hymynaama vauvalle

Hymynaama vauvalle = Paha kasvatusvirhe!

Hymynaama vauvalle

Muistaako joku, kun neuvolasta annettiin hymynaama vauvalle? Se iloinen veikkonen, joka tuijotteli vauvaasi 24 tuntia vuorokaudessa jossain hoitopöydän yläpuolella.

Jos lapsesi huusi, hymynaama hymyili. Jos lapsesi ukelsi, hymynaama hymyili. Jos sinä huusit lapsellesi, hymynaama hymyili.

Ihan voittajatyyppi siis. Mitä ikinä lapsesi irvisteli hänelle, hymynaama näytti kauneimman hymynsä hänelle takaisin.

Hymynaama juliste kiellettiin

Hymynaama juliste tuli mieleeni tänään, koska se on edelleen lastemme hoitopöydän päällä olevan kaapin alla. Siellä se hymyilee, vaikka maailmassa tapahtuisi mitä.

Kun esikoisemme syntyi 2013, mainitsi neuvolatätimme meille hymynaama julisteesta.

Hän sanoi, että on olemassa sellainen hymynaama vauvalle -juliste, mutta hänellä ei enää ole sellaisia jaettavaksi, koska ne tullaan kieltämään tai ollaan jo kielletty.

Kuulema liian vaarallista seuraa suomalaisvauvoille. Epäilyttävä tyyppi, kun hymyilee niin paljon. Eihän kukaan nyt koko ajan oo hyvällä tuulella. Ei sellaisen katseleminen voi olla hyväksi suomalaisvauvoille. Varsinkaan, kun vauva ei voi kääntää päätään toiseen suuntaan, vaan joutuu tuijottelemaan tuota hymyilevää hyypiötä koko vaipanvaihdon ajan. Ihan pelottava ajatus.

Meidän neuvolatäti oli onneksi rebelli. Se katsoi olkansa yli vasemmalle ja oikealle, poistui huoneesta hetkeksi ja toi laittoman hymynaama-julistetulosteen meille takin sisältään sen salamyhkäisesti vetäen.

Miltä meidän hymynaama vauvalle näyttää?

Valitettavasti kaikki mitä juuri kerroin on totta, varsinkin Helsingissä (IL 13.7.2017). Alunperin en löytänyt virallista tiedotetta asiasta, mutta nettilegendan mukaan hymynaaman julisteet on suomalaisperheiden pahoinvoinnin taustalla. Ei alkoholismi, ei peliriippuvuus, vaan tuo viaton hymynaama vauvalle.

hymynaama juliste

Sillä ei ole mitään merkitystä vauvojemme tai lastemme kehityksen kannalta, että tuijotamme kännyköitämme joka hetki puistossa, legoja rakentaessamme sekä lapsemme kysellessä meiltä elämän hienouksista. Syyllinen on tuo viaton pieni hymynaama. Se hymyili liikaa, joten se kiellettiin. Se olisi se ruotsalainen tai suomenruotsalainen, jolta Suomen Trumppi päätti sulkea rajansa.

Vastuu on siis meillä hyvät vanhemmat: jatkossa neuvolasta on ihan turha odottaa jeesiä, vaan meidän pitää näyttää se ihana ikioma hymynaamamme vauvoillemme ja lapsillemme. Ei auta, vaikka olis 2v uhma päällä: se on taisteltava kyynisyyttä ja pessimismiä vastaan sekä hymyilemällä että positiivisia ajatuksia hautomalla ja eteenpäin jakamalla.

Ei auta, vaikka 3-vuotiaan uhmaikä aiheuttaisi päivittäisiä yhteenottoja, se on kaivettava se sisäinen hymynaama esiin, pidettävä hermo kylmänä ja tanssittava aurinkoisin ottein taistelukentällä.

Kiitos neuvolan täti siitä, että näytit esimerkkiä. Vaikka välillä mietinkin, että ehkä hymynaamakin olisi välillä näyttänyt keskaria, jos sillä olisi ollut kädet. Hymyillen tottakai, mutta silti.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös