perhe on tarkein

Perhe on tärkein asia elämässä – Muu on toisarvoista

Perhe on tärkein asia elämässä – Anna lastesi tuntea sinut

Artikkelin kuvat: Shooting Stars Photography
Poikien YO ZEN paidat saatu Bebeliinistä
Vauvan Kaiko-Body saatu Ecolife Helsingistä

Olen viime aikoina pohtinut entistä enemmän elämää ja mikä on tärkeää. Elämistä tässä hetkessä ja läsnäoloa lapsille. Viime viikkojen suru-uutiset äkillisesti pois lähteneistä hiukan yli viiskymppisistä pistää väkisinkin miettimään elämää. Miten elämme elämämme, jotta kuolinvuoteella ei kaduta?

Kuolinvuoteella ei varmasti ainakaan kaduta jos on viettänyt paljon aikaa lasten kanssa.

aiti ja vauva
Perhe on tärkein asia minulle.

Puhelimet pois

On niin helppo uppoutua puhelimen pariin samalla, kun lapset katsovat telkkua tai leikkivät. Mieheni on huomautellut puhelimen käytöstäni jo vuosia ja hän on oikeassa. Emme halua antaa lapsille kuvaa, että puhelimen kuuluu olla kädessä jatkuvasti. Olemme päättäneet tietoisesti rajoittaa luurin käyttöä. Ei se helppoa ole mutta välttämätöntä. Ruutujen tuijottamisen sijaan leikitään ja luetaan lasten kanssa aiempaa enemmän.

Elämä on hauras ja koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

Ei tarvitse aina olla saatavilla vaikka yrittäjä onkin

Olen aina ollut työorientoitunut ja ahkera. Aina saatavilla jos asiakas tai tiimiläinen ottaa yhteyttä. Nyt kolmen alle kouluikäisen lapsen äitinä on pakko hyväksyä se, ettei voi olla aina reaaliajassa vastaamassa vaikkapa töihin liittyviin meseviesteihin ja meileihin. On ihan ookoo olla välillä saavuttamattomissa.

Onko työsi tärkeämpää kuin perhe?

Olen kiitollinen, että työni joustaa perheen ehdoilla ja voin itse päättää aikatauluista. On  aivan selvää, että töitä on tehtävä ja elanto hankittava ellei ole lottovoittaja tai perijä. Mietin kuitenkin monia tuttuja, joilla vanhemmat tekevät matkatyötä ja näkevät lapsiaan lennossa. Entäs ne, jotka illat ja viikonloput hoitavat työasioita läppärillä. Moni näistä on palkkatyössä. Mitä työlle tapahtuisi jos joka päivä olisikin läppärin sijaan edes tunnin enemmän lasten kanssa? Tulisiko potkut? Tuskin.

Stressi sairastuttaa

Yrittäjänä ymmärrän paineet tehdä hommia välillä lähes kellon ympäri. Mutta onko se yrittäminen sen arvoista, että tappaa itsensä pahimmassa tapauksessa työnteolla? Stressi todella tappaa ja sairastuttaa ihmisiä. Olin itsekin stressaantunut työnantajayrittäjä pyörittäessäni tapahtumatoimistoa aiemmin. Minulla oli kuitenkin rohkeutta luopua tuosta yritystoiminnasta ja etsiä uusia yrittäjyyden muotoja, jotka vähentävät stressikuormaa. Syynä tähän päätökseen olivat lapset.

Haluan nähdä lasteni kasvavan

Olen nyt 44-vuotias. En toivo mitään muuta niin paljon, kuin että saisimme mieheni kanssa nähdä lastemme kasvavan ja perustavan perheet jos niin on tarkoitettu. Jos tyttäreni saisi lapsen saman ikäisenä kuin itse sain hänet olisin silloin 86-vuotias. Se surettaa minua vaikka samaan aikaan tiedän, että tämä on juuri oikea aika meille olla pienten lasten vanhempia. Valinta ei ollut omamme vaan näin kuului tapahtua. Olemme kiitollisia, että saamme kokea vanhemmuuden. Olen kiitollinen, että omat vanhempani ovat elämässämme tiiviisti ja lapset saavat tuntea isovanhempansa.

Perhe on tärkein – Anna siis aikaa sille

Loppupeleissä on vain tämä hetki, joka merkitsee. Menneeseen ei voi palata ja huomisesta ei koskaan tiedä. Voimme tehdä valintoja, jotka parantavat mahdollisuuksia elää pitkään. Terveellinen ravinto, stresssikuorman vähentäminen, uni, liikunta ja kiitollisuus pienistä asioista tukevat hyvinvointia.

Pienillä valinnoilla on iso vaikutus. Jos johonkin haluan kannustaa, tee valintoja lastesi parhaaksi. Ole läsnä enemmän, jotta he oppivat tuntemaan sinut.

tyttovauva

aitiys isa ja vauva

vauva

Lue myös Elämä ei lopu lapsiarkeen – ”Parisuhde parani, matkustelemme enemmän”

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös