Sisäleikkipuistojen vanhemmat – mihin kategoriaan sinä kuulut?

Sisäleikkipuistojen vanhemmat – mihin kategoriaan sinä kuulut?

Mihin sisäleikkipuistojen vanhemmat -kategoriaan kuulut? Erilaiset sisäleikkipuistot, kuten Hoplopit, ovat suosittuja aktiviteetteja, etenkin pimeinä vuodenaikoina ja sadesäällä.

Monien sisäleikkipaikkojen kävijät ovat pääasiassa alle kouluikäisiä tai pieniä koululaisia ja heidän vanhempiaan.

Vanhemmat voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri päätyyppiin:

  1. Ne, jotka nukkuvat tai somettavat sohvalla tai tekevät läppärin kanssa töitä eli ISTUSKELIJAT.
  2. Ne, jotka kulkevat lastensa perässä ympäri puistoa eli PERÄSSÄHIIHTÄJÄT.
  3. Ne, jotka leikkivät ja liikkuvat yhdessä lastensa kanssa eli AKTIIVIT.

Aktiivit – Yhdessä mennään

Somekeskusteluiden perusteella lasten kanssa leikkijät ovat niitä ”parhaita” vanhempia, jotka toimivat esimerkillisesti. Onhan se totta, että yhdessä leikkiessä saa sekä aikuinen että lapsi hyvää liikuntaa.

Samalla aikuinen on koko ajan lapsen lähettyvillä, mikä ehkäisee kaikenlaisia kiusaamis- ja häiriköintitapauksia.

Somessa tällaiset vanhemmat voivat aloittaa ihmettelevän aloituksen siitä, että miksi muut vanhemmat eivät halua viettää lastensa kanssa laatuaikaa vaan tuijottavat mieluummin puhelintaan!

aiti-tytar-aktiivinen
Miksi olla vaan paikoillaan, kun voi punnertaa samalla? Leo Leikkimaas eka, Leo Leikkimaas vika.

He ovat sitä mieltä, että kyllä vanhempia pitää kiinnostaa tehdä samoja asioita kuin lapsetkin. Tai vaikka ei kiinnostaisikaan, niin pitää jaksaa esittää innostunutta!

Nämä vanhemmat ovat todennäköisesti niitä, jotka ovat jo palanneet työelämään ja heidän lapsensa viettävät täysiä päiviä päiväkodissa.

He luulevat, että kaikilla muillakin vanhemmilla on yhtä vähän aikaa viettää aikaa lastensa kanssa. Varsinkin kotivanhempien olemassaolon he unohtavat täysin.

aktiivinen äiti
Aktiivivanhemmat varustautuvat puistoreissuun mukavilla ja joustavilla vaatteille, eikä treenivaatteetkaan ole mitenkään turha valinta. Hiki saa tulla ja aina pystyy tekemään syväkyykkyjä sillä aikaa, kun lapsi kapuaa kiipeilytelineeseen!

Perässähiihtäjät – Varmistavat selustan

Lasten perässä kävelijät ovat myös yleisesti hyväksyttyjä tapauksia. He varmistavat, että lapset leikkivät kiltisti ja että kukaan ei kiusaa toista, ei kiipeä liukumäkeä väärään suuntaan tai heitä pallomeren palloja väärään paikkaan.

Todennäköisyys perässähiihtäjä-tyypille on sitä suurempi, mitä pienempi hänen lapsensa on, ja lapsia on todennäköisesti vain yksi.

Varsinkin kahden eri suuntaan juoksevan lapsen kanssa perässähiihtäjä on pulassa. Joko hän pakottaa lapset olemaan samassa paikassa tai hän minimoi vahingot seuraamalla nuorinta lasta.

Usein vanhemmat aloittavat sisäleikkipuistouransa tästä kategoriasta ja siirtyvät myöhemmin toiseen tyyppiin. Lapsen isovanhemmat ja muut satunnaiset hoitajat ovat lähes poikkeuksetta perässähiihtäjiä.

Joskus tämän tyypin vanhemmat ovat hieman hysteerisiä ja pelkäävät tosissaan, että lapsi satuttaa itsensä jollakin tavalla.

Vaaran paikkoja on monia! Toinen lapsi voi törmätä, lapsi kompastuu tai putoaa ja joku laskee liukumäessä päälle.

Varsinkin isommat lapset aiheuttavat paheksuntaa näissä vanhemmissa. Heidän perässään ei välttämättä pysy kukaan aikuinen ja toisekseen yhdellä vanhemmalla saattaa olla hoidettavanaan useampi lapsi.

Silti perässähiihtäjän mielestä jokaisen vanhemman pitäisi pystyä jollakin tavalla pystyä kontrolloida joka hetki oman lapsensa tekemisiä.

Somessa perässähiihtäjät aloittavat keskusteluja siitä, miten jotkut isommat lapset käyttäytyvät huonosti ja ihmettelevät sitä, kun kukaan ei puutu asiaan. Hän kysyy, miten muut reagoivat, jos huomaavat lasten kiusaavan ja satuttavan toisiaan.

Tämän jälkeen hän kertoo yhden tai mieluummin useamman yksityiskohtaisen tarinan siitä, kuinka hän oli huomannut lasten virheellisen käytöksen ja sitten jämäkästi (mutta lempeästi, vain hieman ääntään korottaen) puuttunut asiaan. Hän ei unohda mainita sitä, että toisten lasten vanhemmat tutkivat jotakin tärkeää puhelimistaan.

sisaleikkipuistojen vanhemmat
Perässähiihtäjät ovat jatkuvasti lapsen lähettyvillä. Aina parempi, jos hoitajia on määrällisesti enemmän kuin lapsia!

Istuskelijat – Sisäleikkipuistojen alinta kastia

Istuskelijavanhemmat voidaan jakaa kahteen kategoriaan:

  1. tehokkaisiin etätyöntekijöihin sekä
  2. seurustelijoihin ja somettajiin.

Työntekijät ovat hieman hyväksyttävämpiä kuin somettajat.

Somettajat ja seurustelijat ovat sisäleikkipuistojen alinta kastia. Muut vanhemmat ihmettelevät, että eikö heitä tosiaan kiinnosta.

Ei, heitä ei kiinnosta muiden vanhempien paheksuvat katseet. He haluavat ottaa rennosti ja nauttia olostaan.

He luottavat lapsiinsa ja uskovat, etteivät he ainakaan kovin pahasti onnistu satuttamaan itseään.

sisaleikkipuistojen-vanhemmat-faija-somessa
Moni somefaija täyttää Mensan hakemustaan koko sisäleikkipuistokokemuksen ajan. Vaihtoehtoisesti hän tarkkailee, kenet Mikon Maisa on tällä kertaa torpannut.

Istuskelijoiden lapset ovat niitä reppanoita, joita perässähiihtäjät ojentavat ja joita aktiivivanhemmat joutuvat säälistä ottamaan mukaan leikkeihinsä. Jos istuskelijoiden lapsilla on sisaruksia tai kaveri mukana, voivat leikit sujua ihan hyvin ja kaikilla on kivaa.

Hieman hyväksyttävämpää on se, että vanhempi tekee tärkeännäköisenä töitä. Toki hieman paheksuttavaa on se, että vanhempi on niin urakeskeinen eikä tarpeeksi nauti lastensa seurasta. He myös saattavat olla hieman kireitä ja ärsyyntyä siitä, että heitä jatkuvasti keskeytetään.

”Äiti, kato!” -huudahdukset saavat heissä aikaan tekopirteän nanosekunnin kestävän hymyn ja pikaisen ”Hyvä!” lausahduksen.

Somessa nämä vanhemmat kyselevät kokemuksia eri sisäleikkipuistoista. Etenkin he ovat kiinnostuneita siitä, missä paikoissa minkäkin ikäiset lapset viihtyvät kaikista parhaiten.

istuskelija
Istuskelijat voivat olla myös makoilijoita.

Tunnistatko itsesi kuvauksista? Mikä on sinun sisäleikkipuistotyyppisi? Mitä sisäleikkipuistojen vanhemmat -kategoriaa edustat ylpeänä?

Lue myös nämä:

Lasten hauskimmat ja noloimmat möläytykset

10 suosituinta ulkoleikkiä

Lasten turvaistuin

Tytön huoneen sisustus – Magiikkaa ja luontoa

Lapsen motorinen kehitys – Tämä tyypillinen virhe on vaaraksi lapsen kehitykselle

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös