Isla nimen merkitys

Isla nimen merkitys ja alkuperä

Isla nimen alkuperä tulee Skotlannista. Se on tytön nimi, joka on alkujaan sanasta Islay, mikä on myös Skotlannin länsirannikolla sijaitsevan saaren nimen.

Isla on myös kahden skotlantilaisen joen nimi. Se oli vuonna 2010 Skotlannin viidenneksi annetuin tytön nimi. Vuonna 2007 se oli sijalla seitsemänkymmentä, kun katsotaan Englannissa ja Walesissa annettuja tyttöjen nimiä. Myös uusiseelantilaiset ovat tykänneet antaa Isla-nimeä tyttölapsilleen viime vuosina.

Isla on alkuperäiseltä muodoltaan joko Ilay tai Islay ja se oli aikoinaan todella maskuliinen nimi, joka oli annettu vain harvoille tytöille. Tänä päivänä Isla on melko feminiininen nimi, kun taas Islay annetaan nimeksi enää harvoille pojille.

Islasta on myös muita vaihtoehtoisia versioita, jotka ovat saaneet alkunsa saman skotlantilaisen saaren nimestä; muun muassa Ile ja Ila. Briteissä Isla lausutaan ”Eye-lah”, kun taas espanjalaisten suussa se taipuu ikäänkuin ”EES-lah”. Vaikka monet luulevatkin nimen kuuluvan alunperin espanjalaisiin nimiin, niin se ei kuitenkaan ole alkujaan sieltä lähtöisin.

Aikaisimmat maininnat nimestä ovat noin vuodelta 720, kun irlantilainen pyhimys, Columba, vieraili Islay-saarella matkallaan pohjoiseen ennen kuin hän perusti kuuluisan luostarin Ionan saarelle. Columban elämänkerrassa saarta kuvailtiin asuttamattomaksi saareksi, ”Ilea insula habitat”, jonka lisäksi sitä kuvailtiin vihreänä ja ruohoisena saarena. Isla nimen alkuperästä on kuitenkin monia teorioita Iso-Britanniassa, joten jokainen löytäköön itselleen sopivan merkityksen nimelle.

By the way, oma tyttöprinsessamme syntyi 1. kesäkuuta 2013 ja sai nimekseen Isla Aurora. Aurora tulee hänen kotikatunsa mukaan. Kuvassa Isla on noin 2-viikkoinen.

lapsennimi

Lapsennimi.com:issa meillä on monia sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Kommentoi alle oma mielipiteesi

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös