vauva

Vauva syntyy ja tavaraviidakko hirvittää – 3 hankintaa äidille ja vauvalle jotka riittävät alkuun

Vauva syntyy ja kaikki puuttuu!

Vuosi sitten, me elimme raskauden viimeisiä kuukausia. Tuli hankittua yhtä ja toista ja vielä varmuudeksi kolmatta. Voin sanoa, että suurinosa hankinnoista oli täysin turhia, tai oikeastaan melkein kaikki. Sitä pärjää hyvin pienellä ja vain kokemus osoittaa mitkä ovat ne mitä juuri teidän perheenne tarvitsevat kun vauva syntyy.

Meillä yksi ehdottomista turhakkeista oli hoitopöytä. Ostimme ikeasta makuuhuoneeseen lipaston johon sai avattua hoitopöydän. Siihen sitten hankittiin kallis alusta ja tilpehööriä. Totuus on se, että tuo hoitopöytä ei ole ollut kertaakaan auki. Vaipat vaihdettiin sängyllä. Alustaa käytettiin kyllä alakerrassa, mutta hoitopöytää ei koskaan missään.

Vauva tarvitsee oikeasti todella vähän ja ne asiat voi ostaa myöhemminkin. Aluksi oikeastaan riittää vain oman vanhemman syli ja se on kaikilla jo valmiina. Kuinka hullulta kuulostaa niin tässä asiassa pelkällä rakkaudella pääsee jo todella pitkälle ja jopa ihan maaliin asti.

 

vauva1

Vauva muokkaa kodin käytännölliseksi

Hyvin nopeasti käytännön syistä vauvan hoitopiste muuttikin alakerran vessaan, johon toin puhtaita vaatteita ja sideharsoja ettei joka kerran tarvitse juosta yläkertaan niitä hakemaan. Nyt kun vauva on lähemmäs vuoden, vaipat vaihtuu milloin sylissä milloin lattialla. Olemmekin keränneet vaipat olohuoneessa olevan rahin sisään. Ne ovat pois silmistä, mutta kuitenkin näppärästi lähettyvillä, eikä ainakaan vielä, pieni tutkimusmatkailija pääse niihin käsiksi.

 

vauva

 

Vaikka vanhempi on se mitä vauva tarvitsee, niin tässä on myös 3 hankintaa vauvalle joilla pääset alkuun

# 1 vaunut + kaukalo. Tämän itse koin tärkeäksi, koska vauva ei viihtynyt kantoliinassa. Päästiin heti liikkeelle ja niissä pieni nukkui monet unet ja nukkuu päikkärit vieläkin. Itse päädyimme Britax smile 2 rattaisiin jotka ovat ketterät ja kevyet kaupunkikäyttöön. Kuinka ihanaa oli myös kun kaukalon pystyi vaan klikkaamaan kiinni vankkureihin.

# 2 Vaipat. Vaippoja tarvitaan. Me pääsimme hyvin alkuun kaikilla ilmaisnäytteillä jotka kannattaakin käyttää hyväkseen ja niillä voi hyvin kokeilla mikä on juuri teille sopiva vaippamerkki, vai käytättekö kenties kestovaippoja.

# 3 Vaatteet.  Pienet vaatteet ovat aivan ihania ja niitä tulee usein hamstrattua yli tarpeiden ( koska ne ovat niin ihania). Pieni vauva ei kuitenkaan tarvitse montaakaan vaatepartta. Kaiken lisäksi hän kasvaa niin nopeasti, että ainakin meillä moni ihanuus jäi pitämättä ja todella moni pyykistä tultuaan ei enää mahtunutkaan päälle.

 

Kannatan lämpimästi äitiyspakkauksen ottamista. Vaatteiden lisäksi siellä on kaikkea muutakin ihanaa ja tarpeellista.

 

3 hankintaa äidille

# 1 kunnon imetysliivit. Tämä on tärkeää. Liivit ovat aluksi päällä ehkä yötkin, joten on tärkeää ettei mistään purista tai kiristä. Voin kertoa, että imetysliivisi tulevat olemaan paras ystäväsi seuraavat viikot, ehkapä kuukaudet.

# 2 Imetyspaitoja. Nämä arjen pelastajat ansaitsevat hehkutusta oikein olan takaa. En ollut edes älynnyt kuinka paljon helpompaa imettäminen voi näiden kanssa olla.

# 3 Ihania lököhousuja. Kyllä, juuri niitä ihania verkkareita tai muuten vain löysiä housuja. Synnytyksen jälkeen ne tuntuvat taivaallisilta päällä. Itselläni oli sektio ja löysät housut olivat melkolailla pakolliset.

Tähän loppuun kehotan tietenkin hankkimaan myös suklaata,hemottelumaskeja ja kaikkea sellaista mistä itse nautit. Eniten toivotan pitkää pinnaa ja mahtavia ensihetkiä uuden ihmisen kanssa.

 

vauva tulee

 

 

Lue myös:  Mitä tehdä äitiyslomalla – 25 vinkkiä h-hetken odotteluun

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös