Lapsiystävällinen kahvila

Lapsiystävällinen kahvila on sellainen paikka, joissa myös lapset otetaan huomioon. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että tilat olisi suunniteltu pelkästään lapsiperheille, vaan kaikki voi lähteä esimerkiksi yrityksen perusajatuksesta kohdella kaikkia asiakkaitaan yhtä ystävällisesti.

lapsiystavallinen kahvila

Lapsiystävällisten kahviloiden löytäminen ei aina ole niin helppoa kuin mitä me lapsiperheet toivoisimme. Syitä on monia: monet kahvilat tarjoilevat esimerkiksi lounasta, jolloin lounasajat voivat olla hyvin ruuhkaisia. On täysin ymmärrettävää, että lapsiperheet jäävät silloin helposti jalkoihin. Samalla, ei ole ikinä ymmärrettävää, että tästä syystä lapsiperheitä kohdeltaisiin huonommin.

Lapsiystävällisiä kahviloita ympäri Suomea

Lapsiystävällisiä kahviloita löytyy ympäri Suomea. Kun niistä tietää etukäteen, muuttuu valinnat arjen kiireessä huomattavasti helpommiksi, kun ei tarvitse aloittaa etsintää vaipan täytyttyä tai vatsan ollessa tyhjimmillään.

Tästä syystä tulet löytämään palvelusuosituksistamme sellaisia kahviloita, joiden tiedämme ansaitsevan lapsiystävällinen kahvila -leimansa. Siellä olet lastesi kanssa aina yhtä tervetullut ja toivottu asiakas; olipa kyseessä hiljaisin aamu tai ruuhkaisin lounashetki.

Toivomme, että tällä tavalla saamme myös herätettyä kahvilayrittäjät siihen ajatukseen, ettei tilojen itsessään tarvitse olla täydellisiä lapsiperheille, vaan kyse on enemmänkin ajattelutavasta ja käytännön toimista. Kyllä me lapsiperheet jätämme tulematta, mikäli emme esimerkiksi vaunujen kanssa millään mahdu sisään, joten kenenkään ei tarvitse pelätä, että yrittäisimme väkisin tehdä jostakin kahvilasta lapsiystävällistä.

Lapsiystävällinen kahvila – Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Lapsiystävällinen kahvila ja Helsinki – voivatko ne olla sanapareja, joista puhutaan samassa lauseessa? Monesti isoissa kaupungeissa arki on hektistä, ja pienemmätkin kahvilat tarjoilevat lounasta. Tämä voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että lapset jäävät helposti jalkoihin.

On kuitenkin poikkeuksia, kuten Muumikahvilat, jotka ovat todella lapsiystävällisiä kahviloita Helsingissä. Ne on suunniteltu lapset edellä, jolloin aikuisetkin tietävät, mitä odottaa tältä kahvilareissulta: lapset saavat siis näkyä ja kuulua ilman että kukaan pahoittaa siitä mieltään.

Jos sinulla on joku lapsiystävällinen kahvila Helsingissä tai muualla Suomessa, jossa haluaisit nähdä meidän vierailevan, niin kerro siitä meille esimerkiksi Ehdota-valikon kautta.

Takaisin ylös