savonlinna nähtävyydet

Savonlinna nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa

Savonlinna nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa

Tämä Savonlinna nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa -artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kartanohostel AnnaCatharina, Suomen hostellijärjestö, Perlina di Castello ja lettukahvila Kalliolinna.

Savonlinnassa ehdottomasti upeinta oli järvien paljous ja se, että koko ajan tuntui että oli järvien ympäröimänä. Kukapa ei tykkäisi kauniista suomalaisista järvimaisemista ja järven tuoksusta?

Kesälomareissumme 2021 aiemmista kohteista voit lukea täältä:

LAHTI nähtävyydet, tekemistä ja näkemistä
Imatran nähtävyydet ja vinkit lapsiperheille
Joensuun nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa
Nurmes – vinkit matkailijoille Pohjois-Karjalaan

Kartanohostelli AnnaCatharina

Majoituimme kartanohostelli AnnaCatharinaan, joka sijaitsee noin 20 minuutin automatkan päässä Savonlinnan keskustasta. AnnaCatharina sopii tästä syystä parhaiten auton kanssa liikkuville sekä omaa rauhaa, luontoa ja historiaa arvostaville.

Kartano oli sisältä yhtä kaunis ja hieno kuin ulkoakin. Hostellitoiminnan lisäksi siellä järjestetään muun muassa häitä ja muita juhlia sekä leirejä. Kartanon ja tilan alueen värikkäästä historiasta voit lukea täältä: AnnaCatharinan historia

savonlinna kartanohostelli annacatharina
Hostellihuoneet sijaitsevat tässä kauniissa päärakennuksessa.

savonlinna nähtävyydet annacatharina

AnnaCatharinassa on yhteensä 22 hostellihuonetta, joista yksi on yhden hengen huone, kahdeksantoista kahden hengen huoneita ja loput ovat 4-5 hengen huoneita. Me majoituimme neljän hengen huoneessa, joka oli tilava ja yksinkertainen. Mukavat sängyt ja laadukkaat vuodevaatteet takasivat hyvät yöunet kaikille.

Kahdessa hostellihuoneessa on oma wc, mutta pääsääntöisesti hostellivieraat käyttävät yhteisiä vessoja ja suihkuja. Yhteiskäytössä ovat myös hyvin varusteltu keittiö ja olohuone, josta löytyi leluja ja jossa saattoi katsella televisiota. Kaikki nämä tilat sijaitsivat huoneemme välittömässä läheisyydessä.

Majoitushinnat sisältävät liinavaatteet, pyyhkeen ja aamiaisen. Lisäksi on mahdollisuus saunoa puulämmitteisessä pihasaunassa pientä lisämaksua vastaan.

kartanohostelli annacatharina
Reissuilla on aina vain rajallinen määrä leluja mukana. Tyttömme ihastui siksi tähän leikkinurkkaukseen, josta löytyi hänelle mieluisia leluja. Varsinkin leikkilinna oli mieleen, koska vastaavanlaista ei voitu kotoa kuljettaa mukana.
kartanohostelli annacatharina savonlinna nähtävyydet
Aamiainen oli yksi parhaimmista ho(s)telliaamisista ikinä! Ainakin minulle löytyi tosi paljon mieluisia aamiaisjuttuja. Tämäntyyppisen setin voisin syödä vaikka joka aamu!

Lettukahvila Kalliolinna Sulosaaressa

Sulosaari on suosittu retkeilykohde eikä suotta! Pienelle saarelle pääsee jalkaisin siltaa pitsin ja luontopolut ovat helppokulkuisia myös vaunujen ja rattaiden kanssa kulkeville. Matkan varrelta voi bongata rauhallisia uimapaikkoja sekä tietokylttejä saaren vanhoista rakennuksista ja historiasta.

Sulosaaren suosituin paikka on kuitenkin selvästi lettukahvila Kalliolinna, josta saa maukkaita lettuja makeilla ja suolaisilla täytteillä. Lounasaikaan kauniina kesäpäivinä kannattaa varautua jonottamiseen. Istumapaikkoja löytyi muutama sisältä, mutta suurin osa pöydistä oli ripoteltu luonnon helmaan mukavan väljästi.

savonlinna nähtävyydet
Lettukahvila Kalliolinnassa pääsee ruokailemaan luonnon helmassa.
lettukahvila kalliolinna
Lettupohjaksi voi valita tavallisen, laktoosittoman tai vegaanisen ja gluteenittoman (maidoton, munaton, gluteeniton). Täytevalikoimasta löytyy toistakymmentä makeaa ja suolaista vaihtoehtoa, joista voi koota mieleisensä yhdistelmän.
savonlinna nähtävyydet
Joskus voi syödä lounaaksi lettuja! Yksi suolainen ja yksi makea oli kiva kevyt lounas ja tuhdiksi se muuttui kun söimme myös ne letut, joita lapset eivät jaksaneet kokonaan syödä.

Perlina di Castello -ravintola

Söimme illallisen Perlina di Castellossa. Ravintolan ruoka on italialaista, mutta raaka-aineet pääosin kotimaisia ja paikallisia. Perlina di Castellossa suositaan yksinkertaisia ja raaka-ainetta kunnioittavia italialaisia valmistusmenetelmiä, joihin on lisätty ripaus savolaista tvistiä.

Perlina di Castellossa voi käydä myös lounastamassa. Illallismenusta löytyy muun muassa antipastoja, pitsoja, kalaruokia, burgeria, pihviä, risottoa ja pastaa. Jälkiruoaksi oli tarjolla jäätelöä, tiramisua, pannacottaa ja juustoja. Lapsille voi koota oman lasten annoksen valitsemalla heille mieluisen pääruoka-, lisuke- ja kastikevaihtoehdoista. Myös lasten pitsoja on tarjolla kahdella valinnaisella täytteellä.

perlina di castella savonlinna nähtävyydet
Perlina di Castellon terassi on viihtyisä ja mukava paikka viettää aikaa kesäisin.
perlina di castella savonlinna
Kuumasta pitsauunista tulee ulos rapeapohjaisia pitsoja.
perlina di castella savonlinna nähtävyydet
En voi muuta sanoa kuin että hyvää oli!

Savonlinnan järvet ja maisemat

Sulosaaren mainitsin jo aikaisemmin. Kävelimme saarta ympäri ja ihmettelimme paikkoja. Vaikka ihmisiä tuntui olevan kauniina kesäpäivänä paljon liikkeellä, löysimme silti monta hyvää uimapaikkaa, joissa saimme olla aivan omassa rauhassa.

sulosaari savonlinnassa
Sulosaari on mahtava paikka helppoon retkeilyyn, järvimaisemien bongailuun ja Saimaaseen pulahtamiseen.
sulosaari savonlinna
Saimaan rannalla omassa rauhassa ja hiljaisuudessa. Tällaista luksusta meidän suomalaisten pitäisi osata enemmän arvostaa.
savonlinna nähtävyydet
Tällaista on Savonlinnan keskustassa. Järvi on selvästi hallitsevin elementti.
maisemat muikkuterassilta
Jos maisemia haluaa nähdä hieman korkeammalta, kannattaa suunnata Sokos hotelli Seurahuoneen Muikkuterassille. Me kävimme siellä ennen kuin menimme syömään Perlina di Castelloon ja siksi nautimme vain pienet drinkit maisemia ihastellen. Lapsetkin saivat omat koristellut juomansa.

Olavinlinna

Viimeisenä muttei vähäisimpänä täytyy toki mainita myös Olavinlinna, joka on ehkä se tunnetuin Savonlinna nähtävyydet -listalla. Tällä kertaa emme kuitenkaan itse ehtineet käydä linnassa, sillä halusimme mieluummin lisätä lomaamme vapaata hengailuaikaa. Esimerkiksi Sulosaaressa viihdyimme hyvin ja ihan vaan kaupungilla kuljeskellessa ja torilla ihmetellessä. Myös kartanohostelli AnnaCatharinan tiluksilla tuli vietettyä aikaa.

Olavinlinna on avoinna ympäri vuoden ja lapsille linnakierros on yleensä mieluinen ja jännittäväkin kokemus. Olavinlinnan kokemuksia voi lukea enemmän Meriharakka, Merjan matkassa ja Unelmatrippi matkablogeista.

Savonlinnan jälkeen pysähdyimme vielä Kouvolaan ennen kuin loma loppui ja palasimme kotiin. 🙂

*****

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja nyt korona-aikana lähinnä kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös