Gender reveal -juhlat – suosittu tyyli paljastaa tulevan vauvan sukupuoli

Gender reveal -juhlat – suosittu tyyli paljastaa tulevan vauvan sukupuoli

Gender reveal -juhlat on Amerikasta Suomeen rantautunut juhla, jossa paljastetaan tulevan vauvan sukupuoli sukulaisille, sekä mahdollisesti ensi kerran myös itse tuleville vanhemmille. Suomessa Gender reveal -juhlat ei ole vielä yhtä yleisiä kuin baby shower -juhlat, mutta todennäköisesti myös tällaiset sukupuolenpaljastusjuhlat yleistyvät jatkuvasti.

Sukupuolenpaljastusjuhlat vietetään yleensä raskauden puolivälin jälkeen, kun rakenneultra on takana. Kaikki eivät tahdo tietää vauvan sukupuolta etukäteen, mutta mikäli sen tahtoo tietää ja myös muille kertoa on Gender reveal -juhlat siihen hauska tapa.

Ideoita juhlien toteutukseen

Netti on pullollaan ideoita, joilla tulevan vauvan sukupuoli voidaan paljastaa. Ohessa muutama idea, joita hyödyntämällä sukupuolen voi paljastaa:

 • sinistä tai pinkkiä konfettia sisältävä poksautettava ilmapallo
 • sinistä tai pinkkiä väriä sisältävä savu
 • väritäytteinen kakku tai muu leivos
 • valkoisille t-paidoille kädenjälkien painatus maalilla, silmät sidottuna
 • suuri laatikko, josta nousee avatessa useita sinisiä tai pinkkejä ilmapalloja.

Juhlat voivat olla hyvin pienet tai niistä voi tehdä suuremmankin tapahtuman. Juhliin voi halutessaan keksiä esimerkiksi erilaisia pelejä ja leikkejä.

Tulevan vauvan sukupuolta voi arvuutella leikkimielisesti erilaisin menetelmin, joita löytyy täältä: Tyttö vai poika? Selvitä vauvan sukupuoli seuraavilla menetelmillä

Gender reveal -kokemuksia

Vietimme oman vauvamme Gender reveal -juhlia perheen kesken. Olimme käyneet ultrassa viisi päivää aiemmin ja malttamattomina odotimme kyseistä sunnuntaita, jolloin juhlia vietettiin. Ultrassa hoitaja kirjoitti vauvan sukupuolen lapulle ja laittoi lapun suljettuun kirjekuoreen. Toimitimme kirjekuoren siskolleni, joka vastasi näin ollen juhlien toteutustavasta.

Yhdeksän konfetilla täytettyä ilmapalloa.

Juhlissa seinälle oli ripustettu kangas, johon oli kiinnitetty yhdeksän konfeteilla täytettyä ilmapalloa – toista väriä oli neljässä ilmapallossa ja toista väriä oli viidessä ilmapallossa. Jännitys säilyi loppuun saakka kun poksautimme palloja vuoronperään ja laskimme mitä väriä oli tullut jo ja kuinka monesta pallosta. Erityisen ihanaa oli myös se, että tällä tavalla myös tytöt pääsivät osallistumaan, sillä jokainen meistä neljästä pääsi poksauttamaan konfettipallon omalla vuorollaan. Lopputuloksena paljastui viisi sinistä konfettipalloa ja neljä pinkkiä konfettipalloa. Olemme aivan äärimmäisen onnellisia tulevasta pikku pojasta!

Paljastusleikin jälkeen siskot hakivat viimeiset koristeet esiin – eli sinisiä ilmapalloja ja väripatruunoita sekä sinisellä koristeltuja muffineja.

Paljastusleikin jälkeen oli kahvien ja syömisen aika. Värejä voi käyttää hauskasti korostamaan juhlien teemaa myös tarjoilujen osalta.

Meidän juhlissa tarjoilupöydästä löytyi:

 • täytekakku
 • muffineja
 • täytettyjä croissantteja
 • karjalanpiirakoita ja munavoita
 • makaroni-pastasalaatti
 • karkkia, suklaata ja keksejä
 • sipsiä ja popcornia
 • kahvia ja limua

Esikoisen osalta ei tällaisia juhlia ollut, enkä tiedä onko niitä 9 vuotta sitten muutenkaan paljon Suomessa vielä vietetty. Kokemuksena Gender reveal -juhlat olivat aivan ihanat ja erityiset, ja oli tärkeää jakaa tämä hetki läheisten kanssa.

Edessä meillä olisi vielä tärkeä tehtävä, nimittäin keksiä pojalle nimi.

 

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös