ryppyvoide

Ryppyvoide kokemuksia – Aloita ryppyjen ehkäisy 25-vuotiaana

Ryppyvoide kokemuksia – Top 5 vinkit ihonhoitoon

Tämä ryppyvoide kokemuksia -artikkeli on tehty yhteistyössä Nivean kanssa

“Ei tullut mieleenkään käyttää ryppyvoidetta silmänympäryksiin 25-vuotiaana” tokaisi 64-vuotias äitini, kun kysyin miltä kuulostaa ryppyvoide 25-vuotiaalle. Meillä oli kiinnostava keskustelu ihonhoidosta ja totesimme lopulta yhteen ääneen, että itse asiassa ryppyjä ei kannata odottaa alkaakseen hoitaa niitä. Ihoahan pitää hoitaa jo nuoresta iästä lähtien, jotta niitä ryppyjä ei niin kauheasti tulisi. Ensimmäiset rypyt ilmaantuvat silmänympäryksiin ja on järkevää alkaa ennaltaehkäisemään niitä ajoissa.

Iho alkaa vanheta 25-vuotiaana ja ensimmäiset rypyt ilmaantuvat silmänympärysiholle.

Ryppyvoiteen avulla 30-kymppisen iho 50-kymppisenä?

Moni ajattelee 30-kymppisenä, että oma iho voi ihan hyvin ja kosteusvoide silloin tällöin riittää. On kuitenkin fakta, että me kaikki ikäännymme ja voimme vaikuttaa ikääntymisen näkymiseen monella tavalla. Olen 44-vuotias ja olen käyttänyt ainakin 10 vuoden ajan anti-aging tuotteita. Ihoni vastaa kosmetologien mukaan 30-kymppisen ihoa.

Olisiko ihoni vastaavassa kunnossa jos olisin käyttänyt pelkkää kosteusvoidetta? En tiedä, mutta miksi ottaa riskiä? Laadukkaat ihonhoitotuotteet tuovat hyvää oloa muutenkin, joten niiden käyttäminen tukee kokonaisvaltaisesti omaa hyvinvointia. Toinen hyvinvoinnin kulmakivi on vitamiinit. Mittautan säännöllisesti vitamiini- ja rasvahappotasoja ja käytän päivittäin lisäravinteita. Syön terveellisesti enkä tupakoi. Veden juontiin ja liikuntaan pitäisi panostaa enemmän. Pyrin kaikin puolin tasapainoiseen elämään.

Stressi ja masennus vaikuttavat ihoon.

Mistä rypyt johtuvat?

Täysin rypyttömästi ei kukaan voi ikääntyä, mutta elintavoilla ja ihonhoidolla on merkittävä vaikutus ryppyjen syntyyn. Ryppyjä saattaa ilmaantua kasvoihin odotettua aiemmin jos tupakoit, kärsit vitamiinien puutteesta, altistut ympäristön saasteille tai kosteutat ihoa liian vähän.

Asiantuntijoiden mukaan suurin vaikutus ihon ikääntymiseen on kuitenkin uv-säteilyllä. Siksi on tärkeä suojata kasvojen iho ympäri vuoden suojakertoimen sisältävällä päivävoiteella. Myös geeneillä on vaikutusta ikääntymiseen ja ihoon.

nivea ihonhoitotuotteet
Nivean ihonhoitotuotteet ovat edullisia. Hinnat ovat noin 6-14€/tuote.

Top 5 vinkit ihonhoitoon

1. Hyvinvointi lähtee sisältä

Ruokavalio vaikuttaa myös ihoon. Huolehdi, että saat oikeita rasvoja ja vitamiineja riittävästi. Krooninen tulehdus vanhentaa ja veltostuttaa ihoa, johon tulee ryppyjä. Omega-3-rasvahapot ehkäisevät tulehdusta ja tekevät ihosta sileämmän sekä kimmoisamman. Vältä epäterveellisiä ruokia ja juomia, kuten alkoholi, kofeiini sekä raffinoitu eli jalostettu sokeri.

2. Älä tupakoi

Tupakointi vanhentavaa ihoa ja onhan tupakoinnilla tunnetusti monia muitakin terveyteen haitallisella tavalla vaikuttavia ominaisuuksia. Tupakka on vaarallista iholle, sillä tupakansavun sisältämät myrkyt vahingoittavat ja vanhentavat ihoa. Paljon tupakoivilla on väsynyt ja ryppyinen iho. Lisäksi ryppyjä muodostuu etenkin huulten ympärille jatkuvan imuliikkeen takia.

3. Suojaa iho auringolta

Suojaa etenkin kasvojen alue uv-säteiltä, sillä se on alttiina auringolle ympäri vuoden. Mikäli haluat ehkäistä ennenaikaisten ryppyjen muodostumisen, älä altista itseäsi liiallisesti auringolle ja muista käyttää kunnon aurinkosuojaa, vähintään SPF 30.

4. Juo vettä

Ihmiskehossa noin 78 prosenttia vettä syntymän hetkellä. Nestehukasta kärsivä iho ei voi hyvin. Nestehukka näkyy ihossa sameutena. Tätä ominaisuutta ei voi tasapainottaa kosteusvoiteilla, vaan tällöin on kiinnitettävä huomiota ihon sisäiseen kosteuttamiseen. Veden sisäinen nauttiminen auttaa myös ryppyjen ehkäisemisessä.

5. Kasvojen hoito

Puhdista iho päivittäin ja tee syväpuhdistava ihonhoito kerran viikossa. Näin saat poistettua päivän aikana iholle kertyneen lian kuten ilmansaasteet, tupakansavun ja meikin. Kosteuta iho hyvin aamuisin ja iltaisin.

Iho uusiutuu 21 päivän välein.

Onko ihmevoiteita olemassa?

Kosmetiikassa tuotteen vaikutus syntyy kokonaiskoostumuksesta, ei pelkästään yksittäisestä ainesosasta. Saadakseen tuloksia ihonhoitokin vaatii pitkäaikaista sitoutumista. Ei ole olemassa ihmevoiteita, joiden vaikutus on välitön. Ihon pehmenemistä ja pintaryppyjen silottumista voidaan nähdä aikaisintaan 3 viikon käytön jälkeen. Koska iho uusiutuu 21 päivän välein tulee ihonhoitoa jatkaa, jotta vaikutus pysyy ja vahvistuu.

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen molekyyli, jota esiintyy ihmisen elimistön kaikissa soluissa.

Q10-koentsyymi antaa ihosoluille niiden tarvitsemaa energiaa

Q10:tä on jokaisessa ihosolussa jo itsessäänkin mutta sen pitoisuus ihossa alkaa laskea ihon vanhetessa. Voiteiden kautta täydennetään Q10-pitoisuutta.

Ryppyvoiteiden klassikko NIVEA Q10 on uudistunut entistä tehokkaammaksi. NIVEAN Q10-koostumuksessa on nyt myös kreatiinia, joka vahvistaa ihon kollageenisynteesiä ja parantaa voiteen ominaisuuksia taistelussa ikääntymistä vastaan. Nivean tuotteet sopivat myös herkälle iholle. Silmänympärysvoide sekä Q10 POWER SENSITIVE-päivä-ja yövoide ovat hajustamattomia.

nivea ryppyvoide
Ryppyvoide suojakertoimella on toimiva tuote ympäri vuoden.

Nivealla on hyvä neljän kohdan hoitopolku kasvojen iholle

  1. Puhdistus NIVEA MICELLAIR SENSITIVE -misellivedellä – Alkoholiton, sopii myös kevyen silmämeikin puhdistamiseen.
  2. NIVEA Q10 Power -Silmänympärysvoide herkän silmäympäryksen hoitoon – Tälle alueelle tulee aina ensimmäiset rypyt.
  3. Päivällä  ihon suojaaminen NIVEA Q10 POWER Sensitive-voiteella, sk 15.
  4. Yöllä tehohoito NIVEA Q10 POWER –Yönaamiolla, 12 yötä peräkkäin – ja vaihto yövoiteeseen – Naamiota voi myös käyttää jatkuvasti. Mutta vähintään kuurimainen käyttö on suositeltavaa kuivalle ja väsyneelle iholle.

Nivean voiteita ja puhdistustuotteita myyvät tavaratalot ja marketit. Hinnat ovat noin 6-14€/tuote.

Arvonta – Voita Nivean tuotteita

Voita itsellesi NIVEA Q10 POWER –Yönaamio ja silmänympärysvoide. Kommentoi blogiin tai Facebook-postaukseen minkä ikäisenä aloitit tai aloitat ryppyjä ehkäisevän ihonhoidon. Arvonta päättyy 15.3.2019. Instagramissa NIVEA Q10 POWER Anti-Wrinkle päivävoide arvonta päättyy 31.3. Osallistu tästä.

Lue myös Ruuhkavuosista ja kosteuttavasta kasvonaamiosta

Lue myös Citymutsin helppo kasvonaamio Nivea Urban Skin

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös