Nimipäiväkalenterin 2015 uudet nimet julkistettu

Nimipäiväkalenterin 2015 uudet nimet on vihdoin julkistettu. Muutokset tulevat voimaan vuonna 2015 ja uudet kalenteriin lisätyt nimet on valittu ennen kaikkea sillä perusteella, että nimi on annettu vuoden 1965 jälkeen vähintään 500 suomenkieliselle vauvalle ensimmäiseksi nimeksi. Kriteereihin kuuluu myös se, että nimi on kotimainen ja niinpä vaikkapa Alexandra kääntyy suomeksi muotoon Aleksandra.

Uudet nimet tulevat nimipäiväkalenteriin vuonna 2015

Uudet nimet tulevat virallisesti nimipäiväkalenteriin vuonna 2015. Alta löydät listan uusista nimistä, joilla tulee jatkossa olemaan virallinen nimipäivä almanakassa.

Uudet suomenkieliset tyttöjen nimet

Kalenterin uudet suomenkieliset tyttöjen nimet ovat:

 • Aava
 • Annu
 • Enna
 • Iisa
 • Isabella
 • Isla
 • Janni
 • Juuli
 • Kiira
 • Melissa
 • Mimosa
 • Mirella
 • Nanna
 • Nadja
 • Nita
 • Pipsa
 • Saaga
 • Sarita
 • Seela
 • Stella
 • Taika
 • Vanessa

Monet keskustelupalstoilta tutut suomalaiset tytön nimet nimet saavat vihdoin oman nimipäivän, jota juhlia. Kun vanhemmat ovat aikaisemmin juhlineet lastaan epävirallisesti, jatkossa näitä nimiä voidaan juhlia seremoniamestarin elkein heille tarkoitettuina juhlapäivinä.

Uudet suomenkieliset poikien nimet

Tästä löydät listan uusista suomenkielisistä poikien nimistä, jotka lisätään kalenteriin vuonna 2015:

 • Eemi
 • Hugo
 • Jooa
 • Joose
 • Kasper
 • Kimi
 • Luka
 • Milo
 • Nooa
 • Noel
 • Okko
 • Paulus
 • Peetu
 • Robin
 • Sasu
 • Sisu
 • Tiitus

Uudet suomenruotsalaiset tyttöjen nimet

Nimipäiväkalenterin 2015 uudet suomenruotsalaiset tyttöjen nimet ovat:

 • Alicia
 • Amelie
 • Ann
 • Belinda
 • Bianca
 • Cassandra
 • Elina
 • Evelina
 • Ira
 • Isabel
 • Janica
 • Jasmine
 • Jenna
 • Jill
 • Josefin
 • Kira
 • Krista
 • Lenita
 • Lilja
 • Liv
 • Livia
 • Melina
 • Melinda
 • Melissa
 • Miranda
 • Mette
 • Michelle
 • Milla
 • Mira
 • Molly
 • Nadja
 • Nea
 • Nelly
 • Nicole
 • Simone

Uudet suomenruotsalaiset tytön nimet ovat äärettömän kauniita ja listaa voisi ihailla vaikka kuinka pitkään. On aina jännä lukea uusista nimistä, koska ne ovat jotenkin niin ajassa kiinni, samalla kun monet nimistä ovat ajattoman kauniita.

Uudet suomenruotsalaiset poikien nimet

Tässä nimipäiväkalenteriin vuonna 2015 lisättävät suomenruotsalaiset pojan nimet:

 • Amos
 • Eddie
 • Elliot
 • Ian
 • Janne
 • Jean
 • Jeremias
 • Jerry
 • Jesse
 • Jimmy
 • Kalle
 • Ken
 • Lasse
 • Marco
 • Maximilian
 • Melvin
 • Milton

Nimipäiväkalenteri 2015

Nimipäiväkalenteria päivitetään joka viides vuosi, seuraavan kerran siis vuonna 2015. Me vanhemmat haluamme usein antaa lapsillemme uusia ja yksilöllisiä nimiä ja niinpä harvinaisen nimen saaneella lapsella ei välttämättä ensimmäisinä vuosinaan ole almanakassa merkittyä virallista nimipäivää.

Nimitrendit siis elävät ja niinpä almanakkatoimistolla on kova työ pysyä kekseliäiden vanhempien perässä. Tästä syystä kalenteria päivitetään nykyään viiden vuoden välein. Nimipäiviä vietetään Suomessa sen verran perinteikkäästi, että yleisimmät nimet tahdotaan saada kalenteriin tasaisin väliajoin.

Kun nimikalenteria uudistettiin viimeksi vuonna 2010, lisättiin sinne 39 nimeä, joiden joukossa olivat muun muassa Erkka, Hilda, Jade, Jasper ja Jesper, Kaisla, Lenni, Lumi. Olisiko Erkka tullut Erkka Westerlundin ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen kullan myötä? Siinä tapauksessa toivotaan, että vuoden 2020 nimipäiväkalenteripäivityksen yhteydessä lisätään poikien nimiin Mixu. Se tietäisi hyvää suomalaiselle jalkapallolle.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös