Isla nimen merkitys

Isla nimen merkitys ja alkuperä

Isla nimen merkitys

Isla nimen merkitys on moninainen ja sen alkuperä tulee Skotlannista. Se on tytön nimi, joka on alkujaan sanasta Islay, mikä on myös Skotlannin länsirannikolla sijaitsevan saaren nimen.

Isla on myös kahden skotlantilaisen joen nimi. Se oli vuonna 2010 Skotlannin viidenneksi annetuin tytön nimi.

Vuonna 2007 se oli sijalla 70. katsottaessa Englannissa ja Walesissa annettuja tyttöjen nimiä. Myös uusiseelantilaiset ovat tykänneet antaa Isla-nimeä tyttölapsilleen viime vuosina.

Isla nimen merkitys ja vaihtoehtoiset versiot

Isla on alkuperäiseltä muodoltaan joko Ilay tai Islay ja se oli aikoinaan todella maskuliinen nimi, joka oli annettu vain harvoille tytöille.

Tänä päivänä Isla on melko feminiininen nimi, kun taas Islay annetaan nimeksi enää harvoille pojille.

Islasta on myös muita vaihtoehtoisia versioita, jotka ovat saaneet alkunsa saman skotlantilaisen saaren nimestä; muun muassa Ile ja Ila.

Briteissä Isla lausutaan ”Eye-lah”, kun taas espanjalaisten suussa se taipuu ikäänkuin ”EES-lah”.

Vaikka monet luulevatkin nimen kuuluvan alunperin espanjalaisiin nimiin, niin se ei kuitenkaan ole alkujaan sieltä lähtöisin.

Aikaisimmat maininnat Islasta

Aikaisimmat maininnat nimestä ovat noin vuodelta 720, kun irlantilainen pyhimys, Columba, vieraili Islay-saarella matkallaan pohjoiseen ennen kuin hän perusti kuuluisan luostarin Ionan saarelle.

Columban elämänkerrassa saarta kuvailtiin asuttamattomaksi saareksi, ”Ilea insula habitat”, jonka lisäksi sitä kuvailtiin vihreänä ja ruohoisena saarena.

Isla nimen alkuperästä on kuitenkin monia teorioita Iso-Britanniassa, joten jokainen löytäköön itselleen sopivan merkityksen nimelle.

Nykyään Suomessa on jo sen verran Isla-nimisiä, että Islalla on oma paikkansa jo suomalaisessa kalenterissa.

Lue myös nämä:

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös