lapsen nuha

Lasten flunssa – Miten vahvistaa immuniteettia lisäravinteilla?

Lasten flunssa sekoittaa perheiden arkea joskus monta kertaa vuodessa

Lasten flunssa juttu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty * -merkillä.

Lasten flunssa on meillä melko harvinainen vieras. Minulla on kolme lasta iältään 3, 6 ja 9. Pienimmän kanssa emme ole muistaakseni koskaan käyneet lääkärissä flunssan tai kuumeen takia. Keskimmäisen kanssa on käyty muutaman kerran vuosia sitten, kuten myös esikoisen kanssa aivan pienenä.

Lasten flunssa vaikuttaa perheen arkeen

Lasten flunssa vaikuttaa koko perheen arkeen varsinkin nyt näinä poikkeusaikoina, joita olemme eläneet vuodesta 2020. Lasta ei käytännössä voi viedä päiväkotiin tai eskariin jos nenä vähääkään vuotaa. Se taas vaikuttaa vanhempien työssäkäyntiin merkittävästi. 

Lapsen nuha on yleinen sairaus

Nuhakuume eli flunssa on lasten yleisin sairaus. Alle seitsemän vuoden ikäinen lapsi sairastaa vuodessa keskimäärin 7–10 flunssaa, jotka kestävät viikon tai pari. Yli puolivuotias lapsi ei yleensä tarvitse flunssaan lääkärinhoitoa, ellei sairauteen liity korvakipua, kurkkukipua tai yli 39 asteen kuumetta yli kahden päivän ajan.

Millä eväillä lasten flunssa on pysynyt loitolla?

Syksyisin some täyttyy flunssaa harmittelevista vanhemmista. Siksi päätin jakaa meidän perheen kokemuksen aiheesta ja miten olemme pystyneet pitämään flunssat pääasiassa loitolla.

Itse sairastin aikanaan useita flunssia vuodessa ja ne menivät lähes aina keuhkoputkiin ja poskionteloihin. Söin vuosittain useita antibiottikuureja kunnes aloitin vuonna 2014 Zinzinon lisäravinteet ja pääsin eroon sairastelukierteistä.

Rasvahappotasapainon mittauksessa selvisi, että solukalvoni oli kivikova eikä ravinteet päässeet imeytymään. Kesti vuosia saada solukalvo viitteisiin. Katso tästä Zinzino test jutusta testituloksiani vuosien varrelta. Raskausaikana vauva tyhjensi Omega-3 varantoni ja onkin tärkeä huolehtia riittävästi Omega-3 saannista, koska se vaikuttaa sikiöön monella tavalla.

Lue Omega 3- raskaus, imetys ja lapsen kehitys (Asiantuntijana diplomiravintoterapeutti ja elintarvikekemisti Kirsi Niska) 

Nämä lisäravinteet ovat lapsillani käytössä

Tässä kuvassa on vakiotuotteet, joita lapseni käyttävät lähes päivittäin. Lisäksi annan vaihdellen myös muita lisäravinteita. 

lasten flunssa
Näillä tuotteilla buustaamme immuniteettia läpi vuoden.

1. *BalanceOil – Vahva hyvänmakuinen kalaoliiviöljy

Laadukas seos, joka sisältää villikalaöljyä, runsaasti omega 3 -rasvahappoja (EPA ja DHA), oliiviperäisiä polyfenoleita ja D3-vitamiinia. Zinzino BalanceOil auttaa suojaamaan soluja ruostumista muistuttavalta oksidoitumiselta ja säätää kehon omega 6:3 -tasapainoa. Se tukee aivojen, sydämen ja immuunipuolustusjärjestelmän normaalia toimintaa. Edullisimmillaan 31€/pullo. Riittää yleensä useammalle lapselle kuukaudeksi riippuen painosta.

2. *Protect beetaglukaani pistää valkosolut taistoon

Immuniteettia parantava Protect sisältää vegaanista D3-vitamiinia ja tehokkaita kliinisesti tutkittuja 1,3/1,6-beetaglukaaneita. Tätä laitan lasten puuroon aamuisin avaamalla kapselin.

3. *Zinobiotic prebiottinen kuituseos suoliston hyvinvointiin

Tämän pakkauksen sisältämä ZinoBiotic on 8 luonnollisen paksusuolessa metaboloituvan ravintokuidun seos, joka tukee hyödyllisten bakteerien kasvua, tukee suoliston tervettä toimintaa, vähentää turvotuksen tunnetta ja tasapainottaa kolesterolitasoja. Tätäkin laitan puuron tai jogurtin sekaan.

4. *Rela maitohappobakteeri

Relan maitohappobakteereita olen antanut lapsille vauvasta saakka suht säännöllisesti. Rela Tabs mansikka on uudistunut ja sisältää nyt kahta maitohappobakteerikantaa  Lactobacillus rhamnosus SP1 ja Bifidobacterium lactis BLC. Hyvänmakuiset mansikan makuiset purutabletit sisältävät myös C-vitamiinia. Rela Tabs mansikka edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

5. *Minisun monivitamiinit ja D-vitamiinit

Minisunin monivitamiineja ja kalsium-tuotteita annan päivittäin lapsille. Kurkkaa laajaa valikoimaa.

*Immuniteetti kuntoon kolmen tuotteen Health protokollalla

Tässä Health Protokolla paketissa on kolme toisiaan täydentävää tuotetta, joita käytän itse päivittäin. Tämä sisältää äsken esittelemäni BalanceOilin ja kuidun. Matka parempaan terveyteen alkaa paremmasta tasapainosta – erityisesti soluissa, ruoansulatuksessa ja immuunijärjestelmässä. Ainutlaatuisella testillä alkava kolmivaiheinen Zinzino Terveysprotokolla tasapainottaa, palauttaa ja vahvistaa elimistöä hellävaroen.

immuniteetti

*Mittauta lapsen vitamiinitasot Puhdin kautta

Olen mittauttanut kahden vanhimman lapsen veriarvoja Puhdin kautta, jotta olen nähnyt mm. D-vitamiini ja ferritiini tasot. Annan D-vitamiinia reilusti yli suositusten ja arvot ovat olleet juuri viitearvojen yläpuolella. Moni saattaakin antaa liian vähän D-vitamiinia, sillä suositukset ovat todella alhaiset Suomessa. D-vitamiinilla on merkittävä vaikutus immuniteettiin.

Lue myös Lasten vitamiinit – Kärsiikö lapsesi vitamiinipuutoksista? 

Lue myös korkea kuume lapsella

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös