Lapsi nimeltä Silva

Lapsi nimeltä Silva

Silva sai nimipäivän almanakkaan 70-luvun alussa. Silvan päivää vietetään alkusyksystä, 8.8. Samana päivänä vietetään myös Sylvin ja Sylvian nimipäivää. H.A. Reinholm ehdotti Silvaa suomalaiseen almanakkaan jo 1879.

nimeksi lapselle Silva
(Kuva: tempophage @ Flickr Creative Commons)

Silva tullee renessanssiaikana yleistyneestä Italiassa käytössä olleesta Silviasta. Nimen arvellaan levinneen muualle Eurooppaan kirjallisuuden kautta. Silva on siis mitä todennäköisimmin Sylvasta ja Sylviasta lähtenyt i:llinen muoto – monissa kielissä, kuten ranskassa ja espanjassa y ääntyy i:nä.

Silva-nimi Suomessa

Silva on pysynyt suhteellisen harvinaisena nimennä Suomessa: Silva-nimisten henkilöiden lukumäärä Suomessa kautta aikojen jää Väestörekisterin tilastojen perusteella alle kuudensadan.

 

Silva nimi
(Kuva: Derek Gavey @ Flickr Creative Commons)

Vaikka Silva on etupäässä naisen nimi (italiassa ja espanjassa feminiinimuodot loppuvat a:han, maskuliinimuodot o:hon), on Suomessa viitisenkymmentä miestä saanut nimen Silva.

Silva yleistyi tyttövauvojen nimeksi 80-luvulta lähtien, mutta kymmenen vuoden sisään ainoastaan hieman yli sata lasta on saanut nimen Silva. Nimi on yksinkertaisesta tyylikkyydestään huolimatta säilyttänyt siis melko harvinaisen aseman.

Luonnon lapsi Silva

Sana silva on latinaa ja tarkoittaa metsää. Siitä on johdettu miehen nimi Silvestre, Silvesteri ja suomen Sylvesteri, joka viittaa läheiseen luontosuhteeseen ja tarkoittaa villiä, luonnon tilassa olevaa.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Kustaa Vilkuna: Etunimet, Otava, 1993)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös