2 vuotiaan uhma

2 vuotiaan uhma tarttui isosiskolta

2 vuotiaan uhma

Meillä 2 vuotiaan uhma tarttui isosiskolta. Kun isosisko alkoi jokin aika sitten uhmailemaan, muuttui nuorempikin sisar käsittämättömän neuvokkaaksi. Aiemmin niin rauhallinen ja lempeä prinsessan alku siirtelee yhtäkkiä shakkinappuloitaan todella taitavasti.

Meidän perheessä minä teen töitä kotoa käsin, joten samalla kun vanhempi tyttäremme käy puolipäiväisesti tarhassa, nuorempi viettää äitinsä kanssa aikaa kotona.

Viime aikoina olen saanut nautiskella useista terävistä kommenteista, jotka eivät kuitenkaan vielä toistaiseksi ole osuneet niin usein itseeni.

2-vuotias: ”Äiti, mee vaihtaa toi villapaita, ku se näyttää naurettavalta!”

Siinä on vaihtoehdot vähissä: joko menee vaihtamaan tai kuulee saman iskulauseen uudestaan. Joko liputtaa rauhan puolesta samantien tai aloittaa sodan kieltäytymällä yhteistyöstä: 2 vuotiaan uhma ei ole leikin asia.

Millaista se 2v uhma sitten on?

Miten 2v uhma sitten esiintyy? Siinä missä 3-vuotiaan uhma on jo melko edistyksellistä manipulointia, niin 2v uhma on suoranaista tylyttämistä ja käskemistä.

”Äiti, mä en jaksa odottaa ruoan saapumista. Sun pitää tuoda se nyt!”

Joo, se on siis kaksi vuotta. Toissapäivänä huijasin sitä nukkumaan erehtymällä kysymään josko saisin tulla nukkumaan hänen viereensä. Vastaus: ”Sä nukut lattialla.” I’m not kidding!

2v uhma
2-vuotiaan uhma tulee, oletko valmis? Olit tai et, se tulee.

Tällä hetkellä mietin kuumeisesti, että mitenköhän ne tylyttää mua, kun saavat vanhemmiten tietää huijanneeni heitä monissa sanoissa. Mitä ne sanoo, kun ne saa kuulla, että violetti ei olekaan ”liitunen”? Tai kun niille kerrotaan, että video ei olekaan ”viodi”.

En kuitenkaan sääli itseäni etukäteen, koska tiedän saavani oikeutetun rangaistuksen. Ennemminkin jaan sympatiaa kaikille niille äideille, joiden tiedän saavan suurimman osan uhmasta kontolleen.

Siinä missä me isät saamme muutaman litsarin, äideille satelee uhmaiskuja nenään, polvitaipeisiin ja vyön alle.

Kuulema, huhujen mukaan, 2 vuotiaan uhma siinä missä uhmaikä yleesäkin on luonnollinen vaihe lapsen kehitystä ja ohimenevää – ja sitä esiintyy useaan otteeseen lapsen eri kehitysvaiheissa.

Helpottavaa siis tietää, että enää 16 vuotta jäljellä, jotta voimme hyvin mielin vinkata lapsiamme siirtymään täysi-ikäisinä omiin prinsessapalatseihinsa.

> Lue täältä lapsen kehityksestä yleensäkin

> Lue täältä 3-vuotiaan uhmaiästä

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös