TableOnline – Lapsiystävällisiä ravintoloita koko perheelle

Löydä ravintola makusi mukaan. Tee varauksia, lue arvosteluita, löydä tarjouksia ja tutustu Suomen ja Tallinnan parhaisiin ravintoloihin.

Voit sorteerata ravintolat jopa lapsiystävällisyyden mukaan.

Lue lisää »

Lapsiystävällinen ravintola – Helsinki ja muut kaupungit

Onko sinulla ja perheelläsi etsinnässä lapsiystävällinen ravintola ja suuntana Helsinki tai muut kaupungit?

Pyrimme esittelemään sivuillamme sellaisia lapsiystävällisiä ravintoloita, joita voimme hyvin mielin suositella kaikille lapsiperheille, olipa kyseessä sitten vastasyntyneiden kanssa ruokailevat, taaperoruokailijat tai ketkä tahansa muut villikot.

lapsiystavallinen ravintola helsinki

Suomessa ravintolakulttuuri kehittyy valtavaa vauhtia ja varsinkin suurissa kaupungeissa avataan uusia laadukkaita ravintoloita jatkuvasti.

Samalla koko suomalainen ruokakulttuuri kehittyy ja osittain vielä hakee itseään.

Mitä lapsiystävälliseltä ravintolalta voi odottaa?

Kun me aikuiset pikku hiljaa opimme ulos syömään enemmän ja enemmän, samalla haluamme mennä ravintoloihin myös perheinä.

Suomessa meillä ei vielä ole samanlaista ruokakulttuuria, jossa perheet lähtisivät useita kertoja viikossa ulos syömään alkuillasta, joten mitään ihmeitä meidän ei kannata lapsiystävällisiltä ravintoloiltakaan odottaa.

Tärkeää meille vanhemmille lienee se, että saamme hyvää palvelua, huusipa taaperomme tai ei.

Lapsituolit ja muut pitäisi tänä päivänä olla jokapäiväistä arkea. Mikään ei kuitenkaan korvaa sitä, että lapset ravintolassa ovat maailman luonnollisin asia myös ravintoloitsijan ja tarjoilijoiden mielestä.

Lapsiystävällinen ravintola on mielestämme sellainen paikka, jossa palvelualttius on täysin samaa luokkaa olipa asiakkaana kuka tahansa. Edes lapsikulmaukset tai muut eivät välttämättä ole pakollisia, kun muu setti on kunnossa.

Toki piirrusvehkeet, kynät ja järkevästi hinnoitellut lasten ateriat helpottavat kokonaisuuden hallintaa varsinkin silloin, kun kyseessä on uhmaikää eläviä taaperoita.

Lapsiystävällisiä ravintoloita – tunnusmerkit

Jollain tasolla myös meillä vanhemmilla on vastuu siitä millainen on lapsiystävällinen ravintola. Meillä on kyky ja taito oivaltaa oman perheemme erilaiset haastetilanteet, jolloin voimme myös toimia tilanteen vaatiessa sillä tapaa, että ravintoloitsijan työ tulee helpommaksi.

Lapsiystävällisiä ravintoloita – mitä tunnusmerkkejä:

  • Ystävällinen palveluasenne
  • Lapsituoleja on riittävästi ja ne tuodaan sinulle pyytämättäkin
  • Lapsiannokset ovat järkevästi hinnoiteltuja (taaperon ruokailu on harvemmin ahmimista)
  • WC-tilat ovat sopivan kokoisia ja siistejä

Millainen on sinun lapsiystävällinen ravintola?

Tulevaisuuden lapsiystävälliset ravintolat

Millaisia ovat lapsiystävälliset ravintolat, kun mennään ajassa eteenpäin kymmenen vuotta? Tällä hetkellä maailma kehittyy hurjaa vauhtia, samalla kun yhteiskuntamme muuttuu nopeammin kuin koskaan.

Omat lapsemme kasvavat ravintolakulttuuriin täysin eri tavalla kuin me tämän päivän vanhemmat aikoinaan.

Ravintolapäivät sekä muut erilaiset ruokatapahtumat ovat jo arkea suurissa kaupungeissa, joten ei ole laisinkaan utopiaa se, että Suomikin kehittyy näissä asioissa nopeasti.

Mitä enemmän viemme lapsiamme ulos syömään, sitä nopeammin näemme ympärillämme lapsiystävällisiä ravintoloita ja lapsiperheille sopivia kahviloita. Kaikki ravintolat ovat kyllä suopeita lapsia kohtaan siinä vaiheessa, kun suuri osa asiakkaista koostuu lapsiperheistä. Markkinataloudella on kaunis voima muokata tarjolla olevia palveluita.

Takaisin ylös