Heja Hilding!

Heja Hilding, hyvää nimipäivää!

Tänään 28.8. viettää nimipäiväänsä ruotsinkielinen Hilding. Soon pojka, se Hilding. Ei mikään Top 100 -nimi, mutta Ruotsissa niitä vaeltelee siellä täällä, sillä reilut 5000 ruotsalaista miestä ovat saaneet tuon painavan nimen heiveröisten hartioidensa taakaksi.

Hilding – Nimen alkuperä ja merkitys

Kuten sanottua, Hilding on miehen nimi, joka ilmestyi ruotsalaiseen almanakkaan vuonna 1901. Se lisättiin ruotsalaisten ihmeteltäväksi, koska nimi muistutti läheisesti Hilarius-pyhimyksestä, jonka nimeä rajanaapurimme juhlivat samaisena päivänä ennen Hildingiä.

Nimestä tuli varsin  suosittu sen jälkeen, kun Esaias Tegnér Tegnerin sadussa esiintyi Hilding niminen henkilö. Sen jälkeen ruotsalaiset hullaantuivat ja jopa erään lastenohjelman leipurin nimi oli Hilding, mikä ei tosin vieläkään ansainnut Hilding rakkaalle paikkaa Ruotsin suosituimpien nimien listalla. Tilastot tosin kertovat, että sukunimenäkin esiintyvän Hilding etunimen sai vuonna 2003 Ruotsissa 64 poikaa. Heidät tunnistaa siitä, että niska on kyyryssä ja katse porautunut kohti maata. Tai jotain. Just kidding, Hilding on fantastisen kaunis pojan nimi, josta jokainen saa olla vähän kade.

Lue täältä niistä nimistä, jotka lisätään nimipäiväkalenteriin vuonna 2015!

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös