vinkit isanpaivaan

Vinkit isänpäivään – älä tee näitä kolmea virhettä!

Vinkit isänpäivään – älä tee näitä kolmea virhettä!

Isänpäivää vietetään vuosittain marraskuun toisena sunnuntaina. Isänpäivänä isiä ja isoisiä voi muistaa ja hemmotella jollakin erityisellä tavalla. Perinteisesti päivään voi kuulua esimerkiksi sänkyyn tuotu aamiainen, ja lapset ovat askarrelleet päiväkodissa tai koulussa lahjan tai vähintään kortin. Onko tämä kuitenkaan se mitä isät yleensä toivovat? Lue vinkit isänpäivään niin vältät pahimmat mokat!

Isänpäivänä voi epäonnistua, aivan samoin kuin miehet tuppaavat mokailla äitienpäivänä, ainakin mitä voi päätellä runsaista valitusvirsistä sosiaalisessa mediassa. Miehet usein tyytyvät herkemmin kohtaloonsa, eivätkä välttämättä anna suorasanaisia kehitysehdotuksia. Niinpä me teimme avuksenne listan asioista, joita kannattaa välttää isänpäivänä.

vinkit isanpaivaan

Virhe nro 1: Isänpäivä päättyy aamupalaseremonian jälkeen

Perinteisesti homma menee niin, että äiti herää lasten kanssa valmistelemaan aamupalayllätystä keittiöön. Miehen tehtävä on ”nukkua” ja kuunnella oven takaa kiljumista, tappelua, yleiskoneen pauhantaa ja kattiloiden pauketta. Sängyssä kuuluu makoilla pari tuntia, eikä paljastumisen vuoksi saa mennä edes vessaan. Lapset pettyvät, jos isä herää jo ennen virallista herätyshetkeä.

Lopulta koko komppania saapuu isän luokse, ja isän kuuluu näyttää uniselta ja yllättyneeltä. Lapset laulavat jotain epämääräistä, antavat malttamattomina hienot isänpäivälahjatekeleet, joita kuuluu tietenkin kehua kovasti ja monisanaisesti. Isä mieluummin söisi tavallisen aamupalaleipänsä rauhassa pöydän ääressä, mutta isänpäivänä kuuluu taiteilla sängyssä äklömakean, ehkä hieman pohjasta palaneen kakun kanssa. Lapset toki hyppivät villinä sangyssä ja lopputuloksena on sotkua ja huono olo epäterveellisestä aamupalasta.

Eikä siinä vielä kaikki. Loppupäivä onkin sitten kuten mikä tahansa muu päivä, koska virallinen isänpäivän osuus on hoidettu kunnialla loppuun.

Ratkaisu: Älä suorita isänpäivää niin kuin ”kuuluu”, vaan ota huomioon isän toiveet ja suunnittele sen pohjalta mukava päivä.

vinkit isanpaivaan

Virhe nro 2: Anna isän viettää laatuaikaa lasten kanssa koko päivän!

Isänpäivä on mahtava tilaisuus isän viettää koko päivä puuhaten kaikkea mukavaa lasten kanssa. Sitähän se isänpäivä parhaimmillaan on, sillä ilman lapsia kukaan ei ole isä, eikö niin?

Todellisuudessa isän paras toive on saada olla hetki aivan rauhassa. Kuulostaako tutulta? Sitähän sinäkin loppujen lopuksi eniten toivoisit.

Ratkaisu: Lapset ovat toki oleellinen osa isänpäivää, mutta etenkin pienten lasten kanssa joskus toivoo myös omaa aikaa ja rauhaa. Järjestä isänpäivänä isälle edes muutama tunti aikaa viettää rauhassa mielipuuhansa parissa.

Virhe nro 3: Järjestä sukulointi samaan aikaan kun telkkarista tulee formulat/jääkiekkoa/jalkapalloa ym.

Lasten isä ei todellakaan ole ainoa isä, vaan päivän aikana täytyy muistaa myös suvun muita isiä. Siksi reipas äiti onkin suunnitellut koko konkkaronkalle miellyttävät vierailut vähintään kahdessa eri kohteessa, joissa juodaan kahvia ja vielä vähän lisää kakkua.

Tämä harvoin on isän toive. Vaikka hän pitäisi vaimonsa isästä, ei hänen suurin toiveensa olisi viettää sunnuntaipäivää sukuloimassa. Pahimmassa tapauksessa telkkarista tulee samaan aikaan mielenkiintoinen peli, jota isä yrittää vaivihkaa seurata kännykällään. Tämä taas saa vaimon syyllistämään, eikö kerrankin voisi olla läsnä ja jutella!? Ei näin!

Ratkaisu: Kysy isältä, millaisia toiveita hänellä on vaikkapa penkkiurheilun tai muiden harrastusten suhteen isänpäivänä ja suunnittele isänpäivä näiden pohjalta.

Tässä meidän vinkit isänpäivään! Onko sinulle muita vinkkejä? Kerro meille!

Lue lisää:

Joululahjavinkit – Pehmeitä paketteja koko perheelle

Maailmalla leviää uusi villitys – skippaa baby showerit ja järjestä jälkeisjuhlat!

ReimaGO – Liikkumisen iloa koko perheelle

Barbie synttärikakku ja muut herkulliset tarjottavat lastenjuhliin

K-ruokavinkit isänpäivään

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös