hajusteeton-kosmetiikka-kokemuksia

Hajusteeton tai miedosti tuoksuva kosmetiikka sopii lapsiperheisiin

Hajusteeton kosmetiikka kokemuksia – Äidin valinnat vaikuttavat lapsiin

Tämä Hajusteeton tai miedosti tuoksuva kosmetiikka sopii lapsiperheisiin -artikkeli on tehty yhteistyössä Nivean kanssa.

Hajusteeton kosmetiikka tai miedosti tuoksuva kosmetiikka on erityisen hyvä valinta lapsiperheisiin. Pienen vauvan iho on erityisen herkkä ärsykkeille ja siksi lapsiperheissä kannattaakin ottaa käyttöön hajusteetonta kosmetiikkaa tai valita ihoystävälliset hajustetta sisältävät tuotteet.

Hajusteeton kosmetiikka nostaa suosiotaan

Hajusteettomat kosmetiikkatuotteet ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan myös muiden kuin tuoksuherkkien keskuudessa. Hajusteettomia kosmetiikkatuotteita suosimalla oma hajuvesi pääsee myös paremmin oikeuksiinsa. Käyttämällä hajusteetonta kosmetiikkaa otat huomioon myös muut ihmiset. Esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä tai työpaikalla voimakkaat tuoksut saattavat ärsyttää monia vaikka hajusteyliherkkyyttä ei olisikaan.

hajusteeton-kosmetiikka
Pienen vauvan iho on herkkä ärsykkeille.

Mikä ihmeen hajusteyliherkkyys?

Jopa 2-3% väestöstä korkean elintason maissa on herkistynyt hajusteille. Kyseessä on kosketusallergia, joka ilmenee ihottumana alueilla, jotka altistuvat hajustetuille tuotteille. Tavallisimpia aiheuttajia ovat deodoranttien, partavesien, käsi- ja kosteusvoiteiden sekä siivousaineiden tuoksuaineet.

Deodoranttiallergia näkyy ja tuntuu ihottumana kainaloseuduissa. Pesuaineiden ja voiteiden tuoksujen aiheuttamat oireet ovat epämääräisempiä. Allergia pahentaa perusihottumaa tai hidastaa sen parantumista. Hajusteallergisilla ei yleensä ole limakalvo-oireita, ellei sellaisiksi lasketa huulipuikkojen ja –rasvojen sekä hammastahnojen huuli- ja suunympärysekseemaa. Joillekin ilmaantuu ihottumaa myös silmäluomiin.

On epäilty, että kaupungistuminen, saasteet ja sisäilman ongelmat, kuten homeet, voisivat olla syynä hajusteyliherkkyyteen.

Allergia- ja astmaliitto teetti tutkimuksen, jonka mukaan noin joka kolmas suomalainen oireilee ainakin joskus tuoksuista tai hajuista. Heistä vajaa kolmannes määriteltiin vahvasti tuoksuherkäksi.

Tavallisimpia oireita tuoksuherkillä ovat nuha ja nenän kutina, päänsärky sekä silmäoireet. Muita oireita ovat yskä, pahoinvointi, huimaus, hengenahdistus, kurkun karheus ja iho-oireet.

Lähde: Allergia- ja astmaliitto

Miksi hajusteeton kosmetiikka tuoksuu?

Merkintä hajusteettomuudesta tarkoittaa sitä, ettei tuotteeseen ole lisätty hajusteita. Kaikki raaka-aineet tuoksuvat enemmän tai vähemmän, joten hajusteeton tuote ei välttämättä ole tuoksuton. Lähes täysin hajuttomia tuotteitakin on, joihin on valittu niin mietoja ja neutraalin tuoksuisia ainesosia, etteivät ne tuotteessa juurikaan tuoksu. Nivean Q10 Sensitive on siitä kiva tuote, että hajustamattomuudesta huolimatta tuote tuoksuu hyvältä.

Mistä tunnistaa hajusteettoman kosmetiikan?

Hajusteettomissa tuotteissa lukee yleensä hajusteeton. Jos sitä ei ole mainittu, kannattaa ainesosaluettelosta eli INCI-listasta etsiä sanoja parfum, aroma tai 26 yleisimmin allergiaa aiheuttavaa hajustetta, kuten limonene, linalool jne. Kannattaa myös haistaa testituotetta ennen ostamista.

Nivealla on hyvä neljän kohdan hoitopolku kasvojen iholle

  1. Puhdistus NIVEA MICELLAIR SENSITIVE -misellivedellä – Alkoholiton, sopii myös kevyen silmämeikin puhdistamiseen.
  2. NIVEA Q10 Power –Silmänympärysvoide herkän silmäympäryksen hoitoon – Tälle alueelle tulee aina ensimmäiset rypyt.
  3. Päivällä  ihon suojaaminen NIVEA Q10 POWER Sensitive-voiteella, sk 15.
  4. Yöllä tehohoito NIVEA Q10 POWER –Yönaamiolla, 12 yötä peräkkäin – ja vaihto yövoiteeseen – Naamiota voi myös käyttää jatkuvasti. Mutta vähintään kuurimainen käyttö on suositeltavaa kuivalle ja väsyneelle iholle.  Tämä tuote sisältää kevyen nopeasti haihtuvan tuoksun.

Nivean voiteita ja puhdistustuotteita myyvät tavaratalot ja marketit. Hinnat ovat noin 6-14€/tuote.

kosteuttava kasvonaamio
Edullinen ja toimiva ihonhoidon kokonaisuus.

Arvonta – Voita Nivean tuote

Osallistu NIVEA Q10 Power Sensitive-päivävoiteen ja yövoiteen arvontaan blogin kommenteissa tai Facebookissa. Kerro käytätkö hajusteetonta kosmetiikkaa. Arvonta suoritetaan 15.5.2019.

Lue myös Ryppyvoide kokemuksia – Aloita ryppyjen ehkäisy 25-vuotiaana
Lue myös Kosteuttava kasvonaamio hoitaa yöllä
Lue myös Citymutsin helppo kasvonaamio

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös