Dublin kokemuksia – mukavaa tekemistä ja unohtumaton elämys!

Dublin kokemuksia – mukavaa tekemistä ja unohtumaton elämys!

Irlannin pääkaupunki Dublin on mukava kaupunkikohde lasten kanssa matkaaville. Keräsimme Dublin kokemuksia perheemme kanssa syksyllä 2018. Kaupungista löytyi paljon mukavaa tekemistä ja yksi unohtumaton elämys ylitse muiden!

Dublin kokemuksia

Dublin irish museum

Dublin kokemuksia

Imaginosity – Dublinin lastenmuseo

Dublinin lastenmuseo Imaginosity oli reissumme yksi parhaista paikoista. Vaikka museo oli tehty lapsille, niin kyllä me aikuisetkin siellä viihdyimme. Varmuuden vuoksi kannattaa varata liput netistä etukäteen. Ruuhka-aikoina vierailuaika on rajattu kahteen tuntiin. Me osuimme sisään vierailuajan puolivälissä. Maksoimme kuitenkin meneillään olevan vierailun ja vielä toisen kahden tunnin setin. Kolme tuntia meni todella nopeasti, ja ehdimme juuri ja juuri tutkia kuta kuinkin kaikki museon paikat.

Dublin lastenmuseo

Museossa oli leikittävää, tutkittavaa ja rakennettavaa kolmessa kerroksessa. Esimerkiksi kauppa-, ravintola- ja rakenteluleikeissä oli todella paljon irtotavaraa, joita henkilökunta sitten korjasi paikoilleen. Lapset saivat aika nopeasti kauniin järjestyksen kaaoksen valtaan.

Museossa oli välillä myös ohjattuja tuokioita. Me osallistuimme yhteisleikkiin leikkivarjon kanssa.

Museoon kannattaa mielestäni mennä käymään jo taaperon kanssa. Suurin osa museon tarjonnasta on mielestäni suunniteltu alle kouluikäisille lapsille, mutta varmasti myös koululaiset viihtyvät ja keksivät kivaa tekemistä.

Dublin lastenmuseo
Kahvilaleikissä saattoi olla tarjoilija, kokki tai asiakas.
Dublin kokemuksia
Rooliasuja löytyi vaikka millä mitalla.
lastenmuseo
Puuha-Pete valmiina rakentamaan!
Dublin lastenmuseo
Ylimmässä kerroksessa oli tekemistä ulkotiloissa.

Dublin lastenmuseo tiedepuisto

Dublinin linna

Dublinin linna ja sen alue on käymisen arvoinen paikka varsinkin lämpöisellä säällä. Kuljeskelimme alueella ja ihastelimme hienoja rakennuksia ja maisemia. Lapset tosin eivät arvostaneet ihan niin paljoa. Onneksi he kuitenkin tykkäsivät tutkia linnaa sisäpuolelta ja juoksennella nurmikolla.

Dublin kokemuksia
Vanha kirjasto oli upea paikka. Kävin siellä yksinäni, mikä oli hyvä ratkaisu. Kirjastoon oli jonkin verran jonoa ja sisällä oli arvokas tunnelma (eli ei meluavia lapsia) ja mihinkään ei saanut koskea. Mies jäi lasten kanssa nurmikolle paistattelemaan päivää ja syömään eväitä.
Dublin kokemuksia
Lämpimällä säällä nurmikolla oli kiva loikoilla ja syödä eväitä. Ja juosta vähän hippaa lasten kanssa.
Dublin kokemuksia
Tyttö halusi nähdä linnassa kuningattaren tuolin. Pettymys oli valtava, kun tytölle selvisi, ettei hän pääse istumaan kyseiselle tuolille.

Dublin kokemuksia linna

Dublin leikkipuisto
Linnan lähistöllä on St. Stephens Green Playground, joka oli todella kiva leikkipaikka. Puisto oli muutenkin viihtyisä ja kaunis paikka.

Riverdance

Riverdancen esitys oli reissun kohokohta, ainakin jos meiltä aikuisilta kysytään. Etukäteen vähän jännitti, miten lapset jaksavat seurata koko esityksen ja istua paikoillaan. Halusimme ehdottomasti nähdä Riverdancen kotiareenalla, joten päätimme ottaa riskin.

Pahimmassa tapauksessa molemmat lapset olisivat kiukutelleet ja halunneet kesken esityksen pois. Onneksi näin ei käynyt, vaan he jaksoivat yllättävän hyvin keskittyä ja katsoa huikeita tanssisuorituksia. Tyttö kyllä loppua kohden hieman alkoi härväämään ja halusi syliin ja sellaista pientä.

Ylimääräistä hämminkiä aiheutti palohälytys, jonka johdosta koko sali tyhjennettiin ja seisoskelimme ulkona ehkä noin 15 minuutin ajan. Esitykseen tuli noin puolen tunnin viivästys, mikä ei meidän tapauksessa auttanut asiaa, kun esitys oli muutenkin suhteellisen myöhään lasten jaksamisen ja nukkumaanmenoajan kannalta.

Kaikesta huolimatta Riverdance oli huikea elämys! Ainakin minusta se vaan on niin upeaa katsoa taitavaa tanssia, koreografiaa ja esitystä.

Dublin riverdance Dublin riverdance

Dublinin eläintarha

Lähtöpäivänämme kävimme Dublinin eläintarhassa. Kovin paljoa eläintarhoissa emme ole käyneet, mutta tämä eläintarha oli mielestäni todella viihtyisä ja eläimiä näki todella hyvin. Lapset myös tykkäsivät monista leikkipaikoista, joita tarhan alueella tuli vastaan. Tilaa oli hyvin, eikä ollut minkäänlaista ryysistä.

Mieleen jäivät erityisesti uiskentelevat merileijonat, joita pääsi katsomaan myös vedenalaisesta ikkunasta. Myös korkeuksissa kiipeilevät orankit tekivät vaikutuksen.

eläintarha eläintarha

Mahtavia Dublin kokemuksia siis saimme ja paljon ehdimme nähdä ja tekemään!

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös