Lapselle nimeksi Seidi

Lapselle nimeksi Seidi

Seidi, joka mitä todennäköisimmin tulee englanninkielisestä lempinimestä Sadie [seidi], ei ole suomalaisessa nimikalenterissa.

Seidi nimi
(Kuva: Latteda @ Flickr Creative Commons)

Sadie on toisaalta myös kutsumamuunnos nimestä Sarah, joka tulee hepreasta ja tarkoittaa korkea-arvoista naista, kuten prinsessaa.

Seidi-nimi Suomessa

Seidi on ollut paitsi erikoinen myös suhteellisen harvinainen nimi Suomessa: nimen on saanut Suomessa kaikkiaan 545 tyttövauvaa vuoden 2014 loppuun mennessä.

Suosituimmillaan nimi on ollut 1900-luvun alussa aina toiseen maailmansotaan saakka, mutta senkin jälkeen keskimäärin kuutisenkymmentä lasta kymmenen vuoden sisään on kastettu Seidiksi aina vuoteen 2009 asti.

Seidi tytölle nimeksi
(Kuva: Donnie Ray Jones @ Flickr Creative Commons)

1800-luvun puolella ja 1900-luvun ensimmäiseen puoliväliin saakka Seidi on ollut myös pojan nimenä: Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta löytyy alle kymmenen Seidi-nimistä poikaa aikavälillä 1899–1939.

Seidi-nimeä on tavattu lähinnä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja se lienee peruja Amerikan-siirtolaisilta. Soinnillisesti Seidi on kaunis ja lähellä tavallisempaa Heidi-nimeä. Seidissä on ripaus eksotiikkaa ja se tuo mieleen vanhan ajan arvokkuutta, mutta se sointuu silti hyvin suomenkieleen ja sopii minkä tahansa suomalaisen sukunimen eteen.

Tunnettuja Seidi-nimisiä suomalaisia

Suomesta löytyy hakukoneiden perusteella kaksi tunnettua Seidi-nimistä henkilöä: kirjailijat Seidi Valtokari (syntynyt 1914) sekä Seidi Kallio (syntynyt 1931).

Lue myös nämä:

(Lähteet: Kustaa Vilkuna: Etunimet, Otava, 1993)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös