ruuhkavuodet

Ruuhkavuodet menossa – Jätän kasvonaamion yöksi kasvoihin

Kosteuttava kasvonaamio hoitaa tehokkaasti yöllä

Tämä Kosteuttava kasvonaamio -artikkeli on tehty yhteistyössä Nivean kanssa. Kuvien yöpuvut saatu Polarn O. Pyretiltä.

Terveisiä aivosumun keskeltä. Puoli vuotta vanha vauvelimme syö yöt läpeensä. Imetän häntä keskimäärin kahden tunnin välein ja voin sanoa, että välillä väsyttää. Myös isommat lapset herättelevät silloin tällöin eri syistä eli pahimmillaan nukun vartin pätkiä. Se vaikuttaa siihen, etten jaksa kolmen lapsen iltatoimien keskellä aina hoitaa itseäni. Olen sitä sorttia, että ihonhoito pitää pystyä tekemään muutamassa minuutissa, ja ilokseni olen löytänyt tuotteet, joiden avulla se onnistuu.

Nukun kasvonaamio kasvoissa, koska se säästää aikaa.

Kun väsyttää, oma hyvinvointi usein unohtuu

Kuiva ja väsyneen oloinen iho, silmäpussit sekä tummat silmänympärykset ovat tuttuja ruuhkavuosia elävillä. Pienten lasten vanhemmat nukkuvat usein pätkäunia ja se osaltaan vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin, mielestä puhumattakaan. Väsyneenä harvoin jaksaa panostaa omaan hyvinvointiin ja sitä etsii nopeita keinoja parantaa omaa oloaan. Aamuisin kuiva ja kireä iho ei ainakaan paranna fiilistä. Kosteuttava kasvonaamio, jonka voi jättää kasvoihin yöksi, on ratkaisu tähän pulmaan.

Iho uusiutuu levossa, joten sitä kannattaa hoitaa yötä vasten.

Uni hellii ihoa ja mieltä – Kosteuttavaa kasvonaamiota unohtamatta

Kun nukumme, iho on suojassa auringolta, tuulelta, saasteilta ja muilta ympäristön stressitekijöiltä. Levon aikana iho uusiutuu ja palautuu päivän rasituksista. Siksi ihonhoitoon kannattaa panostaa erityisen hyvin yötä vasten.

Pienten lasten vanhemmat kokevat unen puutteen usein raskaimmaksi asiaksi lapsiarjessa. Suurimmalle osalle se on onneksi ohimenevä vaihe, jonka läpi pitää vain selviytyä. On hyvä, jos vanhemmat voivat vuorotella valvomisten kanssa, sillä kunnon unet edes ajoittain auttavat jaksamaan taas eteenpäin.

Unen tehtävät

  • Palauttaa elimistön voimatasapainon ja lataa akut
  • Ehkäisee stressiä, ylläpitää vastustuskykyä ja torjuu sairauksia
  • Ylläpitää aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan tasapainoa
  • Palauttaa henkisen voiman ja vireyden
  • Auttaa käsittelemään tunteita
  • Ylläpitää muistin ja oppimisen edellytyksiä
kosteuttavan kasvonaamion kaytto
Tämä neiti pitää äidin kiireisenä myös öisin.

Kosteuttava kasvonaamio hoitaa ihoa yöllä

Kuiva iho saa väsyneen olon tuntumaan entistäkin nuhjuisemmaksi. Väsyneenä ei jaksa panostaa välttämättä ihonhoitoon, joten nopeat ja helpot keinot ovat tarpeen. Helpoin ja tehokkain tapa on hoitaa ihoa nukkuessaan. Se onnistuu kosteuttavan kasvonaamion avulla, jonka voi jättää kasvoihin yön ajaksi.

NIVEA Q10 POWER Melt-in-Mask –yönaamio sisältää yhdistelmän 50% enemmän Q10-koentsyymiä ja kreatiinia verrattuna Q10 POWER -yövoiteeseen. Ihosta tulee sileämpi ja kiinteämpi. Se kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan.

Tämä tuote stimuloi ihon omaa kollageenintuotantoa. Kollageeni on proteiini, joka vahvistaa verisuonia ja pitää ihon kimmoisana. Unessa ihminen on paastotilassa, joten kasvuhormoni saa rasvasolut vapauttamaan energiaa ja lisäksi edistämään kollageenintuotantoa.

Testasin NIVEA Q10 POWER Melt-in-Maskin vaikutuksia

Tuntuu, että kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa omaan ihonhoitoon ei juurikaan jää aikaa. Hyvä kun ehtii kasvot pestä iltaisin, joten helppokäyttöisille tuotteille on tilausta ainakin omassa arjessa.

En jaksa ja ehdi viritellä kuorintoja ja naamioita, joiden laittamiseen menee paljon aikaa. Siksi tämä Nivean yönaamio konsepti puhuttelee minua. 

Erityisen hyvänä koen, ettei tätä Nivean yönaamiota tarvitse poistaa. Se imeytyy yön aikana maksimaalisesti ja aamulla iho on tehokkaasti kosteutettu. Levitän yönaamiota runsaasti koko kasvoille, kaulalle ja decolteelle. On kiva herätä kasvot pehmeinä kuivuuden sijaan. Aamulla arsenaaliin kuuluu ryppyvoide.

Kosteuttava kasvonaamio tekee työtä nukkuessani.

Yönaamio voidaan pyyhkiä aamulla kasvoilta esim. kasvopaperilla tai huuhdella halutessa viileällä vedellä. Naamio on voidemainen, joten ainakin kuivalle iholle se suositellaan jätettäväksi.

kosteuttavan kasvonaamion levitys
Kosteuttava kasvonaamio hoitaa yön aikana.

Mistä silmäpussit johtuvat?

Monien lääkäreiden mukaan yleisin syy silmäpusseille on ikääntyminen. Ikääntymisen myötä sidekudos luomissa ei ole yhtä kimmoista, jolloin silmän ympärillä oleva rasva pääsee pullottamaan. Elintavoilla ja ihon hoidolla voidaan vaikuttaa kuitenkin ikääntymisen vaikutuksiin ihossa.

Tupakka ja aurinko vanhentavat ihoa ja edesauttavat väsyneen näköisiä silmiä ja silmäpusseja.

Valvominen näkyy usein turvonneina ja tummina silmänalusina. Väsymys ei niinkään vaikuta suoraan turvotukseen, mutta vaikuttaa enemmänkin ihon väriin. Tummat silmänalustat korostavat silmäpusseja saaden ne näyttämään suuremmilta.

Tärkein ehkäisykeino ohimeneviin silmäpusseihin on nesteytys.

Silmänympärysvoide kokemuksia

Ensimmäiset rypyt ilmaantuvat yleensä silmänympärysalueelle. Henkilökohtaisesti en havittele rypytöntä elämää, vaan kauniisti ikääntyminen kuuluu asiaan. Haluan kuitenkin kosteuttaa ihoa, jotta se voi mahdollisimman hyvin. Siksi käytän iltaisin silmänympärysvoidetta. Etenkin väsyneenä koen sen vaikutuksen mielekkäänä.

Lisäksi panostan elintapoihin ja ravintoon. Laadukkaat lisäravinteet kuuluvat jokapäiväiseen elämään ja olen omakohtaisesti huomannut niiden vaikutuksen esimerkiksi immuniteettiin, ihon hyvinvointiin sekä mielialaan.

Nivealla on hyvä neljän kohdan hoitopolku kasvojen iholle

  1. Puhdistus NIVEA MICELLAIR SENSITIVE -misellivedellä – Alkoholiton, sopii myös kevyen silmämeikin puhdistamiseen.
  2. NIVEA Q10 Power –Silmänympärysvoide herkän silmäympäryksen hoitoon – Tälle alueelle tulee aina ensimmäiset rypyt.
  3. Päivällä  ihon suojaaminen NIVEA Q10 POWER Sensitive-voiteella, sk 15.
  4. Yöllä tehohoito NIVEA Q10 POWER –Yönaamiolla, 12 yötä peräkkäin – ja vaihto yövoiteeseen – Naamiota voi myös käyttää jatkuvasti. Mutta vähintään kuurimainen käyttö on suositeltavaa kuivalle ja väsyneelle iholle.

Nivean voiteita ja puhdistustuotteita myyvät tavaratalot ja marketit. Hinnat ovat noin 6-14€/tuote.

kosteuttava kasvonaamio
Edullinen ja toimiva ihonhoidon kokonaisuus.

Arvonta – Voita Nivean tuotteita

Osallistu NIVEA Q10 Power -Silmänympärysvoiteen ja NIVEA Q10 POWER Melt-in-Mask –yönaamion arvontaan blogin kommenteissa tai Facebookissa. Kerro vinkkisi pätkäunista selviämiseen ja mikä artikkelissa kerrotuista unen tehtävistä on sinulle tärkein? Arvonta suoritetaan 15.4.2019.

Lue myös Ryppyvoide kokemuksia – Aloita ryppyjen ehkäisy 25-vuotiaana

Lue myös Citymutsin helppo kasvonaamio

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös