new yorkissa vauvan kanssa

New York lasten kanssa (5 vko vauva Isossa Omenassa)

Miten toimii New York lasten kanssa?

New York lasten kanssa, mitenköhän se toimii? Saimme kutsun ystävämme häihin jo alkuvuodesta, kun olin toisella kuulla raskaana. Mieheni pyydettiin bestman-porukkaan. Päätimme ostaa lennot jo keväällä, sillä olemme innokkaita matkailijoita ja olimme kuulleet sisaruksilta ja ystäviltä, miten helppoa vauvan kanssa on matkustaa.

Viisiviikkoinen reissumies Isossa Omenassa

Häät olivat noin 4 viikkoa lasketun ajan jälkeen, mutta meidän pikkuinen poika päätti tulla maailmaan 5 päivää etuajassa, joten hän oli siis matkaan lähdettäessä viisiviikkoinen.

new york lasten kanssa

Täysimetys helpottaa vauvan kanssa matkustamista

Vauvaa oli ollut helppo imettää alusta asti ja hän söi pelkästään äidinmaitoa, joten ruoka tulisi kulkemaan koko ajan mukana. Siitä, miten imetykseen suhtauduttiin New Yorkissa, ja missä kaikkialla se olisi mahdollista, ei meillä etukäteen ollut tietoa. 

Kuljetuksiin tarvittiin varusteita

Paikan päällä kuljettiin metroilla ja takseilla, joten mukaan tarvittiin matkarattaat ja turvakaukalo. Adaptereilla kaukalon sai myös kiinni rattaisiin, mikä oli helppoa. Matkarattamme ovat Quinny Zapp Xtra2 -malliset ja saimme ne käsimatkatavarana lennolle. Kaukalo on Maxi Cosin markkinoiden kevyin malli ja lainassa kaverilta. Myös auringolta suojaus oli olennaista, joten kumpaankin oli mukana sopivat vaunuverhot.

Tavarapaljous yllätti

Tavaraahan tuli mukaan enemmän, kuin ikinä ennen matkustaessamme. Rattaat, kaukalo ja vaipat veivät tilaa. Vaatteita varattiin kylmään ja lämpimään ilmaan sekä juhlaan. Tiny suit -smokki oli suosikkiasu. D-vitamiinit ja pesutarvikkeet sekä pumppu ja tuttipulloja pakattiin mukaan.

Lento New Yorkiin lasten kanssa

Jännitimme etukäteen eniten nousua ja laskua. Kun vauva ruokaili, kummatkin ja nukkui koko lennon tuskin huomasimme olleemme lentokoneessa. Vauvaa oli syötetty jo kotona useamman kerran ja kentällä ennen lentoa. Ruoka maistui koneessakin ja ongelmia ei nousun tai laskun aikana tullut.

Kohti majapaikkaa

Otimme taksin, jossa vauva matkusti turvakaukalossa Staten Island -saarelle Manhattanin vieressä.

nyc lasten kanssa taksi

Illalla osallistuimme vielä illalliselle ja Escape room -pakoon, jotka sulhanen oli järjestänyt. Tämän jälkeen suuntasimme ihanalle majatalollemme, joka oli iso vanha kartano Victorian bed & breakfast. Saimme paikan isoimman kauniin huoneen ja vauva nukkui kanssamme samassa sängyssä.

Piknikillä juhlapaikan lähellä juhlakatoksessa puistossa

Mieheni meni jo aamulla hääharjoituksiin ja jäin majapaikkaan Victorianille syöttämään vauvaa ja viettämään hidasta aamua. Tämän jälkeen kävelimme rantareittiä piknikpaikalle, missä oli ihanat tarjoilut ja hääporukka kutsuttuna.

Vauva nukkui osan juhlasta vaunuissa ja söi pari kertaa piknikin alussa ja lopussa. Muuten hän kulki sylissäni ihastuttamassa häävieraita. Moni heistä ei ollut koskaan nähnyt näin nuorta vauvaa.

Vaippaa vaihdettiin kenttäolosuhteissa eli puistokatoksessa ja viereisen juhlarakennuksen tiloissa. Suosittelen matkustajille harjoittelemaan ns. kenttävaipanvaihdon mahdollisimman sujuvaksi. Tätä varten tarvitaan vaipanvaihtoalusta sekä kosteuspyyhkeitä, wipeseja.

Illalla lähdimme vielä suomalaisen ystävämme uutta kotia katsomaan Brooklynin puolelle. Otimme Staten Island Ferryn, joka ohitti vapaudenpatsaan ja Ellis Islandin. Matkalta nappasimme nähtävyyskuvia mm. Isän ja pojan kanssa, jotka oli puettu samantyyppisiin asuihin. Tämä on meidän oma juttu ja herättää aina ansaittua huomiota 😉

Söimme kivassa ravintolassa, missä ruokin vauvaakin. Lliikuimme lautalla, taksilla ja metrolla. Liikkuminen vauvan kanssa oli helppoa ja mukana oli matkaratas ja kaukalo. Isän hauislihakset saivat kyllä treeniä metron portaissa vaunun kanssa. Mutta sellainen se on New York lasten kanssa.

new york vauvan kanssa

new yorkin metrossa vauvan kanssa

Hääpäivä sujui hienosti

Mieheni lähti hääpäivänä ajoissa järjestelemään juhlia ja me tulimme tällä kertaa taksilla hääpaikalle. Aamupäivä kului vauvan kanssa häihin valmistautuessa maitoa pumpaten ja imettäen. Vähemmän aikaa jäi omalle valmistautumiselle, mutta ajoissa päästiin hääpaikalle ihanan puistoalueen keskellä olevalle vanhalle rakennukselle ja kirkolle.

Häät olivat juutalais-amerikkalaiset ja niihin kuului puistossa tapahtuneen vihkimisen lisäksi monenlaista juutalaista perinnettä. Lisäksi mausteena oli uudempia jenkkitrendejä kuten cocktail hour puutarhassa, mielestämme häiden kivoin hetki.

Itse juhlat olivat sisällä vanhassa kartanomaisessa juhlatilassa. Siellä  mahtipontiset koristeet ja juontajineen hienosti sujunut ohjelma muistuttivat jenkkihäistä. Vauvan kanssa seurattiin puheet ja muu virallinen ohjelma, tanssilattian aikaan kokoonnuttiin muiden äitien kanssa Bridal Suitessa, jossa lapsia pystyi rauhassa syöttämään. Häiden jälkeen saatiin kyyti majapaikalle yhdeltä bestmaneista – häät olivat sunnuntaina ja alkoivat ajoissa, sekä loppuivat ajoissa eli sinänsä hyvin lapsienkin kanssa juhliville sopivat ajat.

vauva smokki

Brunssi ja muutto kaverin asunnolle

Juhlaporukkaa kokoontui vielä häiden jälkeen aamupäiväksi brunssille – täällä oli ihanat tarjoilut, kuten aiempinakin päivinä. Vauva ruokaili muiden kanssa samaan aikaan. Tässä vaiheessa olin jo huomannut miten hyvin ja luonnollisesti jenkit suhtautuivat imetykseen, koska etukäteen en ollut ihan varma miten New York lasten kanssa toimisi tältä osin. Imetys oli kuitenkin mahdollista missä vain, eikä kukaan katsonut pitkään. Kahvilassa, ravintolassa, brunssilla ja kaupassa saattoi olla jopa oma huone tätä varten hoitohuoneen lisäksi.

Brunssin jälkeen muutimme vanhasta kartano-majatalosta Staten islandilla ystävämme asuntoon Brooklyniin. Ihana huoneisto, jossa oli myös kattoterassi. Saimme leveän sohva-kaksoissängyn ja vauva nukkui siinä kanssamme. Kävimme illalla ystäviemme lempiravintolassa syömässä ja vauva oli tietysti mukana. Hän nukkui tyytyväisenä vaunuissa syötyään juuri masun täyteen. Lapsiystävällinen ravintola oli kivalla sisäpihalla ulkona Brooklynilaisen korttelin sisällä ja tunnelma oli rauhallinen.

lasten kanssa nykissa

Ravintoloissa huomioitiin lapsiperheet

Vaunut sai ottaa ravintoloihin ja kahviloihin mukaan poikkeuksetta niissä paikoissa missä me kävimme. Henkilökunta huomioi todella kohteliaasti ja opasti missä voi vaihtaa vaippaa ja missä imettää, jos ei halunnut olla pöydässä muiden kanssa syöttämässä. Meidät sijoitettiin aina rauhalliselle alueelle. Tuntui, että kaikki kahvilat oliva lapsiystävällisiä kahviloita.

Shoppailua ja nähtävyyksiä

Brooklynista teimme retken Manhattanille, kun ystävämme olivat töissä. Kävimme Century 21:ssa, siellä on ihana lasten osasto ja ihania lastenvaatteita. Katsastimme myös Ground Zeron sekä sen uusia pilvenpiirtäjiä. Tärkein arkkitehtuurikohde oli upea uusi Calatravan terminaali. Kauppakeskuksessa oli hyvät tilat vauvanhoitoon ja siellä pääsi yksityisesti imettämään halutessaan. Amerikkalaiset vauvantekstiilien kuosit ja värit olivat niin kauniita! Hankin lähinnä harsoja, lakanoita ja muita vauvan tekstiilejä. Parit ihanat vaatteet tarttuivat myös mukaan.

Illalla kävimme ystäviemme suosittelemassa ravintolassa Manhattanilla ja jälleen kerran saimme oikein mahtavaa kohtelua ja hyvän vauvalle sopivan paikan. High Linen varrella ollut ravintola terasseineen oli ihana. New York lasten kanssa alkoi tuntua melko toimivalta hommalta.

vauvan kanssa new york

new york perheen kanssa

New York lasten kanssa – Shoppailua, terassilounas ja kotimatka

Aamulla pakkasimme ja aamupäivän istuimme ystäviemme kattoterassilla sekä otimme rennosti. Vauva ruokaili ja pidimme huolta siitä että hän on varjossa, sillä oli ihanan lämmintä ja kunnon auringonpaiste. Aamukahvit kattoterassilla jäivät ihanasti mieleen tältä päivältä.

Kävimme lähellä vauvatavaratalo Babies R´ Us:issa josta löytyi vielä kivoja ja tarpeellisia vauva-asioita. Mieheni ihmetteli tuotteiden paljoutta ja oli aivan hämillään täällä. Itse koitin tehdä järkevän suunnitelman, että ehtisin nähdä kaupan läpi ennen kuin mies kyllästyy totaalisesti. Ostimme mm. käteviä matka-ruokailutuotteita ja vaunujen sadesuojan. Pari tekstiiliäkin löytyi vielä täältä.

Viimeisenä syötiin lounas Brooklynilaisessa ravintolassa terassilla ystäviemme kanssa. Vauva otti taas nokoset vaunuissa lounaan aikana. Tämän jälkeen lähdimme kohti lentokenttää kämpän kautta matkalaukut, turvakaukalo ja rattaat taksiin pakattuina.

Lentokentällä istuin alas syöttämään vauvaa odottelualueelle ja olin tyytyväinen – vauvan kanssa pystyi matkustamaan helposti ja matkamme oli ollut tosi onnistunut. Olin myös päässyt matkan aikana yli siitä, että pitäisi aina päästä johonkin yksityisesti imettämään – nyt se oli luontevaa oikeastaan missä vaan 🙂

Suosittelen kaikille vauvan kanssa matkustamista, sillä tässä vaiheessa se on vielä helppoa ja meillä ainakin oli kivaa ja ihanaa!

Seuraavalle matkalle Thaimaahan olemmekin lähdössä jo uutena vuotena, tuolloin 4,5 kuukautta vanhan vauvan kanssa.

vauvan kanssa lentoasemalla

Kuka on kirjoittaja?

Sini 35v. ja Kimmo 36v. ovat matkailua suuresti rakastava yrittäjäpariskunta. Kimmo on tuotantotalouden DI ja myös päivätöissä nopeasti kasvavassa suomalaisessa startup-yrityksessä. Sini on arkkitehti & taiteen maisteri. Elian poika on rauhallinen ja nauravainen pikkuvauva, jolla on usein iso nälkä. Raskauden aikana pariskunta matkusti joka kuukausi ja vauvastakin on kasvamassa varsinainen matkamies.

=> Täältä löydät lisää lapsiperheiden matkailukertomuksia

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös