Lastenhuoneen sisustus kuntoon

Onko sinulla tarkoitus laittaa lastenhuoneen sisustus kuntoon? Ajattelitko tehdä sen itse vai ottaa ammattilaisen avuksi? Mitä ikinä suunnitteletkaan, niin me tahdomme vinkata sinulle hyvistä ja toimivista tuotteista ja palveluista, joiden avulla saat lastenhuoneen sisustuksen kuntoon.

Meillä vanhemmilla on monesti oma visiomme siitä, miltä lastenhuoneen tulee näyttää. Alussa tehtävämme on suhteellisen helppo, koska vauvan huoneen sisustus voi olla täysin sellainen kuin me toivomme. Pikku hiljaa lapset kasvavat ja heille tulee oma tahto. Sen myötä myös sisustussuunnitelmat voivat mennä uusiksi.

Lastenhuoneen kalusteet

Lastenhuoneen kalusteet on hyvä miettiä kaikessa rauhassa. Sängyt, laatikostot sekä mahdolliset pöydät ja tuolit ovat sen verran suuria huonekaluja lastenkin koossa, ettei niitä halua vaihdella viikoittain.

lastenhuoneen sisustus

On kuitenkin syytä muistaa, että lastenhuoneen sisustus elää jatkuvasti. Se mikä kiinnostaa lasta tänään, voi olla maailman ei-kiinnostavinta jo huomenna. Se vaatii kärsivällisyyttä myös meiltä vanhemmilta, sillä lapsen sisustusmaku on todennäköisesti hyvin erilainen kuin omamme.

Lastenhuoneen sisustustapetti

Oletko ajatellut maalata lastenhuonetta vai kenties tapetoida? Lastenhuoneisiin on saatavilla uskomattoman kauniita sisustustapetteja. Sellaisia, joita voisi katsella ikuisuuden, mutta joilla silti tuskin sisustaisi vanhempien makuuhuonetta.

Ehkä juuri se on osa lastenhuoneen sisustamisen ihanuutta? Se, että saa toteuttaa omaa lapsellista minäänsä. Meistä aikuisista tulee elämän kierteissä ja pyörteissä helposti vähän liiankin aikuisia, joten mikäs sen kauniimpaa kuin päästää sisäinen lapsemme valloilleen lastenhuoneen sisustuksen parissa, ja valita vaikka oikein räväkkä tapetti lastenhuoneeseen.

Pari vinkkiä lastenhuoneen sisustamiseen

Tässä vielä joitakin yksinkertaisia vinkkejä lastenhuoneen sisustamiseen:

1# Varmista, että säilytystilat on mietitty

Jos vain mahdollista, varmista että lastenhuoneessa on tarpeeksi säilytystilaa. Usko tai älä, vaatteita ja leluja alkaa jossakin vaiheessa kertyä jokaisen lapsitalouden nurkkiin.

2# Varmista, että lastenhuoneessa on myös helppo leikkiä

Jos vain mahdollista, varmista myös se, että lastenhuoneeseen jää tilaa leikkiä. Isommat kalusteet jäävät silloin tällöin vähemmälle käytölle, joten mieti ovatko ne tarpeellisia.

3# Anna lasten leikkiä

Tämä on välillä haasteellista kaikille lastenhuoneen sisustamisesta innostuneille vanhemmille: lapsilla lelut ovat välillä hujan hajan. Ei se mitään. Hengitä syvään. Laske yhteentoista. Hengitä syvään. Ole onnellinen.

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös