tuetut lomat lapsiperheille

Tuetut lomat lapsiperheille

Tuetut lomat lapsiperheille

Tämä Tuetut lomat lapsiperheille -artikkelin on kirjoittanut Hyvinvointilomat ry.

Olemme kolme nuorta, jotka ovat kesätöissä Hyvinvointilomilla. Kerromme teille vähän Hyvinvointilomat ry:n toiminnasta.

Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja lomia ympäri Suomea. Lomien hakuaikoja ovat marraskuu, maaliskuu ja elokuu. Lomat myönnetään niitä eniten tarvitseville taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein.

Tuetut lomat on tarkoitettu perheille, työikäisille ja ikäihmisille. Voit valita luonnonläheisistä lomakodeista, lomakeskuksista, urheiluopistoita sekä kylpylähotelleista itsellesi mieluisimman.

Kaikilla lomilla on mahdollista virkistyä, saada vertaistukea sekä oleilla yhdessä muiden lomalaisten kanssa. Perhelomilla vahvistetaan perheen sisäistä dynamiikkaa.

tuetut lomat lapsiperheille

Rentouttavat lomat tuovat mukavaa vaihtelua lapsiperheiden arkeen. Lapsiperhelomilla järjestetään perheille yhteistä ohjelmaa. On esimerkiksi grillaus, saunominen, pelit, uiminen ja leikkiminen sekä askartelu. Ohjelmiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Yhteisen ohjelman lisäksi 3-6-vuotiaille lapsille on myös kaksi kertaa kaksi tuntia ohjattua lastenhoitoa. Näin vanhemmat saavat myös omaa aikaa rentoutua esimerkiksi erilaisten palvelujen, kuten hieronnan, rentoutusohjaajan, vyöhyketerapian, kosmetologin ja parturi-kampaajan avulla. Hoitovaihtoehdot vaihtelevat lomakohteittain.

Lomiin sisältyy aamupala, lounas, päivällinen ja lapsiperhelomilla myös iltapala. Ruuat valmistetaan laadukkaista raaka-aineista sekä ruuan alkuperään ja kotimaisuuteen kiinnitetään huomiota.

Lomalle on mahdollista osallistua korkeintaan joka toinen vuosi. Lapsiperheet majoittuvat lomilla perhehuoneissa. Suurperheille isoja perhehuoneita löytyy esimerkiksi Lomakeskus Huhmarista sekä monista urheiluopistoista.

tuetut lomat lapsiperheille

Mitä tuetut lomat lapsiperheille maksavat?

Alle 16-vuotiaat pääsevät lomalle maksutta huoltajan kanssa. Vanhempien omavastuuosuus on viideltä täysihoitovuorokaudelta 50-125€. Hinta vaihtelee lomakohteittain. Lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Lomalle on mahdollista osallistua korkeintaan joka toinen vuosi.

Mikä on parasta tuetulla lomalla?

Näin lomalaiset ovat vastanneet:

  • Ensimmäiseksi tämän tyyppiselle lomalle antaisin arvosanaksi 10. Lapset pitivät lomasta ja ohjaajat huolehtivat ammattitaitoisesti päivän ohjelmasta.
  • Hyvää lomaa varten aina mukaan iloinen ja positiivinen mieli.
  • Tämä loma teki meille kaikille todella hyvää ja tuli todella tarpeeseen!
  • Parasta oli se, että sai olla valmiilla lomalla, eli ei tarvinnut tehdä ruokaa, siivota, eikä mistään muusta tarvinnut huolehtia, kuin siitä milloin syödään ja koska mennään uimaan. Oli myös aikaa itselle!
  • Lapsilta kuultua: ”Saimme täältä paljon uusia kavereita. Milloin tullaan uudestaan?”
  • Työasiat unohtuivat. Ohjattujen ryhmien ansioista päiviin tuli rytmiä, eikä koko loma mennyt vain oleillessa.
  • Perheen yhteinen aika ja perheen kanssa yhdessä tekeminen oli parasta.
  • Oi sinä ihminen, sinä elämästä nauti, ettei tartu se marisijan tauti. Elämää ahmi, nauti olosta ja anna ilon pursuta joka kolosta.
  • Kaiken kaikkiaan hieno paikka, hienot ihmiset ja hieno loma.

tuetut lomat lapsiperheille

Miten hakea tuetulle lomalle?

Lomahakemuksen voi täyttää sähköisesti osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi tai tilata hakemuksen numerosta puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9.00-12.00) ja postittaa sen osoitteeseen Haapaniemenkatu 14 00530 Helsinki (Merihaka).

Kirjoittajat: Meeri Mäkitalo, Iisa Rantanen ja Erika Lahna

Lue myös:

Ensi- ja turvakotien liitto auttaa vauvaperheitä – ensikoti antaa turvallisen alun elämälle

Annan matkablogi

Delux-retkiperheen blogi

Elämä ei lopu lapsiarkeen – “Parisuhde parani, matkustelemme enemmän”

Yhden vanhemman perhe – Pienperheyhdistys ry auttaa

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös