Verneri viettää nimipäivää

Verneri viettää nimipäivää 17.8.

Tänään on syytä juhlia, sillä Verneri viettää nimipäivää 17.8. Verneri on suomalaistunut versio ruotsalaisten ja ruotsinkielisten suosimasta Verner-nimestä, joka on muuttunut huomattavasti harvinaisemmaksi 1900-luvun loppupuolella.

Verneri – alkuperä ja merkitys

Verneri esiintyi ruotsalaisessa kalenterissa aikaisemmin niminä Verner tai Werner. Varnit olivat germaaninen kansanheimo ja nimen alkuperä tuleekin muinaissaksan Werneristä, varnilaissotajoukon johtajasta. Normannit veivät nimen mukanaan Englantiin, jossa se taipui muotoon Warner.

Verneriä on käytetty nimenä myös Virossa ja Suomeen se otettiin suoraan Ruotsin almanakasta, johon se oli ilmestynyt vuonna 1776. Suomalaisessa muodossaan nimeä on käytetty jatkuvasti jo 1800-luvulta saakka ja se on noussut uuteen suosioon varsinkin toisena nimenä 1990-luvulta lähtien. Top 10 nimeä siitä ei saa, mutta voi Vernereitä aina silloin tällöin kävellä vastaan kulman takaa.

Vanhan kansan puheissa Verneri taipui usein muotoon Venneri, Venner, Venne, Venni, Veerne, Verne, Vernu, Veeru, Vänni, Väärnäri ja Väärneri. Ihan ymmärrettävää, koska muistan kutsuneeni ruotsalaista ystävääni, jonka sukunimi on Werner, Väärneriksi.

Kuka ihmeen Verneri?

Verneristä ei ihan ensimmäiseksi tule mieleen luokan pyhimys. Tokihan Vernerillä on luokan söpöin hymy ja todennäköisesti tukkakin on sydämen murskaavasti sekaisin. Verneri ei käy pyhäkoulussa kiltteyttään, vaan koska siellä pikku jekut saavat suurimman huomioarvon. Kuka osaisi kuitenkaan aavistaa, että ne ovat Vernerin aikaansaannoksia? Tuskin kukaan, koska pokerinaama säilyy tiukassakin tilanteessa.

Verneristä tulee mieleen Eemeli, joskaan he tuskin mahtuvat samalle luokalle. Vernerin kanssa kannattaa olla varuillaan, koska hän on Seurasaaren ahkerin oravien ruokkija. Oravaraukat eivät vaan ymmärrä sitä janon määrää, mikä seuraa kun on syönyt pussillisen Vernerin chilipähkinöitä.

Ei Verneri kuitenkaan mikään paholainen ole, päinvastoin. Hän on joka kodin viihdepaketti, joka vaatii vanhemmiltaan hyvää huumorintajua. Kun Verneri syö 17.8. nimipäiväkakkuaan, kannattaa miettiä mistä kakku tuli, mikäli ei muista sitä itse leiponeensa. Vaihtoehtoja on nimittäin monia.

Tutustu täältä harvinaisiin nimiin!

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös