aikuiset voimme välillä hankkia vaatteitamme muoti edellä ja käyttömukavuudesta tinkien, lapsia ei kannata tähän altistaa, koska esimerkiksi kenkien huonolla istuvuudella voi olla kauaskantoiset negatiiviset vaikutukset, kuten lasten kenkä opuksemme kertoo.

Takaisin ylös